Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Pohjanmaan piiri

Pohjois-Pohjanmaa
Navigaatio päälle/pois

Pohjois-Pohjanmaan ­piiri

Kuva: Juha Ollila

Toimimme luonnonsuojelun ja kestävän elämäntavan edistämiseksi

Maakunnan luontoa ja ympäristöä on puolustettu jo puolen vuosisadan ajan yhdessä 15 paikallisyhdistyksen kanssa. Luonnonharrastuksella kartutetaan paikallistuntemusta ja retkeilyillä kiinnostusta lähiseutuihin. Olennainen osa toimintaamme on edunvalvontatyö. Huomiomme saavat kaikki keskeiset luontotyypit, suot, metsät ja vesistöt.

Luonnonsuojelun edistäminen vaatii pitkäjänteisyyttä. Muutosvoimaa on ollut eritoten soiden suojelussa. Kuitenkin yhä saamme puolustaa jopa ojittamattomia soita turpeenkaivuulta. Tavoitteemme on pitää soiden hiilivarastot koskemattomina ja päästä turpeenpoltosta eroon vuoteen 2025 mennessä.

Luonnon edunvalvonnassa pidämme ympäristönäkökulman puolta, huolehdimme luontotiedon hyödyntämisestä ja tuemme kestäviä vaihtoehtoja.

Suomen luonnonsuojeluliiton Pohjois-Pohjanmaan ­piiri ry

  • [email]
  • 041 3191 816
  • Kansankatu 53, 90100 Oulu

Ajankohtaista

Pyhäjärven Hallakallion tuulivoimahanke

Maakunnan etelälaidalle on suunnitteilla tuulivoimaa mittava määrä. Suomenselältä Litokairaan on ekologinen yhteys, joka muun muassa metsäpeuralle on tärkeä kulkureitti. Kaiken maaston myllerryksen keskellä se pitää säilyttää riittävän leveänä ja toimivana.

Lue lisää

Pudasjärven Aittovaaran tuulivoimahanke

Aittovaaran tuulivoimahanke on uhka luonnon monimuotoisuudelle. Pohjois-Pohjanmaalla sijainninohjaukseen on saatava terävämpi ote. Pudasjärvellä on siihen vielä hyvä mahdollisuus, kunhan ei ahnehdita.

Lue lisää

Lausunto Metsähallituksen luonnonvarasuunnitelmasta

Montrealin luontosopimuksen mukainen 30 prosentin suojelupinta-ala maakuntien alueelle on noin 2 miljoonaa hehtaaria. Metsähallituksen tulee olla suunnannäyttäjänä sopimuksen täytäntöönpanossa ja luontokadon pysäyttämisessä. Muun muassa vanhat metsät ja Luonnonmetsätyöryhmän…

Lue lisää

Unelma Oulujoesta

Irtisanouduimme keskiviikkona 19.4.2023 julkistetusta Vesistövisiosta Oulujoelle. Kun viimeinen sana jätettiin vesivoimayhtiöille, lopputulos ei juurikaan sisällä visiota eikä edesauta palauttamaan vaelluskalakantoja eikä luonnon monimuotoisuutta.

Lue lisää