Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri

Uusimaa
Navigaatio päälle/pois

Suomen luon­non­suo­je­lu­lii­ton Uudenmaan piiri

Yhdessä suojelemme suomalaisen luonnon.

Tutustu toimintaamme Paikallisyhdistykset

Kuva: Ursula Immonen

Vesiensuojelun teemavuodet 2020-2021

Meille jokaiselle vesi on elämän ehto. Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piirissä käynnistyi vesiensuojelun teemavuodet kuten koko järjestössä. Nyt kiinnitämme erityistä huomiota vesistöihin: Itämeren, järvien, jokien, purojen ja lähteiden kuntoon – unohtamatta toki muutakaan luonnonsuojelua. Itämeri voi huonosti ja ravinteita virtaa talvenkin aikana runsaiden sateiden myötä koko ajan lisää. Vesistöt rehevöityvät, happikato uhkaa eliöitä ja rannat kasvavat umpeen. Lisääntyvä veneily ja laivaliikenne ovat riskinä myös vesien kunnolle. Rantarakentaminen saattaa estää virkistäytymisen. Ja Porkkala odottaa vielä kansallispuiston perustamista! Paljon on siis tehtävää.

Sinäkin voit liittyä mukaan pelastamaan omat kotivetesi!

Jotta työ luonnon puolesta olisi tehokasta, järjestämme koulutuksia, seminaareja ja julkaisemme oppaita verkossa tai painettuna. Teemme myös käytännön suojelutyötä esimerkiksi talkoiden tai hankkeiden avulla. Luontoretket, joita varsinkin paikalliset jäsenyhdistyksemme tekevät runsaasti, auttavat meitä kaikkia jaksamaan paremmin.

Tule mukaan!  Yhdessä suojelemme suomalaisen luonnon.

 

Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri ry

  • [email]
  • Ursula Immonen 044 258 0598
    Tapani Veistola 0400 615 530
  • Itälahdenkatu 22 b A-rappu, 00210 Helsinki

Ajankohtaista

Lausunto jätelain muuttamisesta

Kokonaisuutena esitys jätelain muuttamiseksi on onnistunut ottamaan huomioon sekä ympäristönsuojelulliset näkökohdat ja siten luo perustan ympäristön kannalta paremmalle jätehuollolle kunhan jätelakiin liittyvälle asetustasoiselle sääntelylle annetaan sen tarvitsema painoarvo. Painotamme, että vaikka esitys jätelain muuttamiseksi ottaa huomioon kiertotalouden edistämisen, ympäristön kannalta tärkeintä kuitenkin edelleen on jätteen synnyn ehkäisy.

Lue lisää

MRL-uudistus, uhka vai mahdollisuus?

Uuden lain tavoitteena on yksinkertaistaa alueidenkäytön suunnittelua. Riskinä on, että se johtaa entistä ylimalkaisempaan luontoarvojen huomioimiseen, todetaan Uudenmaan Luonnonsuojelijan jutussa.

Lue lisää

Korona – tilaisuutemme ja vinkkimme

(Päivitys 1.6.20) Tässä on ensin uusimmat uutiset, sitten Uudenmaan piirin tilaisuuksien tilanne ja piirin vinkit yhdistyksillekin. Niitä päivitetään tähän tilanteen mukaan. Jokaisen yhdistyksen täytyy toki itsenäisenä oikeushenkilönä päättää tilaisuuksistaan itse.

Lue lisää