Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Lapin piiri

Lappi
Navigaatio päälle/pois

Lapin luonnon puolesta!

Suomen luonnonsuojeluliiton Lapin piiri ry

Toiminta Paikallisyhdistykset

Kuva: Luontokuvaaja Jaakko Alatalo

Liity Luonnonsuojeluliiton jäseneksi!

Suomen luonnonsuojeluliiton Lapin piiri ry työskentelee Lapin luonnon puolesta ja tukee alueen paikallisyhdistyksiä. Jäseninä on 9 paikallisyhdistystä, joissa on n. 950 henkilöjäsentä. Piiri on voittoa tavoittelematon kansalaisjärjestö.

Piirin toimintakenttä on laaja sekä aiheitten että maapinta-alan suhteen. Piiri seuraa periaatteessa kaikkea, mikä liittyy luonnon- ja ympäristönsuojeluun Lapissa. Edistämme muun muassa metsien, soiden ja vesien suojelua. Etenkin kaivostoiminta työllistää paljon.

Piirissä asioita hoitaa yksi työntekijä ja vapaaehtoisista koostuva piirihallitus. Yhdessä kattojärjestömme Suomen luonnonsuojeluliiton kanssa taistelemme tuloksekkaasti Lapin ja Suomen luonnon puolesta.

Jäsenmaksujen ja lahjoitusten rooli on merkittävä työmme mahdollistamisessa. Jokaisen panosta tarvitaan, jotta työmme voi jatkua! Voit tukea työtämme liittymällä jäseneksi, lahjoittamalla tai asioimalla kattojärjestömme Luontokaupassa.

Ajankohtaiset kuulumiset voit lukea Ajankohtaista-sivulta. Voit seurata meitä Facebookissa ja Instagramissa!

 

Lahjoituksella tuet työtä luonnon puolesta

Lahjoita SLL Lapin piirin tilille FI19 5640 0220 2963 47. Varat ohjautuvat koko Lapin alueella tehtävään luonnonsuojelutyöhön! Kiitos tuestasi!

Poliisin rahankeräyslupa RA/2021/418. Lahjoituksen voit halutessasi kohdentaa esimerkiksi kaivostyöhön tai metsiensuojeluun lisäämällä lahjoituksesi mukaan viestin.

Suomen luonnonsuojeluliiton Lapin piiri ry

  • [email]
  • 040 823 2443
  • Rovakatu 23 (2.krs), 96100 Rovaniemi

Ajankohtaista

Luonnon voitto

Suomen luonnonsuojeluliiton Lapin piiri juhlii voittoa Sierilän vesivoimahankkeesta luopumisesta! Kemijoki Oy ilmoitti 5.1.2024 luopuvansa Sierilän vesivoimalan rakentamissuunnitelmista. Päätös on suuri voitto paikalliselle luonnolle, ekosysteemille ja yhteisölle. 

Lue lisää

Vaalipaneelitallenteet Youtubessa

Inarin luonnonystävät ry:n vaalipaneeli katsottavissa Youtubessa. Paneelissa on kuusi tentattavaa eri puolueista. Ehdokkaista paikalla Mikkel Näkkäläjärvi, Vesa Puuronen ja Mika Riipi Rovaniemeltä sekä Rauli Kukkamaa, Nina Niittyvuopio ja Ida Lassila Inarista. Paneelissa keskitytään…

Lue lisää

Lapin piirin asiantuntijat tapasivat Metsähallituksen aluejohtoa

SLL Lapin piirin asiantuntijat tapasivat Metsähallituksen Lapin aluejohtajan, suunnittelupäällikön sekä Länsi-Lapin alueen tiimijohtajan kahdenkeskisissä neuvotteluissa 21.2.2023. Aloite neuvotteluun tuli Lapin piiriltä. Keskustelu käytiin rakentavassa hengessä vaikeitakaan aiheita unohtamatta.

Lue lisää

Pitkäjänteistä työtä vanhojen metsien hyväksi

Erämaakomitean erävoitto Inarilainen Maire Puikko on pitänyt vanhojen metsien puolta kauan. Ensimmäiset suuret askeleet hän otti 1980-luvulla erämaaliikkeen aktivistina. Erämaaliike oli yksittäisten ihmisten muodostama kansanliike, jonka tavoite oli lakiin kirjattu, pysyvä hakkuukielto erämaa-alueille. Hän osallistui erämaaliikkeen edustajana erämaakomiteaan, jonka tehtävä oli suunnitella erämaalakia ja…

Lue lisää