Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri

Uusimaa
Navigaatio päälle/pois

Suomen luon­non­suo­je­lu­lii­ton Uudenmaan piiri

Yhdessä suojelemme suomalaisen luonnon.

Tutustu toimintaamme Paikallisyhdistykset

Kuva: Ursula Immonen

Vesiensuojelun teemavuodet 2020-2021

Meille jokaiselle vesi on elämän ehto. Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piirissä käynnistyi vesiensuojelun teemavuodet kuten koko järjestössä. Nyt kiinnitämme erityistä huomiota vesistöihin: Itämeren, järvien, jokien, purojen ja lähteiden kuntoon – unohtamatta toki muutakaan luonnonsuojelua. Itämeri voi huonosti ja ravinteita virtaa talvenkin aikana runsaiden sateiden myötä koko ajan lisää. Vesistöt rehevöityvät, happikato uhkaa eliöitä ja rannat kasvavat umpeen. Lisääntyvä veneily ja laivaliikenne ovat riskinä myös vesien kunnolle. Rantarakentaminen saattaa estää virkistäytymisen. Ja Porkkala odottaa vielä kansallispuiston perustamista! Paljon on siis tehtävää. Sinäkin voit liittyä mukaan pelastamaan omat kotivetesi! Jotta työ luonnon puolesta olisi tehokasta, järjestämme koulutuksia, seminaareja ja julkaisemme oppaita verkossa tai painettuna. Teemme myös käytännön suojelutyötä esimerkiksi talkoiden tai hankkeiden avulla. Luontoretket, joita varsinkin paikalliset jäsenyhdistyksemme tekevät runsaasti, auttavat meitä kaikkia jaksamaan paremmin. Tule mukaan!  Yhdessä suojelemme suomalaisen luonnon.

Tue toimintaamme

Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri ry

  • [email]
  • Ursula Immonen 044 258 0598
    Lauri Kajander 045 1140 088
  • Itälahdenkatu 22 b A-rappu, 00210 Helsinki

Ajankohtaista

Lausunto Vantaan Energian kyllästetyn puun lämpökäsittelylaitoksen YVA-ohjelmasta

Yhteiskunnan tavoitteena tulee olla jätteen synnyn ehkäisy ja materiaalien mahdollisimman tehokas kierrättäminen. Suurten haittojen vuoksi on päästävä eroon myös polttamiseen perustuvista energiajärjestelmistä. Vantaan Energia kuitenkin suunnittelee kaukolämmön ja sähkön tuotantoa uudella myrkyllisen kyllästetyn puun polttolaitoksella Martinlaaksossa. Piirin lausunnossa nostetaan esiin potentiaalisia haittoja, jotka on selvitettävä YVA:ssa.

Lue lisää

Luonto voitti Östersundomissa

Korkein hallinto-oikeus kumosi tänään 10.5.2021 Östersundomin yhteisen yleiskaavan. Luontokohteiden suojelun yhteensovittaminen alueelle suunniteltuun 80 000 – 100 000 uutta asukasta mahdollistavaan rakentamiseen ei onnistunut luonnonsuojelulain edellyttämällä tavalla. Helsingin luonnonsuojeluyhdistys ja Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri pitävät ratkaisua odotettuna.

Lue lisää

Lausunto Vantaan Energia Oy:n lämmön kausivaraston YVA-ohjelmasta

Vantaan Energia suunnittelee suuren lämpövaraston rakentamista kallioluolaan Kehä III:n alle Kuusikon alueella. Hankkeen tarkoitus on mahdollistaa kesällä tuotetun ylimääräisen energian varastointi talven kaukolämpökäyttöä varten. Piirin lausunto hankkeen YVA-ohjelmasta muistuttaa, että alueen merkittävät metsäluontoarvot on turvattava toteutuksessa. Lisäksi on huomioitava mittaluokaltaan kaivosta muistuttavan miljoonan kalliokuutiometrin louhinnan merkittävät ympäristövaikutukset.

Lue lisää

Seitsemän veljeksen sielunmaisemat louhitaan sepeliksi Nurmijärvellä

Kallioisten maastojen tuhoutuminen pääkaupunkiseudun pohjattoman sepelinälän tyydyttämiseksi huolestuttaa Nurmijärvellä. Myös luonnonsuojelullisesti arvokkaan Ketunkallion rakentamissuunnitelmat tuottavat huolta Nurmijärven Luonnolle. Monimuotoisen luonnon säilyttäminen taajama-alueilla on tärkeää myös ihmisten terveydelle. Tuula Sjöstedt Nurmijärven Luonnon hallituksesta suosittelee lämpimästi lähiluonnossa liikkumista kuntapäättäjille, koska jo lyhyt metsäkävely laskee stressitasoa.

Lue lisää