Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pirkanmaan piiri

Pirkanmaa
Navigaatio päälle/pois

Pirkanmaan piiri

Suojelemme pirkanmaalaista luontoa ja ympäristöä yhdessä 16 paikallisyhdistyksemme kanssa.
Tule mukaan toimintaan!

Vuokraa mökki Vuohisaaresta! Paikallisyhdistykset

Kuva: Juho Kytömäki / SLL Pirkanmaa

Kohti paremmin suojeltua Pirkanmaata

Suomen luonnonsuojeluliiton Pirkanmaan piiriin kuuluu 16 paikallisyhdistystä ja niiden 3298 jäsentä (tilanne 31.12.2023). Toimintaa pyörittävät osa-aikaiset työntekijät ja piirihallitus.

Piirin toimintakenttä on laaja, sillä siihen kuuluu periaatteessa kaikki, mikä liittyy luonnon- ja ympäristönsuojeluun. Piiri edistää muun muassa metsien, soiden ja vesien suojelua, perinnemaisemien hoitoa sekä luonnonvarojen kestävää käyttöä. Erilaisiin maankäyttöhankkeisiin – esimerkiksi turpeenottoon ja kaivostoimintaan – ja kaavoitukseen vaikuttaminen teettää paljon työtä, mutta vastapainoksi piiri tekee myös aloitteita eri aiheista.

Piiri järjestää retkiä ja talkoita, joista tunnetuin lienee Seitsemisen kansallispuiston talkooleiri. Piiri tekee paljon yhteistyötä paitsi omien paikallisyhdistystensä ja Luonnonsuojeluliiton, myös muiden kansalaisjärjestöjen, viranomaisten, yksityishenkilöiden ja yritysten kanssa.

Vuonna 2017 käynnistyi piirin mitassa laaja Kotouttavaa luonnonhoitoa Pirkanmaalla (Kolu) -hanke, jonka tavoitteena oli arvokkaiden luontokohteiden hoitaminen sekä maahanmuuttajien kotoutumisen tukeminen toiminnan kautta. Hanke päättyi 31.12.2021, mutta luonnonhoitoretkiä jatkamme vuosina 2022-2024  Helmi-elinympäristöohjelman tuella. Helmi on ympäristöministeriön ja maa- ja metsätalousministeriön yhteinen ohjelma, joka vahvistaa Suomen luonnon monimuotoisuutta.

Piirin toimisto sijaitsee Tampereella, osoitteessa Pyhäjärvenkatu 5 B, 2 krs (Klingendahl). Valtaosan työstämme teemme ekologisesti etätyönä sekä maastokohteissa eri puolilla Pirkanmaata. Tapaamaan meitä pääset lähettämällä sähköpostia osoitteeseen pirkanmaa ät sll.fi.

Voit seurata meitä myös Facebookissa, Instagramissa tai blogissa.

Piirissä on käytössä Luonnonsuojeluliiton hyväksymät turvallisemman tilan periaatteet.

Suomen luonnonsuojeluliiton Pirkanmaan piiri

  • Pyhäjärvenkatu 5 B, 2 krs, 33200 TAMPERE

Ajankohtaista