Suurimmat saavutukset luonnon hyväksi ovat pitkäjänteisen työn tulosta. Siksi Luonnonsuojeluliiton tärkein yritysyhteistyön muoto on monivuotinen kumppanuus.

“On ollut hienoa nähdä pitkäjänteisen yhteistyön konkreettisia tuloksia. Haluamme edistää luonnon monimuotoisuutta ja ihmisten hyvinvointia sekä tuoda esille luonnon terveyshyötyjä.”

Elina Kuusela , Yritysvastuupäällikkö, LähiTapiola

Kuva: Emmi Holopainen

Yhteistyö kumppanien kanssa on laajempaa kuin muissa yhteistyömuodoissa, ja heidän käytössään on myös Luonnonsuojeluliiton kuuluisa norppalogo.

Taloudellisesti kumppanuudet koostuvat merkittävistä vuosittaisista lahjoituksista ja mahdollisesti niihin kuuluvasta rojaltiyhteistyöstä. Yhteiset kokemukset ja tutut toimintatavat tehostavat työtämme esimerkiksi ilmastovaikuttamisessa tai elinympäristöjen suojelussa.

Luonnonsuojeluliitolla on jatkuvasti suunnitteilla eri suojeluteemoihin liittyviä toimenpiteitä, kampanjoita ja hankkeita, joiden mahdollistamiseksi etsitään uusia kumppaneita.

Tulkaa mukaan edistämään yhteisen ympäristömme hyvinvointia tulevina vuosina!

Kumppaniyritykset

Suomalainen Kirjakauppa

106-vuotias kirjakauppaketju muun muassa lahjoittaa osan käytettyjen oppikirjojen hinnasta norppien suojeluun. Yhteistyö liiton kanssa alkoi vuonna 2014.

Lue lisää yhteistyöstä

Finnair

Monivuotisen vesiensuojelutyön tukemisen jälkeen Finnair siirtyi vuonna 2011 tukemaan Luonnonsuojeluliiton käynnistämää metsiensuojeluohjelmaa Madagaskarilla. Lue lisää alta.

Finnairin sivuille

Lapuan Kankurit

Suomalainen luonto on Lapuan Kankureille tärkeä, ja siksi he ohjaavat Saimaannorppa-valikoimastaan tuen norpan suojelutyöhön. Saimaannorppakoordinaattori Kaarina Tiainen on suunnitellut tarkoitusta varten kauniin kuosin. Tuotteet ovat myynnissä myös Luontokaupassa.

Lue lisää yhteistyöstä

LähiTapiola

Yhteistyö LähiTapiolan kanssa on kestänyt yli 10 vuotta. Se on tuottanut runsaasti tuloksia kutusoraikoista lintualueiden entisöintiin.

Lue lisää yhteistyöstä

Veikkaus

Veikkaus tukee Suomen luonnonsuojeluliittoa Luonto-arvan tuotoilla. Yhteistyön myötä monet uhanalaiset eläimet ovat saaneet näkyvyyttä Veikkauksen arvoissa niin myyntipaikoissa kuin veikkaus.fi-sivustollakin.

Karto

Luontokortteja elämän pieniin ja suuriin hetkiin. Jokaisesta myydystä Karton ja Luonnonsuojeluliiton yhteistyömalliston kortista Karto lahjoittaa suomalaisen luonnon suojeluun.

Raikastamo

Suomen luonnonsuojeluliitto ja Raikastamo tekevät yhteistyötä saimaannorpan suojelemiseksi yhteisellä Saimaannorpan pillimehulla – jokaisesta norpan täysmehusta ohjataan osa Luonnonsuojeluliitolle saimaannorpan suojeluun.

Lue lisää yhteistyöstä

Kultasuklaa

Norppa-patukoilla tukea saimaannorpan suojeluun. Kotimaisen Kultasuklaan kehittämä mansikka-maitosuklaa patukka on superfoodia, jota herkutellessa suojelee samalla saimaannorppaa.

Lue lisää yhteistyöstä

Kassatieto

Kassatieto on suomalainen myymälätarviketukkuri. Yritys myy apteekeille muovi- ja paperikassisarjaa, jonka tuotoista se ohjaa osan Luonnonsuojeluliitolle.

Pomoca

Pomoca tukee Luonnonsuojeluliiton työtä saimaannorpan hyväksi yhteistyössä Euroopan ulkoilualueiden suojeluyhdistys EOCA:n kanssa.

Marja Kurki

Kotimainen vaatetusalan brändi Marja Kurki lähti Luonnonsuojeluliiton 80-vuotisen taipaleen kunniaksi juhlavaan yhteistyöhön. Osa Metsämme -sarjan tuotosta ohjataan Luonnonsuojeluliiton metsiensuojelutyöhön.

Lue lisää yhteistyöstä

Uula Color

Uula Color Oy valmistaa luonnonmaaleja yhä samojen perinteisten reseptien ja periaatteiden mukaisesti kuin aloittaessaan vuonna 1978. Yritys ohjaa tiettyjen tuotteidensa myyntituloista osan Suomen luonnonsuojeluliiton työlle.

Lue lisää yhteistyöstä

Lantmännen

Hyvää norpalle -kampanjassa jokaisesta myydystä Joutsenolainen riisipiirakka -pussista ohjautui osa Luonnonsuojeluliiton norppatyöhön.

Nordqvist

Nordqvist haluaa antaa luonnolle sen antimista takaisin, joten jokaisesta myydystä Luonnon Tee -sarjan pakkauksesta ohjataan osuus suomalaisten luonnon suojelemiseen.

Lue lisää yhteistyöstä
Esimerkki pitkäaikaisesta yhteistyöstä

Madagaskarin metsityshanke

Finnair ja Suomen luonnonsuojeluliitto ovat tehneet yhteistyötä jo vuodesta 2006. Vesiensuojelutyön tukemisen merkeissä alkanut monivuotinen yhteistyö sai uuden ulottuvuuden Madagaskarilla vuonna 2011 käynnistyneen kehitysyhteistyöhankkeen kautta. Finnair on tänäkin päivänä mukana rahoittamassa Luonnonsuojeluliiton metsiensuojeluohjelmaa Madagaskarilla.

Madagaskar on Afrikan kupeessa, Intian valtameressä sijaitseva saarivaltio, jonka luonnon monimuotoisuus on ainutlaatuinen koko maapallon mittakaavassa. Saaren eläin- ja kasvilajeista noin 80% löytyy ainoastaan Madagaskarilta. Madagaskarin sademetsät kuuluvat UNESCO:n maailmanperintökohteiden joukkoon.

Saarivaltion metsäpeite hupenee nopeasti, ja jäljellä olevat metsät toimivat kotoperäisen lajiston viimeisenä turvapaikkana. Nämäkin metsät ovat pirstaleisia ja siten varsin haavoittuvia ihmisen vaikutukselle, kuten alueella perinteisesti harjoitetulle kaskiviljelylle sekä ilmastonmuutoksen mukanaan tuomille ääri-ilmiöille.

Luonnonsuojeluliiton metsityshanke tukee metsien ennallistamista Andasibessa, saaren sademetsävyöhykkeen keskivaiheilla. Metsityksestä vastaa paikallinen yhdistys Mitsinjo, jonka tavoitteena on yhdistää pirstaloituneet metsälaikut sekä säilyttää niiden uhanalainen eliölajisto.

Hanke myös osallistaa paikallisyhteisön asukkaita ja kehittää paikallista osaamista sekä tarjoaa keinoja kokonaisvaltaiseen elämänlaadun parantamiseen.

Vuosina 2012-14 metsitysalueille on istutettu yhteensä yli 80 000 puuta ja ennallistettu 75 hehtaaria metsää. Hanke on työllistänyt vuosittain yli 30 paikallista. Mitsinjo on järjestänyt hankkeen puitteissa ympäristökasvatusta sadoille koululaisille, opiskelijoille, turisteille ja muille vierailijoille.

Finnair Plus -jäsenet voivat osaltaan tukea hanketta lahjoittamalla Finnair Plus -pisteitä. Pisteillä saa istutetuksi yhden tai useamman puun Madagaskarin metsään. Kasvaessaan yksi puu sitoo hiilidioksidipäästöjä noin tuhannen kilon verran. Hiilidioksidi sitoutuu puuhun ja maaperään puun eliniän aikana. Samalla istutettu metsä toimii puskurina ja suojavyöhykkeenä alueella vielä jäljellä oleville suojelumetsille.

Ota yhteyttä

Teemme työtä ainutlaatuisen luontomme säilymiseksi. Erottaudu yrityksenä ja tue suomalaista luonnonsuojelua!

Yritysyhteistyöpäällikkö Pirjo Itkonen

  • +358 50 407 8266
  • pirjo.itkonen(a)sll.fi