Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri

Uusimaa
Navigaatio päälle/pois

Suomen luon­non­suo­je­lu­lii­ton Uudenmaan piiri

Yhdessä suojelemme suomalaisen luonnon.

Tutustu toimintaamme Paikallisyhdistykset

Kuva: Ursula Immonen

Vesiensuojelun teemavuodet 2020-2021

Meille jokaiselle vesi on elämän ehto. Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piirissä käynnistyi vesiensuojelun teemavuodet kuten koko järjestössä. Nyt kiinnitämme erityistä huomiota vesistöihin: Itämeren, järvien, jokien, purojen ja lähteiden kuntoon – unohtamatta toki muutakaan luonnonsuojelua. Itämeri voi huonosti ja ravinteita virtaa talvenkin aikana runsaiden sateiden myötä koko ajan lisää. Vesistöt rehevöityvät, happikato uhkaa eliöitä ja rannat kasvavat umpeen. Lisääntyvä veneily ja laivaliikenne ovat riskinä myös vesien kunnolle. Rantarakentaminen saattaa estää virkistäytymisen. Ja Porkkala odottaa vielä kansallispuiston perustamista! Paljon on siis tehtävää.

Sinäkin voit liittyä mukaan pelastamaan omat kotivetesi!

Jotta työ luonnon puolesta olisi tehokasta, järjestämme koulutuksia, seminaareja ja julkaisemme oppaita verkossa tai painettuna. Teemme myös käytännön suojelutyötä esimerkiksi talkoiden tai hankkeiden avulla. Luontoretket, joita varsinkin paikalliset jäsenyhdistyksemme tekevät runsaasti, auttavat meitä kaikkia jaksamaan paremmin.

Tule mukaan!  Yhdessä suojelemme suomalaisen luonnon.

 

Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri ry

  • [email]
  • Ursula Immonen 044 258 0598
    Tapani Veistola 0400 615 530
  • Itälahdenkatu 22 b A-rappu, 00210 Helsinki

Ajankohtaista

Vastine KHO:lle Espoon Tiistinlaakson liito-oravia koskevasta poikkeusluvasta

Uudenmaan piiri antoi vastineensa korkeimmalle hallinto-oikeudelle Tiistinlaakson liito-oravien suojelua koskevasta poikkeusluvasta. Katsomme, ettei Espoon kaupunkisuunnittelukeskus ole valituksessaan kyennyt esittämään perusteita, joiden nojalla poikkeuslupa liito-oravan suojelusta Tiistinlaakson alueella olisi ollut mahdollinen siinä laajuudessa kuin sitä on haettu.

Lue lisää

Onko kähmyhankkeita vireillä heinäkuussa?

Heinäkuussa Suomi on kiinni ja Uudenmaan piirinkin toimisto on lomalla. Mutta hallinnosta tulee päätöksiä silloinkin. Siksi piiri tarkastaa alueensa valtionhallinnon tilanteen parin-kolmen viikon välein. Näin tärkeitä lausunto- ja valitusaikoja ei pääse livahtamaan ohi.

Lue lisää

Kulttuuriympäristöstrategian päivityskysely

Kulttuuriperinnön vaaliminen on Luonnonsuojeluliiton, sen piirien ja paikallisyhdistysten säännöissä. Nyt jäsenten kannattaa osallistua kulttuuriympäristöstrategian päivitykseen liittyvään kansalaiskyselyyn. Piiri osallistui jo ns. ammattilaiskyselyyn.

Lue lisää