Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri

Pohjois-Savo
Navigaatio päälle/pois

Pohjois-Savon luonnon­­suojelu­­piiri

Piirin tehtävänä on vaikuttaa, osallistua, valistaa ja tiedottaa erilaisissa ympäristön- ja luonnonsuojeluun liittyvissä asioissa.

Paikallisluonto

Kuva: Pekka Tenhunen: Kesäinen näkymä Kiparin näkötornista Keyritylle

Pohjois-Savon luonnonsuojelupiiri on perustettu vuonna 1978 ja siihen kuuluu noin 1100 jäsentä

Järjestämme yleisötilaisuuksia, retkiä ja talkoita sekä tarjoamme apua asiantuntijatehtävissä.

Aluesihteeri
Juha Ahola
p. 040- 848 2869
sähköposti: pohjois-savo@sll.fi

Piiritoimisto on avoinna tiistaisin ja keskivikkoisin klo. 13-17.
Maanantaisin ja torstaisin klo. 13-17 toimitilaa pitää auki Kuopion Luonnon Ystäväin Yhdistys.

Tervetuloa tutustumaan!


 

Pohjois-Savon luonnonsuojelupiiri kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita ja toimijoita vuoden 2020 luonnonsuojelutyöstä!

Kulunut vuosi on ollut monella tapaa poikkeuksellinen. Piiri ei tänä vuonna päässyt järjestämään suunnittelemiaan retkiä, mutta toimintaa piirissä on kuitenkin ollut. Se valmisteli muun muassa oman lausuntonsa Pohjois-Savon metsäohjelmasta ja lausunnon tekeminen on aloitettu myös Vuoksen vesienhoitoalueen vesienhoitosuunnitelman 2021–2017 osalta. Pohjois-Savon luonnonsuojelupiiri osallistui VieKas LIFE-hankkeen vieraslajitorjuntaan kesällä 2021 ja elokuussa se osallistui myös Kuopiosta löytyneen merikotkan satelliittipaikantimen asennukseen. Kotkan liikkeistä onkin jo nyt saatu paljon tietoa ja se näyttää viettävän joulua Saksassa.  

Vuonna 2020 Pohjois-Savon luonnonsuojelupiirissä nähtiin myös henkilöstövaihdos, kun pitkäaikainen aluesihteeri Marja Tenhunen jäi viettämään ansaittuja eläkepäiviä. Suuri kiitos Marjalle ansiokkaasta työstä!

Näin vuoden 2021 kynnyksellä haluan yhtyä piirin puheenjohtajan toiveeseen, että ensi vuosi olisi onnellisempi ja voisimme taas liikkua yhdessä luonnossa!

Hyvää ja rauhallista joulua toivottaen,

Juha Ahola

Aluesihteeri


MERIKOTKA MINNAN MATKA

Kuopiosta löytyi 11.8.2020 merikotka, jonka alanokasta roikkui uistin, peruke ja siimaa. Yksi uistimen koukuista löytyi röntgenkuvassa linnun vatsasta. Lintu saatiin kuitenkin kuntoon ja satelliittiseurantaan.

LISÄÄ TARINAA MERIKOTKA- MINNAN VAIHEISTA

AUTA LAHJOITTAMALLA MINNA-MERIKOTKAN SUOJELUUN


IRTI TURPEESTA- KANSALAISALOITE

https://www.sll.fi/app/uploads/2020/08/SLL_Irtiturpeesta_Tunnus_50x50mm_color_web.png

Suomen luononsuojeluliiton kansalaisaloite tähtää lakimuutokseen, jolla lopetetaan turpeen energiakäyttö vuoteen 2025 mennessä.  Aikaa on kuusi kuukautta (elokuusta helmikuuhun)  kerätä 50 000 kannatusilmoitusta, jotta aloite siirtyy eduskunnan käsittelyyn keväällä 2021.

https://www.sll.fi/irtiturpeesta/

Kansalaisaloitteen voi allekirjoittaa verkossa kansalaisaloite.fi -palvelussa tai paperisella kannatusilmoituksella (tulostettava pdf). Toimita paperiset kannatusilmoitukset Suomen luonnonsuojeluliiton toimistolle Helsingin Lauttasaareen:

Suomen luonnonsuojeluliitto ry
Itälahdenkatu 22 b A
00210 Helsinki


 

Pohjois-Savon luonnon­suojelu­piiri ry

  • [email]
  • 040 848 2869
  • Puijonkatu 15, 70100 KUOPIO, toimisto on avoinna maanantaisin ja torstaisin klo 13-17.

Ajankohtaista

Mielipide Kainuun ELY-keskukselle Terrafamen kaivosalueen Kolmisopen esiintymän hyödyntämisestä ja kaivospiirin laajentamisen  ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta

 Yleistä: Pohjois-Savon luonnonsuojelupiiri ry toimii koko Pohjois-Savon alueella, joten tällä alueella olemme asianomainen. Sekä Nilsiän reitti että Iisalmen reitti alkavat Kainuun puolelta ja jos nämä Kainuun puolella olevat latvavedet saastuvat, se vaikuttaa Pohjois-Savoonkin ja me puutumme näihin.

Lue lisää