Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri

Pohjois-Savo
Navigaatio päälle/pois

Pohjois-Savon luonnon­­suojelu­­piiri

Piirin tehtävänä on vaikuttaa, osallistua, valistaa ja tiedottaa erilaisissa ympäristön- ja luonnonsuojeluun liittyvissä asioissa.

Lue lisää toiminnastamme Paikallisluonto

Kuva: Pekka Tenhunen: Kesäinen näkymä Kiparin näkötornista Keyritylle

Pohjois-Savon luonnonsuojelupiiri on perustettu vuonna 1978 ja siihen kuuluu noin 1100 jäsentä

Järjestämme yleisötilaisuuksia, retkiä ja talkoita sekä tarjoamme apua asiantuntijatehtävissä.

Aluesihteeri

Juha Ahola

p. 040- 848 2869

sähköposti pohjois-savo@sll.fi

Toimistomme auki maanantaisin ja torstaisin klo. 13-17 (alkaen 7.9.)

Tervetuloa tutustumaan!

 

 

 

Merikotka Minnan matka

Kuopiosta löytyi 11.8.2020 merikotka, jonka alanokasta roukkui uistin, peruke ja siimaa. Yksi uistimen koukuista löytyi röntgenkuvassa linnun vatsasta. Lintu saatiin kuitenkin kuntoon ja satelliittiseurantaan.Lisää tarinaa Minna-merikotkasta löydät tältä sivulta:

https://www.sll.fi/pohjois-savo/merikotka-minnan-matka/

 

Irti turpeesta!- kansalaisaloite

Suomen luononsuojeluliiton kansalaisaloite tähtää lakimuutokseen, jolla lopetetaan turpeen energiakäyttö vuoteen 2025 mennessä.  Aikaa on kuusi kuukautta (elokuusta helmikuuhun)  kerätä 50 000 kannatusilmoitusta, jotta aloite siirtyy eduskunnan käsittelyyn keväällä 2021.

https://www.sll.fi/irtiturpeesta/

Kansalaisaloitteen voi allekirjoittaa verkossa kansalaisaloite.fi -palvelussa tai paperisella kannatusilmoituksella (tulostettava pdf). Toimita paperiset kannatusilmoitukset Suomen luonnonsuojeluliiton toimistolle Helsingin Lauttasaareen:

Suomen luonnonsuojeluliitto ry
Itälahdenkatu 22 b A
00210 Helsinki

 

Luontovetoomus on julkaistu 6.5. https://luontovetoomus.fi/

Käy allekirjoittamassa ylläolevassa osoitteessa! Voit lukea sen sisällön tästä:

Luontovetoomus

Vaadimme, että koronaviruksen jälkeisellä talouden elvytyksellä suojellaan ilmastoa, vesistöjä ja luontoa. Me valitsemme terveellisen ja turvallisen tulevaisuuden.

Koronavirus ravistelee yhteiskuntaamme syvästi. Ilmastokriisiä ei kuitenkaan ole peruttu. Luonnon köyhtyminen jatkuu. Ihmiset ovat huolissaan omasta terveydestään ja tulevaisuudestaan.

Yhdessä meillä on mahdollisuus valita, millaisen tulevaisuuden rakennamme. Pääministeri Sanna Marinin hallitus kaavailee mittavaa talouden elvytystä, ja hallitus on sitoutunut vauhdittamaan elvytyksellä ilmasto- ja ympäristötavoitteiden saavuttamista.

Tehdään siitä yhdessä totta. Tarvitsemme pikaisia toimia hyvinvoivan luonnon, puhtaiden vesien ja turvallisen ilmaston puolesta. Tarvitsemme lisää uusiutuvaa energiaa, kestävää liikkumista, energiatehokasta asumista sekä virkistys- ja luonnonsuojelualueita. Tarvitsemme tukea maailman köyhimmille ympäristökriisien torjuntaan. Suuntaamalla taloudellisen elvytyksen ekologiseen jälleenrakennukseen edistämme Suomen ilmastotavoitteita ja luomme samalla uutta toimeentuloa. Tuetaan ihmisiä, ei luonnon tuhoamista ja ylikulutusta.

Tehdään talouden elvytys yhteisen ympäristömme ehdoilla:

  • Elvytysrahoitus suunnataan kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseen, ilmastokriisiin sopeutumiseen, ympäristönsuojelun parantamiseen ja luonnonsuojeluun. Rahoituskohteet eivät saa aiheuttaa haittaa ympäristölle.
  • Mahdollisen valtiontuen suuryrityksille on oltava ehdollista. Tuen vastineeksi yhtiöiden on sitouduttava tieteenmukaisiin ilmasto- ja monimuotoisuustavoitteisiin, niiden uskottavaan toteutukseen sekä yritysvastuun kantamiseen hyvinvointivaltion turvaamiseksi.
  • Ympäristölle haitallisista tuista luopumiseksi on tehtävä suunnitelma. Kun koronaviruksen akuutti vaihe on ohi, esimerkiksi turpeen verotuesta ja lentokerosiinin verottomuudesta on luovuttava.

Nyt voimme rakentaa uutta. Varmistetaan, että talouden elvytys suunnataan fossiilivapaan hyvinvointivaltion rakentamiseen. Selviämme tästä yhdessä!

Vetoomus luovutetaan valtiovarainministerille syksyllä 2020.

Ympäristölle haitallisista tuista luopumiseksi on tehtävä suunnitelma. Kun koronaviruksen akuutti vaihe on ohi, esimerkiksi turpeen verotuesta ja lentokerosiinin verottomuudesta on luovuttava.

Nyt voimme rakentaa uutta. Varmistetaan, että talouden elvytys suunnataan fossiilivapaan hyvinvointivaltion rakentamiseen. Selviämme tästä yhdessä!

Vetoomus luovutetaan valtiovarainministerille syksyllä 2020.

Pohjois-Savon luonnon­suojelu­piiri ry

  • [email]
  • 040 848 2869
  • Osoitteemme on Puijonkatu 15, 70100 KUOPIO, toimisto auki 7.9. alkaen maanantaisin ja torstaisin klo 13-17.

Ajankohtaista

Mielipide Kainuun ELY-keskukselle Terrafamen kaivosalueen Kolmisopen esiintymän hyödyntämisestä ja kaivospiirin laajentamisen  ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta

 Yleistä: Pohjois-Savon luonnonsuojelupiiri ry toimii koko Pohjois-Savon alueella, joten tällä alueella olemme asianomainen. Sekä Nilsiän reitti että Iisalmen reitti alkavat Kainuun puolelta ja jos nämä Kainuun puolella olevat latvavedet saastuvat, se vaikuttaa Pohjois-Savoonkin ja me puutumme näihin.

Lue lisää