Ilmasto

Tavoitteenamme on Suomi, joka vähentää kulutustaan ja päästöjään sekä kasvattaa hiilinielujaan.

Etusivu Mitä me teemme Ilmasto

Ilmastotavoitteemme

Suomen luonnonsuojeluliitto edistää tehokasta ilmastopolitiikkaa, joka turvaa myös luonnon hyvinvoinnin.

Lue ilmastotavoitteemme

Torjumme ilmastonmuutosta

Kamppailemme ilmastonmuutosta vastaan sekä kansainvälisesti että kotimaassa.

Tutustu toimintaamme

Tule mukaan

Ilmastonmuutoksen torjuntaan tarvitaan kaikkia. Jokainen pienikin teko on tärkeä.

Katso mitä sinä voit tehdä
“Ilmastotyö on pitkäjänteistä vaikuttamista. Työssä on tunteet pelissä, sillä ilmastokriisi on jo täällä, mutta ikinä ei voi luovuttaa. Kyynistymiseen ei ole varaa eikä syytä. Nyt pitäisi saada viimeisetkin toimimaan, suurin osa ihmisistä on jo liikkeellä”

Hanna Aho , Suojeluasiantuntija

Kuva: Raisa Kyllikki Ranta

Ajankohtaista

Neova jatkaa turpeenpolttoa aktiivihiilen varjolla

Valtion omistuksessa oleva yhtiö Neova jatkaa turpeenpolttoa aktiivihiilen tuotannon varjolla. Neova avasi viime vuonna ensimmäisen aktiivihiililaitoksen Ilomantsiin, ja nyt se on jo laajentamassa toimintaansa. Turvetoiminnan ainoa vastuullinen tulevaisuus on alasajo, kirjoittaa Luonnonsuojeluliiton hankekoordinaattori Tuuli Hakulinen blogitekstissään.

Lue lisää

Luonnonsuojeluliiton lausunto huoltovarmuudesta

Lausunnossaan eduskunnan talousvaliokunnalle Luonnonsuojeluliitto korosti, että turpeen energiakäytöstä ja kaivuusta tulee luopua mahdollisimman pian. Turpeen käyttöön huoltovarmuuspolttoaineena liittyy useita ongelmia ilmasto- ja luontohaittojen, sääherkkyyden, energiajärjestelmän kehityksen ja kustannusten näkökulmasta.

Lue lisää

Aktiivihiilen tuotanto uhkaa Pohjois-Karjalan soita

”Neovan aktiivihiilitehdas on käytännössä lämpövoimala. Aktiivihiiltä saadaan vain 15–25 prosenttia prosessissa poltetusta turpeesta”, kertoo Luonnonsuojeluliiton Ilomantsin Luonnonystävät ry:n puheenjohtaja Ulla Vartiainen.

Lue lisää

Luonnonsuojeluliitto vaatii hallitukselta korjausta ympäristöpolitiikkaan kehysriihessä

Lahdessa viikonloppuna kokoontunut Suomen luonnonsuojeluliiton valtuusto vaatii hallitusta korjaamaan ympäristöasioiden suuntaa kehysriihessä muun muassa suojelemalla valtion vanhoja metsiä ja säästämällä ympäristölle haitallisista tuista eikä ympäristöhallinnosta. Valtuusto terästi myös liiton soiden ennallistamista, Itämerta ja saimaannorppaa koskevia tavoitteita.

Lue lisää

Aineistot

Aihepiirin tapahtumat

Tervetuloa mukaan!

Suomen Luonnonsuojeluliiton yli 160 paikallisyhdistystä järjestävät vuosittain satoja tapahtumia ympäri Suomen. Tutustu toimintaamme paikkakunnallasi.

Tapahtumakalenteri