Sijainti: Pääsivu

Luonnonsuojelupiiri toimii!


SANGINJOEN ULKOMETSÄÄ suojellaan vihdoin


Sangipolku.jpg


Sanginjoen ulkometsästä päätettiin 29.1.2018 suojella 1127 hehtaaria. Kaupunginvaltuuston päätös synti selkein numeroin. Toivottavasti päätös saa lainvoiman ja suojelualue perustetaan mitä pikimmin. Jahkaistu on asian kanssa vuodesta 2004 alkaen. Eiköhän se riitä.

 

Edelleen jää koko ulkometsän 2500 hehtaarin alasta yli puolet metsätalouden piirin, mutta silläkin alalla toimitaan virkistyskäytön ja monimuotoisuuden vaalimisen ehdoilla. Mielenkiintoista on seurata myös jatkuvaan kasvatuksen perustuvan metsänhoidon edistymistä alueella. Hoito- ja käyttösuunnitelmaa käsitellään lähikuukausina.

 

kalimenjoen-myllykoski.jpg

Kalimenjoen Myllykoski lokakuisessa asussa

Luontojärjestöjen tavoitteena on edellen koko Sanginjoen ulkometsän suojelu . . . aikanaan

 

Sanginjoen aluetta käyttävät niin retkeilijät, koululuokat, päiväkotiryhmät, tutkijat, luontokuvaajat, turistit, matkailuyrittäjät, luontoharrastajat, ulkoilijat, marjastajat, sienestäjät ja metsästäjät. Se on metsän jalostamista metsänä. Vain suojelu turvaa parhaiten kaikki nämä käyttömuodot sekä vielä luontoarvot.

Sanginjoen ulkometsän luontoarvot eli uhanalaisen ja silmälläpidettävän eliölajiston määrä, metsien rakennepiirteet, alueen koko sekä virkistyskäyttörakenteet ovat samaa luokkaa kuin keskisuurissa eteläsuomalaisissa kansallispuistoissa, kuten Nuuksiossa.

Kaikista Oulun kaupungin metsistä Sanginjoen ulkometsän 1127 hehtaarin suojelualue kattaa vain noin 6 prosenttia. Valtava enemmistö kaupungin metsistä on talouskäytössä.

Suojelualoite (pdf)

Oulu sai ulkometsän lahjoituksena Ruotsin kuninkaalta kaupungin perustamisen yhteydessä vuonna 1605. Se on oululaisten merkittävin lähiluontoalue.

 

                 vanamo.jpg

 

Tervetuloa kanssamme Suomen luontoon!

Tapahtumat
Talven taikaa 04.03.2018 12:00 - 16:00
Save Pond Hockey -pipolätkäturnaus ilmastonmuutosta vastaan 17.03.2018 00:00 — Raksilan tekojää, Oulu
Yhdistyksen kevätkokous 2018 21.03.2018 18:00 - 20:00 — Kestävän kehityksen keskuksen kokoustila, Sorvarintie 18, Oulu
Tulevat...
ppmaa-logo-400.jpg


Suomen Luonnonsuojeluliiton Pohjois-Pohjanmaan piirin motto

Toimimme yhdessä paikallisyhdistystemme kanssa muutosvoimana luonnon suojelun ja monimuotoisuuden sekä kestävän elämäntavan ja ympäristön terveyden edistämiseksi.

 

etusivukuva.jpg