Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Hämeen piiri

Etelä-Häme
Navigaatio päälle/pois

Etelä-Hämeen luon­non­suo­je­lu­pii­ri

Etelä-Hämeessä vaalitaan hämäläistä luontoa.

Paikallisyhdistykset Yhdistysnetti toimijoille

Kuva: Petri Hirva

Periaatteena kestävä kehitys

Etelä-Hämeen luonnonsuojelupiiri on yksi Suomen luonnonsuojeluliiton 15 alueellisesta jäsenjärjestöstä. Toiminta-alueemme sijaitsee Etelä-Hämeen luonnontieteellisen maakunnan eteläosassa Kanta- ja Päijät-Hämeessä. Piiri on perustettu 7.11.1976, ja nykyisin siihen kuuluu kymmenen paikallista luonnonsuojeluyhdistystä Hartolasta Ypäjälle, Somerolta Nastolaan.

Etelä-Hämeen luonnonsuojelupiiri toimii monimuotoisen luonnon ja puhtaan elinkelpoisen ympäristön puolesta. Piirin edistää luonnon- ja ympäristönsuojelua Etelä-Hämeen alueella. Kokoamme yhteen aktiivisia toimijoita, vapaaehtoisia sekä tuemme paikallisyhdistysten toimintaa mm. järjestämällä yhdessä retkiä ja tapahtumia. Vaalimme hämäläistä luontoa – tule mukaan toimimaan.

Etelä-Hämeen luonnonsuojelupiirin Facebook löytyy täältä.

Etelä-Hämeen luonnon­suojelu­piiri

  • [email]
  • 050 576 8953
  • Hämeentie 2 A 6 b, 13200 Hämeenlinna

Ajankohtaista

Vesimerkillistä menee metsään

Etelä-Hämeen luonnonsuojelupiirin pidetty podcastsarja Vesimerkillistä on saanut jatkoa. Toinen tuotantokausi, Vesimerkillistä menee metsään, kertoo nimensä mukaisesti metsäluonnosta ja metsien suojelusta. Podcast sisältää monipuolisesti asiantuntijahaastatteluja, luonnonääniä…

Lue lisää

Vetoomus Asikkalan Tontunniemen metsän puolesta

Etelä-Hämeen luonnonsuojelupiiri ja Asikkalan luonnonystävät vetoavat Vantaan seurakuntayhtymään Tontunniemen metsän puolesta. Asikkalassa sijaitseva metsä on Vantaan seurakuntien omistama ja sinne on suunniteltu rantakaavoitusta ja harvennushakkuita.

Lue lisää

Etelä-Hämeen Luonnonsuojelija 2022 on ilmestynyt

Etelä-Hämeen luonnonsuojelupiirin jäsenliite vuodelle 2022 on ilmestynyt ja postitettu Luonnonsuojelija-lehden välissä kaikille jäsenillemme – ja kaikille muillekin Suomen luonnonsuojeluliiton jäsenille. Lehtemme levikki siis kasvoi painossa sattuneen vahingon vuoksi 20-kertaiseksi!

Lue lisää

Syyskokous 27.11.2021

Etelä-Hämeen luonnonsuojelupiirin syyskokous pidettiin Lahdessa 27.11. Ennen kokousta kuultiin Liisa Toopakan esitys ajankohtaisista Euroopan unionin ilmasto- ja metsästrategioista.

Lue lisää