Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pirkanmaan piiri

Pirkanmaa
Navigaatio päälle/pois

Pirkanmaan piiri

Suojelemme pirkanmaalaista luontoa ja ympäristöä yhdessä 16 paikallisyhdistyksemme kanssa.
Tule mukaan toimintaan!

Vuokraa mökki! Paikallisyhdistykset

Kuva: Juho Kytömäki / SLL Pirkanmaa

Kohti paremmin suojeltua Pirkanmaata

Suomen luonnonsuojeluliiton Pirkanmaan piiriin kuuluu 16 paikallisyhdistystä ja niiden lähes 3000 jäsentä. Toimintaa pyörittävät osa-aikainen työntekijä ja piirihallitus.

Piirin toimintakenttä on laaja, sillä siihen kuuluu periaatteessa kaikki, mikä liittyy luonnon- ja ympäristönsuojeluun. Piiri edistää muun muassa metsien, soiden ja vesien suojelua, perinnemaisemien hoitoa sekä luonnonvarojen kestävää käyttöä. Erilaisiin maankäyttöhankkeisiin – esimerkiksi turpeenottoon ja kaivostoimintaan – ja kaavoitukseen vaikuttaminen teettää paljon työtä, mutta vastapainoksi piiri tekee myös aloitteita eri aiheista.

Piiri järjestää retkiä ja talkoita, joista tunnetuin lienee Seitsemisen kansallispuiston talkooleiri. Piiri tekee paljon yhteistyötä paitsi omien paikallisyhdistystensä ja Luonnonsuojeluliiton, myös muiden kansalaisjärjestöjen, viranomaisten, yksityishenkilöiden ja yritysten kanssa.

Vuonna 2017 käynnistyi piirin mitassa laaja Kotouttavaa luonnonhoitoa Pirkanmaalla (Kolu) -hanke, jonka tavoitteena on arvokkaiden luontokohteiden hoitaminen sekä maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden kotouttaminen toiminnan kautta.

Piirin toimisto sijaitsee Tampereella, yhdessä monen muun luonto- ja ympäristöalan kansalaisjärjestön kanssa osoitteessa Kuninkaankatu 39 (Laukontorin lähellä).

Voit seurata meitä myös Facebookissa, Instagramissa tai blogissa.

Piirissä on käytössä Luonnonsuojeluliiton hyväksymät turvallisen tilan periaatteet.

Suomen luonnonsuojeluliiton Pirkanmaan piiri

  • [email]
  • 045 233 6356 (suojeluasiat) 040 930 4118 (järjestöasiat)
  • Kuninkaankatu 39, 33200 Tampere

Ajankohtaista

Pirkanmaan karhunkaatoluvat jäihin

Hämeenlinnan hallinto-oikeus on elokuun 19. päivänä välipäätöksellään kieltänyt Pirkanmaalle myönnettyjen karhun kannanhoidollisten poikkeuslupien toimeenpanon, kunnes ympäristöjärjestöjen tekemät valitukset on ratkaistu. Karhunmetsästysaika alkaa koko maassa tänään…

Lue lisää

Perusteettomat karhuluvat tulee kumota

Suomen luonnonsuojeluliiton Pirkanmaan piiri ry on valittanut Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen Pirkanmaalle kolmen karhun kannanhoidolliseen metsästämiseen myönnetyistä luvista yhdessä paikallisyhdistysten kanssa. Mänttä-Vilppula-Ruovesi-Virrat alueelle on myönnetty kaksi…

Lue lisää

Muurahaiset ylläpitävät monimuotoisuutta

Metsälle on muurahaisista enemmän etua kuin haittaa. Suurimmissa yhteiskunnissa voi olla miljoonia muurahaisia ja pesät voivat olla joskus jopa satoja vuosia vanhoja. Käytännössä tämä kuitenkin edellyttää häiriötöntä historiaa, sillä pesät eivät kestä metsäpaloja…

Lue lisää