Ilmasto

Tavoitteenamme on Suomi, joka vähentää kulutustaan ja päästöjään sekä kasvattaa hiilinielujaan.

Etusivu Mitä me teemme Ilmasto

Ilmastotavoitteemme

Suomen luonnonsuojeluliitto edistää tehokasta ilmastopolitiikkaa, joka turvaa myös luonnon hyvinvoinnin.

Lue ilmastotavoitteemme

Torjumme ilmastonmuutosta

Kamppailemme ilmastonmuutosta vastaan sekä kansainvälisesti että kotimaassa.

Tutustu toimintaamme

Tule mukaan

Ilmastonmuutoksen torjuntaan tarvitaan kaikkia. Jokainen pienikin teko on tärkeä.

Katso mitä sinä voit tehdä
“Ilmastotyö on pitkäjänteistä vaikuttamista. Työssä on tunteet pelissä, sillä ilmastokriisi on jo täällä, mutta ikinä ei voi luovuttaa. Kyynistymiseen ei ole varaa eikä syytä. Nyt pitäisi saada viimeisetkin toimimaan, suurin osa ihmisistä on jo liikkeellä”

Hanna Aho , Suojeluasiantuntija

Kuva: Raisa Kyllikki Ranta

Ajankohtaista

Jakeluvelvoitteen laskeminen

Ukrainan kriisin vuoksi hallitus päätti laskea tilapäisesti biopolttoaineiden jakeluvelvoitetta. Luonnonsuojeluliiton mielestä jakeluvelvoite on lähtökohtaisesti ongelmallinen keino vähentää liikenteen päästöjä, mutta nyt velvoitteen lasku lisää mahdollisesti öljyn kysyntää tilanteessa, jossa erityisesti venäläisistä fossiilisista olisi päästävä eroon.

Lue lisää

RED ja RePowerEU

Kommentoimme uusiutuvan energian direktiivin jatkokirjettä eduskunnan maa- ja metsätalous-, ympäristö- sekä talousvaliokunnalle. Euroopan neuvoston puheenjohtajamaa Ranska heikentäisi kompromissiesityksessään entisestään komission jo valmiiksi puutteellisia tiukennuksia bioenergian kestvävyyskriteereihin. Esitämme, että Suomi vähintään tukisi komission esitystä ja estäisi puheenjohtajamaan esittämät heikennykset.

Lue lisää

Luonnonsuojeluliiton lausunto LULUCF-asetuksen muutosehdotuksista

Suomen luonnonsuojeluliiton mielestä Suomen kanta EU:n hiilinielujen sääntelyyn on liian heikko. Liiton mielestä unionin hiilinielutavoitetta vuodelle 2030 tulee korottaa ja sektorien välisistä joustoista luopua. Liitto lausui eduskunnan ympäristövaliokunnalle ja maa- ja metsätalousvaliokunnalle maankäyttöä, maankäytönmuutosta ja metsätaloutta koskevan LULUCF-asetuksen muutosehdotuksista.

Lue lisää

Sota osuu Suomen luontoon

Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan keikautti Suomen turvallisuuspolitiikan uuteen asentoon. Mitä sota tarkoittaa suomalaiselle luonnolle? Vastataanko kriisiin katsomalla energiapolitiikan peruutuspeiliin vai löytyykö luonnon monimuotoisuuden ja ihmisen turvaamiselle yhteinen suunta?

Lue lisää

María Quero sai ympäristöherätyksen kotiovellaan

”Kotini ulkopuolella oli aina paljon porukkaa. Erityisesti viikonloppuisin heräsin siihen, kun mieltä osoitettiin milloin jonkin alueen suojelemiseksi, milloin fossiilisista polttoaineista luopumiseksi. Mukaan oli helppo liittyä. Astuin vain ulos ovesta”, hän kertoo.

Lue lisää

Aineistot

Aihepiirin tapahtumat

Tervetuloa mukaan!

Suomen Luonnonsuojeluliiton yli 160 paikallisyhdistystä järjestävät vuosittain satoja tapahtumia ympäri Suomen. Tutustu toimintaamme paikkakunnallasi.

Tapahtumakalenteri