Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri

Uusimaa
Navigaatio päälle/pois

Suomen luon­non­suo­je­lu­lii­ton Uudenmaan piiri

Yhdessä suojelemme suomalaisen luonnon.

Tutustu toimintaamme Paikallisyhdistykset

Kuva: Tarja Suksi

Vesiensuojelun teemavuodet 2020-2021

Meille jokaiselle vesi on elämän ehto. Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piirissä käynnistyi vesiensuojelun teemavuodet kuten koko järjestössä. Nyt kiinnitämme erityistä huomiota vesistöihin: Itämeren, järvien, jokien, purojen ja lähteiden kuntoon – unohtamatta toki muutakaan luonnonsuojelua. Itämeri voi huonosti ja ravinteita virtaa talvenkin aikana runsaiden sateiden myötä koko ajan lisää. Vesistöt rehevöityvät, happikato uhkaa eliöitä ja rannat kasvavat umpeen. Lisääntyvä veneily ja laivaliikenne ovat riskinä myös vesien kunnolle. Rantarakentaminen saattaa estää virkistäytymisen. Ja Porkkala odottaa vielä kansallispuiston perustamista! Paljon on siis tehtävää. Sinäkin voit liittyä mukaan pelastamaan omat kotivetesi! Jotta työ luonnon puolesta olisi tehokasta, järjestämme koulutuksia, seminaareja ja julkaisemme oppaita verkossa tai painettuna. Teemme myös käytännön suojelutyötä esimerkiksi talkoiden tai hankkeiden avulla. Luontoretket, joita varsinkin paikalliset jäsenyhdistyksemme tekevät runsaasti, auttavat meitä kaikkia jaksamaan paremmin. Tule mukaan!  Yhdessä suojelemme suomalaisen luonnon.

Tue toimintaamme

Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri ry

  • [email]
  • Ursula Immonen 044 258 0598
    Lauri Kajander 045 1140 088
  • Itälahdenkatu 22 b A-rappu, 00210 Helsinki

Ajankohtaista

Yhdistykset aktiivisina Luonnonkukkien päivänä

Luonnonkukkien päivä edistää kasvituntemusta ja -harrastusta . Uudenmaan yhdistykset järjestivät Luonnonkukkien päivänä viitisentoista tapahtumaa ympäri Uuttamaata. Yksi järjestäjistä oli Keravan ympäristönsuojeluyhdistys, jonka retkeltä Sompion lammen rannalle nämä kuvat ovat.

Lue lisää

Vastine KHO:lle – Kirkkonummen liito-oravapoikkeuslupa, Suvimäki-Majvik

Helsingin hallinto-oikeus kumosi Kirkkonummen kunnalle myönnetyn poikkeusluvan liito-oravan lisääntymis- ja levähdyspaikan hävittämiseen piirin ja Kirkkonummen ympäristöyhdistyksen valituksen perusteella. Kirkkonummen kunta on valittanut kumoamispäätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Kunnan valituksessa ei ilmene mitään olennaista uutta asiassa, joten viittaamme vastineessamme asiasta tekemäämme valitukseen ja hallinto-oikeuden päätökseen. Haluamme kuitenkin kiinnittää huomiota erityisesti siihen, että kokoojakadulle löytyy useitakin vaihtoehtoja. Poikkeusluvan voi myöntää vain jos muita vaihtoehtoja ei ole ja siksi vaadimme kunnan valituksen hylkäämistä.

Lue lisää