Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri

Pohjois-Savo
Navigaatio päälle/pois

Pohjois-Savon luonnon­­suojelu­­piiri

Piirin tehtävänä on vaikuttaa, osallistua, valistaa ja tiedottaa erilaisissa ympäristön- ja luonnonsuojeluun liittyvissä asioissa.

Paikallisluonto

Kuva: Pekka Tenhunen: Kesäinen näkymä Kiparin näkötornista Keyritylle

Pohjois-Savon luonnonsuojelupiiri on perustettu vuonna 1978 ja siihen kuuluu noin 1100 jäsentä

Järjestämme yleisötilaisuuksia, retkiä ja talkoita sekä tarjoamme apua asiantuntijatehtävissä.

Aluesihteeri
Juha Ahola
p. 040- 848 2869
sähköposti: pohjois-savo@sll.fi

Piiritoimisto on avoinna tiistaisin ja keskiviikkoisin klo. 13-17. Maanantaisin ja torstaisin klo. 13-17 toimitilaa pitää auki Kuopion Luonnon Ystäväin Yhdistys.

Tervetuloa tutustumaan!


Osallistu Koillis-Savon luonnonystävien logokilpailuun!

Koillis-Savon luonnonystävät on voittoa tavoittelematon aatteellinen yhdistys, joka toimii vapaaehtoisvoimin alueensa luonnon sekä ympäristön hyväksi ja edistää jäsentensä luonnonharrastusta.

 Olemme toimineet jo vuodesta 2008 lähtien, mutta meillä ei vielä ole omaa LOGOA, jota voisimme käyttää tiedotustoiminnassamme. Tämän puutteen korjaamiseksi järjestämme kaikille avoimen suunnittelukilpailun. Kilpailun esittely ja säännöt ovat liitteenä.

 Toivomme, että voisitte keskuudessanne levittää tietoa logokilpailustamme! Uskomme, että teiltä löytyy luomishaluisia ihmisiä, joita kiinnostaa uuden logon suunnittelu luonnon hyväksi!

 Vastaamme aiheeseen liittyviin kysymyksiin ja autamme mielellämme kilpailun järjestelyissä. Kilpailuaikaa on 31.3.2021 saakka.

 Parhain terveisin

 Koillis-Savon luonnonystävät ry.

c/o sihteeri Heikki Ranta

koillissavonluonnonystavat@gmail.com

puh. 050 3634509 ”

Logokilpailun säännöt:

Kilpailun järjestää Koillis-Savon luonnonystävät ry. Kilpailu on avoin kaikille. Kilpailuaika päättyy 31.3.2021

Kilpailutöiden lähetysosoite: koillissavonluonnonystavat@gmail.com.

Logon tulee toimia sähköisessä ja painetussa käyttöympäristössä sekä pienessä että suuressa koossa, värillisenä ja mustavalkoisena. Logo ilmentää yhdistyksen maantieteellistä toimintaympäristöä, tavoitteita ja toimintaa. Logossa käytetään tekstiä Koillis-Savon luonnonystävät. Logon tulee toimia sekä tekstin kanssa, että pienikokoisena ilman sitä. Logoehdotuksen tulee olla kilpailuun osallistuvan itsensä suunnittelema. Osallistuja vastaa siitä, että hänen lähettämänsä logo ei loukkaa muiden tekijänoikeuksia ja että hänellä on täydet oikeudet tunnuksen käyttämiseen logokilpailutyönä. Voittajatyön tekijä sitoutuu siirtämään kaikki tekijänoikeudet, sisältäen oikeudet mahdollisiin muutoksiin, ilman erillistä korvausta. Muiden kilpailuun osallistuneiden logoehdotusten tekijänoikeus säilyy tekijöillä. Voittajalla ei ole oikeutta luovuttaa kilpailuun lähetettyjen kuvien ja piirroksien oikeuksia kolmansille osapuolille.

Kilpailun voittajan valitsee Koillis-Savon luonnonystävät ry:n asettama raati, joka koostuu yhdistyksen jäsenistä ja graafisen alan asiantuntijasta. Voittaja julkaistaan vuoden 2021 keväällä ja palkinto on 300€. Tarvittaessa yhdistyksellä on oikeus olla valitsematta tai olla ottamatta käyttöön voittanutta ehdotusta.


MERIKOTKA MINNAN MATKA

Kuopiosta löytyi 11.8.2020 merikotka, jonka alanokasta roikkui uistin, peruke ja siimaa. Yksi uistimen koukuista löytyi röntgenkuvassa linnun vatsasta. Lintu saatiin kuitenkin kuntoon ja satelliittiseurantaan.

LISÄÄ TARINAA MERIKOTKA- MINNAN VAIHEISTA

AUTA LAHJOITTAMALLA MINNA-MERIKOTKAN SUOJELUUN


IRTI TURPEESTA- KANSALAISALOITE

https://www.sll.fi/app/uploads/2020/08/SLL_Irtiturpeesta_Tunnus_50x50mm_color_web.png

Suomen luononsuojeluliiton kansalaisaloite tähtää lakimuutokseen, jolla lopetetaan turpeen energiakäyttö vuoteen 2025 mennessä.  Aikaa on kuusi kuukautta (elokuusta helmikuuhun)  kerätä 50 000 kannatusilmoitusta, jotta aloite siirtyy eduskunnan käsittelyyn keväällä 2021.

https://www.sll.fi/irtiturpeesta/

Kansalaisaloitteen voi allekirjoittaa verkossa kansalaisaloite.fi -palvelussa tai paperisella kannatusilmoituksella (tulostettava pdf). Toimita paperiset kannatusilmoitukset Suomen luonnonsuojeluliiton toimistolle Helsingin Lauttasaareen:

Suomen luonnonsuojeluliitto ry
Itälahdenkatu 22 b A
00210 Helsinki


 

Pohjois-Savon luonnon­suojelu­piiri ry

  • [email]
  • 040 848 2869
  • Puijonkatu 15, 70100 KUOPIO, toimisto on avoinna tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 13-17.

Ajankohtaista

Mielipide Kainuun ELY-keskukselle Terrafamen kaivosalueen Kolmisopen esiintymän hyödyntämisestä ja kaivospiirin laajentamisen  ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta

 Yleistä: Pohjois-Savon luonnonsuojelupiiri ry toimii koko Pohjois-Savon alueella, joten tällä alueella olemme asianomainen. Sekä Nilsiän reitti että Iisalmen reitti alkavat Kainuun puolelta ja jos nämä Kainuun puolella olevat latvavedet saastuvat, se vaikuttaa Pohjois-Savoonkin ja me puutumme näihin.

Lue lisää