Suurimmat saavutukset luonnon hyväksi ovat pitkäjänteisen työn tulosta. Siksi Luonnonsuojeluliiton tärkein yritysyhteistyön muoto on monivuotinen kumppanuus.

“On ollut hienoa nähdä pitkäjänteisen yhteistyön konkreettisia tuloksia. Haluamme edistää luonnon monimuotoisuutta ja ihmisten hyvinvointia sekä tuoda esille luonnon terveyshyötyjä.”

Elina Kuusela , Yritysvastuupäällikkö, LähiTapiola

Kuva: Emmi Holopainen

Kumppanuus on laajin yritysyhteistyön muoto. Se mahdollistaa meille suurimmat suojelulliset askeleet ja kumppaneillemme näkyvimmät viestintäedut. Luonnonsuojeluliiton kumppaniyritykset tunnetaan ympäristöarvoistaan – meille on tärkeää, ettei kumppaneidemme toiminta ole ristiriidassa suojelutavoitteidemme kanssa.

Kumppanuus on sopimuspohjaista ja kumppaniyritysten käytössä on kuuluisa norppalogo. Yhteistyö on usein pitkäaikaista, mutta voi olla myös kampanjaluontoista tai keskittyä esimerkiksi yksittäisen tapahtuman tai tempauksen ympärille. Taloudellisesti kumppanuus koostuu merkittävästä kertaluontoisesta tai vuosittaisesta lahjoituksesta.

Meillä Luonnonsuojeluliitossa on pitkä kokemus tuloksellisesta, konkreettisesta luonnonsuojelutyöstä yhteistyössä yritysten kanssa. Tutustu kumppaneihimme alta ja ota yhteyttä, jos yrityksesi haluaa lähteä mukaan edistämään suojelusaavutuksia!

Kumppaniyritykset

Adams

Adams on Luonnonsuojeluliiton pitkäaikainen mainostoimistokumppani. Vuosien varrella on tehty monenlaisia projekteja Norps Rescue -norpanpelastusoperaatiosta juhannuskalenteriin.

Lue lisää yhteistyöstä

Berner

Kotipuutarhureilla on oma roolinsa luontokadon pysäyttämisessä. Pörriäisen kukkaseos -yhteistyötuotteen kukat on yhdessä valittu niin, että ne tarjoavat pölyttäjille ravintoa läpi kesän.

Bonge Oy

Kierrätysmateriaaleista valmistetut SIGG-juomapullot esittelevät metsien uhanalaisia lajeja. Pullojen maahantuoja Bonge Oy toteuttaa tuotteet hyväntekeväisyysprojektina.

Karto

Luonnonsuojeluliiton ja Karton yhteistyömallistosta löytyy luontokortteja elämän pieniin ja suuriin hetkiin. Jatkuvassa, monivuotisessa yhteistyössä jokainen myyty kortti kerryttää luonnonsuojelutyölle tehtävää lahjoituspottia.

Kassatieto

Kassatieto on suomalainen myymälätarviketukkuri. Yritys myy apteekeille Perheteema-tuotesarjaa, jonka tuotoista se ohjaa osan Luonnonsuojeluliitolle. Perheteema-tuotesarja koostuu apteekkien käyttöön tarkoitetuista erikokoisista paperi- ja muovikasseista.

Lapuan Kankurit

Yritys tukee Saimaannorppa-tuotesarjallaan saimaannorpan suojelutyötä. Tuotteiden kuosin on suunnitellut Luonnonsuojeluliiton saimaannorppakoordinaattori Kaarina Tiainen. Tuotteet ovat myynnissä myös Luontokaupassa.

Lue lisää yhteistyöstä

Lidl

Yhteistyö alkoi syksyllä 2021 valtakunnallisilla roskankeräystalkoilla, joissa Muovintorjuntajoukot siivosivat 22 paikkakunnalla. Yhteistyö jatkuu tänä vuonna kesäkuussa lanseerattavalla kampanjalla, josta myöhemmin lisää.

Lue lisää yhteistyöstä

Lumene

Lumene tukee soiden ennallistamistyötä. Ennallistaminen auttaa luonnon monimuotoisuuden säilymistä ilmaston kannalta tärkeissä suoekosysteemeissä. Yhteistyön alkaessa Lumene luopui turpeen käytöstä tuotteissaan.

Lue lisää yhteistyöstä

Nordnet

Nordnet tekee The Re:turn Initiative -aloitteessa jokaista pörssikauppaa kohden lahjoituksen luonnon- ja ympäristönsuojeluun. Yhtiö haluaa aloitteellaan osoittaa, että jokainen pörssikauppa vaikuttaa. Nordnetin tavoite on olla Pohjoismaiden johtava vastuullisten sijoituskohteiden ja työkalujen tarjoaja.

Lue lisää yhteistyöstä

Partioaitta

Luonnonsuojeluliitto on Partioaitan Ympäristöbonuskohde. Yhteistyöprojektissa toimitaan uhanalaisen jokiluonnon puolesta. Kannustamme ja opastamme ihmisiä vapauttamaan virtoja eri puolilla Suomea.

Pomoca

Pomoca tukee Luonnonsuojeluliiton työtä saimaannorpan hyväksi yhteistyössä Euroopan ulkoilualueiden suojeluyhdistys EOCA:n kanssa.

Raikastamo

Suomen luonnonsuojeluliitto ja Raikastamo tekevät yhteistyötä saimaannorpan suojelemiseksi yhteisellä Saimaannorpan pillimehulla – jokaisesta norpan täysmehusta ohjataan osa Luonnonsuojeluliitolle saimaannorpan suojeluun.

Lue lisää yhteistyöstä

Suomalainen Kirjakauppa

Alun perin norpansuojelutyön tukemisesta vuonna 2014 käynnistynyt yhteistyö on viime vuosien aikana laajentunut tuotepuolen kumppanuudeksi.

Lue lisää yhteistyöstä

Tallberg Konserni

Ilmastopäästöjen minimointi energiatehokkuuden kautta on Tallberg Konsernin toiminnan ytimessä. Tuki Luonnonsuojeluliiton soiden ennallistamistyölle on luonteva lisätoimi ilmastonmuutoksen torjumisessa.

Veikkaus

Veikkaus tukee Suomen luonnonsuojeluliittoa Luonto-arvan tuotoilla. Yhteistyön myötä monet uhanalaiset eläimet ovat saaneet näkyvyyttä Veikkauksen arvoissa niin myyntipaikoissa kuin veikkaus.fi-sivustollakin.

Menneitä kumppanuuksia

Dermosil

Dermosil ohjasi Goodwill-tuotesarjansa myynnistä 30 prosenttia suomalaisen luonnon suojeluun.

Lue lisää yhteistyöstä

Finnair

Monivuotisen vesiensuojelutyön tukemisen jälkeen Finnair siirtyi vuonna 2011 tukemaan Luonnonsuojeluliiton käynnistämää metsiensuojeluohjelmaa Madagaskarilla.

Gigantti

Gigantti haastoi yhdessä Kuusakosken ja Suomen luonnonsuojeluliiton kanssa Miljoona luuria -kampanjallaan suomalaiset kierrättämään käytöstä pois jääneet puhelimensa.

Lue lisää yhteistyöstä

Kultasuklaa

Norppa-patukoilla kerättiin tukea saimaannorpan suojeluun. Kotimaisen Kultasuklaan kehittämä mansikka-maitosuklaa patukka on superfoodia, jota herkutellessa suojeli samalla saimaannorppaa.

Lue lisää yhteistyöstä

Lantmännen

Hyvää norpalle -kampanjassa jokaisesta myydystä Joutsenolainen riisipiirakka -pussista ohjautui osa Luonnonsuojeluliiton norppatyöhön.

Lassila & Tikanoja

L&T:n kanssa toteutetussa Pantit puiksi -hankkeessa oli mahdollista lahjoittaa pulloja palauttaessaan pantit metsiensuojeluun. Lahjoituskohteena oli Luonnonsuojeluliiton kehitysyhteistyökohde Madagaskarilla.

LähiTapiola

Pitkäaikainen yhteistyö LähiTapiolan kanssa kesti yli 10 vuotta, tuottaen runsaasti tuloksia kutusoraikoista lintualueiden entisöintiin.

Lue lisää yhteistyöstä

Marja Kurki

Kotimainen vaatetusalan brändi Marja Kurki lähti Luonnonsuojeluliiton 80-vuotisen taipaleen kunniaksi juhlavaan yhteistyöhön. Osa Metsämme -sarjan tuotosta ohjattiin metsiensuojelutyöhön.

Lue lisää yhteistyöstä

Nordqvist

Nordqvist halusi antaa luonnolle sen antimista takaisin. Jokaisesta myydystä Luonnon Tee -sarjan pakkauksesta ohjattiin yhteistyön aikana osuus suomalaisten luonnon suojelemiseen.

Lue lisää yhteistyöstä

Reaktor

Reaktor toimitti vuoden 2019 Flow-festivaaleille viisi pullonpalautuspistettä, joihin festarikävijöillä oli mahdollisuus palauttaa tölkkipanttinsa. Jokaista Reaktorin palautuspisteeseen palautettua panttia vastaan Luonnonsuojeluliiton Madagaskar-hanke istutti yhden puun Madagaskarille.

Lue lisää yhteistyöstä

Uula Color

Uula Color Oy valmistaa luonnonmaaleja yhä samojen perinteisten reseptien ja periaatteiden mukaisesti kuin aloittaessaan vuonna 1978. Yritys ohjasi 40-vuotisjuhlavuonna tiettyjen tuotteidensa myyntituloista osan Suomen luonnonsuojeluliiton työlle.

Lue lisää yhteistyöstä

Ota yhteyttä

Teemme työtä ainutlaatuisen luontomme säilyttämiseksi. Erottaudu yrityksenä ja tue suomalaista luonnonsuojelua!

Yritysyhteistyöpäällikkö Pirjo Itkonen

  • +358 50 407 8266
  • pirjo.itkonen(a)sll.fi

Yritysyhteistyöpäällikkö Sini Tenkanen

  • +358406701118
  • sini.tenkanen(a)sll.fi