Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Savon piiri

Etelä-Savo
Navigaatio päälle/pois

Suomen Luon­non­suo­je­lu­liit­to Etelä-Savo ry.

Olemme Suomen Luonnonsuojeluiiton maakuntatason järjestö Etelä-Savossa.

Saimaannorppa Nielunrajoitin

Kuva: Sakari Pääsiäinen

Suomalaisinta Suomea

Etelä-Savo on  Järvi-Suomea. Maakunnan keski- ja itäosat kuuluvat Vuoksen vesistöön ja länsiosat Kymijoen vesistöön. Vesistöjen tila on pääosin hyvä, 75% luokitellaan erinomaiseksi.

Luonnonsuojelun kärkilaji on luonnollisesti saimaannorppa, jonka kanta on pitkään jatkuneen suojelutyön ansiosta vakaassa kasvussa.

Sen sijaan lohikalojen, järvilohen, -taimenen ja nieriän tilanne on huono, lajit ovat pääosin istutusten varassa.

Etelä-Savo on myös Suomen metsäisin maakunta ja siellä sijaitsevat Linnansaaren ja Koloveden kansallispuistot sekä osa Repovettä.

Soita Etelä-Savossa on vähän ja ne sijoittuvat maakunnan luoteiskulmalle Haukivuoren-Pieksämäen alueelle.

Suomen Luonnonsuojeluliitto Etelä-Savo ry.

  • [email]
  • 0442080770
  • Pappilankatu 3 57100 Savonlinna

Ajankohtaista

Kevätkokous 2021

Suomen luonnonsuojeluliiton Etelä-Savon piirin kevätkokous järjestetään 13.4. alkaen kello 18:00. Kokoukseen toivotaan osallistuttavan ensisijaisesti etäyhteyden välityksellä. Linkki Teams-kokoukseen Fyysinen kokouspaikka on Savonlinnassa Pappilankatu 3. Jos tulet paikan päälle,…

Lue lisää

Saimaan norppasaaristo Unescon maailmanperintökohteeksi -juhlawebinaarissa 4.2. kuullaan hakemuksen valmistelusta ja nautitaan musiikkiesityksistä

Suomen luonnonsuojeluliiton Etelä-Savon piiri ry viettää tänä vuonna 40-vuotisjuhlavuottaan. Juhlavuoden kunniaksi yhdistys järjestää Saimaan norppasaaristo Unescon maailmanperintökohteeksi -webinaarin YouTube-kanavallaan ja verkkosivuillaan torstaina 4. helmikuuta klo 8.15 alkaen. Webinaari on kaikille avoin.

Lue lisää