Ilmasto

Tavoitteenamme on Suomi, joka vähentää kulutustaan ja päästöjään sekä kasvattaa hiilinielujaan.

Kuva: Pexels

Etusivu Mitä me teemme Ilmasto

Ilmastotavoitteemme

Suomen luonnonsuojeluliitto edistää tehokasta ilmastopolitiikkaa, joka turvaa myös luonnon hyvinvoinnin.

Lue ilmastotavoitteemme

Torjumme ilmastonmuutosta

Kamppailemme ilmastonmuutosta vastaan sekä kansainvälisesti että kotimaassa.

Tutustu toimintaamme

Tule mukaan

Ilmastonmuutoksen torjuntaan tarvitaan kaikkia. Jokainen pienikin teko on tärkeä.

Katso mitä sinä voit tehdä
“Ilmastotyö on pitkäjänteistä vaikuttamista. Työssä on tunteet pelissä, sillä ilmastokriisi on jo täällä, mutta ikinä ei voi luovuttaa. Kyynistymiseen ei ole varaa eikä syytä. Nyt pitäisi saada viimeisetkin toimimaan, suurin osa ihmisistä on jo liikkeellä”

Hanna Aho , Suojeluasiantuntija

Kuva: Raisa Kyllikki Ranta

Ajankohtaista

Kirje EU-komissaareille oikeudenmukaisen siirtymän rahastosta

EU:n oikeudenmukaisen siirtymän rahastosta on mahdollista saada rahoitusta esimerkiksi turpeesta luopumisen vauhdittamiseen. Rahoitusta ollaan suuntaamassa vain Pohjois- ja Itä-Suomeen, vaikka vaikutukset energiantuotantoon ja työllisyyteen ovat merkittävät myös Etelä-Pohjanmaalla ja Keski-Suomessa. Suomen luonnonsuojeluliitto kirjoitti kirjeen komission varapuheenjohtaja Timmermanssille ja oikeudenmukaisen siirtymän rahastosta vastaavalle komissaari Ferreiralle.

Lue lisää

Kirje EU-komissiolle metsien hiilinielujen pienenemisestä

EU-jäsenmaiden suunnitelmat lisätä metsien hakkuita johtaisivat metsänielujen pienenemiseen 20 prosentilla seuraavan viiden vuoden aikana, varoittavat Luonnonsuojeluliitto ja Fern kirjeessään EU-komission varapuheenjohtajalle Frans Timmermanssille ja ympäristökomissaari Virginijus Sinkevièiukselle.

Lue lisää

Ilmastoelvytys alkoi ristiriitaisesti – rahaa jaetaan ympäristölle haitalliseen toimintaan moninverroin enemmän kuin ilmasto- ja luontoinvestointeihin

Marinin hallituksen neljäs lisätalousarvio vauhdittaa ilmastoinvestointeja ja yli 50 miljoonalla eurolla myös luonnonsuojelua. Sen sijaan kaivosten, sellutehtaiden liikenneyhteyksien ja lentokenttien mahdolliset tuet ovat Luonnonsuojeluliiton mielestä uusien kestävän elvytyksen kriteerien vastaisia. Haitallisten tukien karsiminen jäi budjettiriiheen.

Lue lisää

Tervetuloa, uusi maailma

Koronaviruksen aiheuttama kriisi ihmisten terveydelle ja taloudelle on syvä ja laaja. Jos kriisin ratkaisuissa maltetaan katsoa pitkälle tulevaisuuteen, voidaan samalla taklata ilmastokriisiä ja luonnon monimuotoisuuden köyhtymistä.

Lue lisää