Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri

Uusimaa
Navigaatio päälle/pois

Suomen luon­non­suo­je­lu­lii­ton Uudenmaan piiri

Yhdessä suojelemme suomalaisen luonnon.

Tutustu toimintaamme Paikallisyhdistykset

Kuva: Ursula Immonen

Vesiensuojelun teemavuodet 2020-2021

Meille jokaiselle vesi on elämän ehto. Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piirissä käynnistyi vesiensuojelun teemavuodet kuten koko järjestössä. Nyt kiinnitämme erityistä huomiota vesistöihin: Itämeren, järvien, jokien, purojen ja lähteiden kuntoon – unohtamatta toki muutakaan luonnonsuojelua. Itämeri voi huonosti ja ravinteita virtaa talvenkin aikana runsaiden sateiden myötä koko ajan lisää. Vesistöt rehevöityvät, happikato uhkaa eliöitä ja rannat kasvavat umpeen. Lisääntyvä veneily ja laivaliikenne ovat riskinä myös vesien kunnolle. Rantarakentaminen saattaa estää virkistäytymisen. Ja Porkkala odottaa vielä kansallispuiston perustamista! Paljon on siis tehtävää. Sinäkin voit liittyä mukaan pelastamaan omat kotivetesi! Jotta työ luonnon puolesta olisi tehokasta, järjestämme koulutuksia, seminaareja ja julkaisemme oppaita verkossa tai painettuna. Teemme myös käytännön suojelutyötä esimerkiksi talkoiden tai hankkeiden avulla. Luontoretket, joita varsinkin paikalliset jäsenyhdistyksemme tekevät runsaasti, auttavat meitä kaikkia jaksamaan paremmin. Tule mukaan!  Yhdessä suojelemme suomalaisen luonnon.

Tue toimintaamme

Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri ry

  • [email]
  • Ursula Immonen 044 258 0598
    Lauri Kajander 045 1140 088
  • Itälahdenkatu 22 b A-rappu, 00210 Helsinki

Ajankohtaista

Mielipide ELY-keskuksen kielteisestä päätöksestä Helsingin Lapinlahden sairaala-alueen rakennusperinnön suojeluasiassa

Uudenmaan ELY-keskus hylkäsi päätöksellään Helsinki-Seuran aloitteen Lapinlahden sairaala-alueen rakennusperintölain mukaisesta suojelusta. Seura valitti päätöksestä. Ympäristöministeriölle toimitetussa mielipiteessään piiri tukee seuran valitusta ja pitää Helsingin kaupungin kaavoitushankkeiden uhkaaman arvokkaan alueen suojelun vahvistamista tarpeellisena.

Lue lisää

Lausunto Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen strategiaehdotuksesta

Kuntien yhteisen Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen hallinnassa on n. 40 luonto- ja virkistysaluetta eri puolilla maakuntaa. Piirin lausunnossa esitetään, että luonnon säilyttäminen ja vaaliminen nostetaan omasta alakohdastaan kattavammin periaatteeksi, joka huomioidaan kaikilla strategian osa-alueilla. Toinen teema, johon piiri lausunnossaan haluaa kiinnittää huomiota, on avoimuuden ja osallisuuden lisääminen Uuvin hallinnoimien alueiden käytön suunnittelussa.

Lue lisää

Jokaisella on oikeus puolustaa ympäristöään

Suomen perustuslakiin on kirjattu: ”vastuu luonnosta ja sen monimuotoisuudesta, ympäristöstä ja kulttuuriperinnöstä kuuluu kaikille”. Ja lisäksi: ”julkisen vallan on pyrittävä turvaamaan jokaiselle oikeus terveelliseen ympäristöön sekä mahdollisuus vaikuttaa elinympäristöään koskevaan päätöksentekoon”. Näitä ympäristöperusoikeuksia me vaalimme, ja samalla omia oikeuksiamme Suomen kansalaisina, kirjoittaa Helsingin luonnonsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja Antti Halkka Uudenmaan Luonnonsuojelijan kolumnissaan.

Lue lisää