Sijainti: Pääsivu

Luonnonsuojelupiiri toimii!


puronkunnostus.jpg

Kesän juhlavan runsaan ohjelman viimeinen numero oli puronkunnostus Pintamolla


kivisuo1.jpg

Sitä ennen retkeiltiin soilla ja vaaroilla, niitettiin perinnebiotoopeilla, soudettiin Iijoella 35. kertaa, ennallistettiin suota  . . . 100 luontohelmen kohteilla.


sarviselka1.jpg

Evästaukoja ei tietenkään unohdettu.


kivisuo3.jpg


Poliittinen päätös Sanginjoen ulkometsän maankäytöstä on luvassa syksyn aikana

 

kalimenjoen-myllykoski.jpg

Kalimenjoen Myllykoski lokakuisessa asussa

Luontojärjestöjen tavoite on Sanginjoen ulkometsän kansallispuistotasoinen suojelu

 

Sanginjoen aluetta käyttävät niin retkeilijät, koululuokat, päiväkotiryhmät, tutkijat, luontokuvaajat, turistit, matkailuyrittäjät, luontoharrastajat, ulkoilijat, marjastajat kuin sienestäjätkin. Se on metsän jalostamista metsänä. Vain suojelu turvaa parhaiten kaikki nämä käyttömuodot sekä vielä luontoarvot.

Sanginjoen ulkometsän luontoarvot eli uhanalaisen ja silmälläpidettävän eliölajiston määrä, metsien rakennepiirteet, alueen koko sekä virkistyskäyttörakenteet ovat samaa luokkaa kuin keskisuurissa eteläsuomalaisissa kansallispuistoissa, kuten Nuuksiossa.

Kaikista Oulun kaupungin metsistä Sanginjoen ulkometsään ehdotettu suojelualue, 1156 hehtaaria (tai uusimman esityksen mukaan 1127 hehtaaria), kattaisi vain noin 6 prosenttia. Valtava enemmistö kaupungin metsistä on talouskäytössä.

Suojelualoite (pdf)

Oulu sai ulkometsän lahjoituksena Ruotsin kuninkaalta kaupungin perustamisen yhteydessä vuonna 1605. Se on oululaisten merkittävin lähiluontoalue.

LUE TÄÄLTÄ, millaista maankäytöllistä ohjausta luonnonsuojelupiiri ehdottaa Sanginjoen ulkometsän alueelle kansallispuistotasoisen suojelun mahdollistamiseksi jossain vaiheessa.

 

                 vanamo.jpg

 

Tervetuloa kanssamme Suomen luontoon!

Tapahtumat
Joutsenretki Hailuotoon 14.10.2017 08:00 - 16:00
Yhdistyksen syyskokous 25.10.2017 18:00 - 20:00 — Oulu, Kestävän kehityksen keskuksen kokoustila (Sorvarintie 18)
Kuusenhakuretki 10.12.2017 - 14.12.2017
Tulevat...
ppmaa-logo-400.jpg


Suomen Luonnonsuojeluliiton Pohjois-Pohjanmaan piirin motto

Toimimme yhdessä paikallisyhdistystemme kanssa muutosvoimana luonnon suojelun ja monimuotoisuuden sekä kestävän elämäntavan ja ympäristön terveyden edistämiseksi.

 

etusivukuva.jpg