Ilmastonmuutos on aikamme vakavin ympäristönmuutos. Sen hillitsemiseksi tarvitaan sekä isoja poliittisia tekoja että pieniä arjen tekoja. Tule kanssamme hillitsemään ilmastonmuutosta.

Selvitä hiilijalanjälkesi ja pienennä sitä

Sitran eli Suomen itsenäisyyden juhlarahaston tekemä Elämäntapatesti kertoo sinulle, miten nykyinen elämäntapasi vaikuttaa ilmastonmuutokseen. Tee testi ja selvitä hiilijalanjälkesi. Laskurin tuloksen perusteella saat vinkkejä, miten tehdä pieniäkin elämäntapamuutoksia. Pienelläkin muutoksella voit toimia ilmaston puolesta.

Lähde mukaan paikallisyhdistykseen vaikuttamaan oman kuntasi ilmastotyöhön

Merkittävä työ ilmastonmuutoksen hillinnässä tehdään paikallisesti kunnissa ja kaupungeissa. Luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistysten kautta voit osallistua oman kuntasi päätöksentekoon, hankintoihin ja maankäyttöön, joilla kaikilla on suuri merkitys kunnan hiilijalanjälkeen.

Vaihda uusiutuvaan sähköön

Omat sähkövalintamme vaikuttavat merkittävästi ilmastopäästöjen määrään. Yksi tärkeimmistä toimenpiteistä ilmastonmuutoksen torjunnassa on fossiilisista polttoaineista luopuminen, jotta ilmakehän hiilimäärä saadaan nopeaan laskuun. Vaihtamalla Luonnonsuojeluliiton perustamaan EKOenergiaan, ohjaat yhteiskuntaamme luopumaan fossiilisista energialähteistä. EKOenergialla on kriteerit uusiutuvalle sähkölle ja sähkön hinnasta kerätään varoja ilmastotyöhön.

Vähennä työpaikkasi ilmastokuormitusta

Ekokompassi on käytännönläheinen ja konkreettisiin toimenpiteisiin keskittyvä ympäristöjärjestelmä organisaatioille ja tapahtumille. Se räätälöidään yhdessä, sopii kaikille toimialoille ja tukee ympäristötyössä ja hiilijalanjäljen pienentämisessä. Järjestelmää koordinoi Suomen luonnonsuojeluliitto.

Ekokompassi sisältää 10 kriteeriä, joiden noudattamiseen yritys, tapahtuma tai virasto sitoutuu. Sitoutumisesta saa osoitukseksi sertifikaatin.

Ilmastotavoitteemme

Suomen luonnonsuojeluliitto edistää sellaista ilmastopolitiikkaa, joka ei uhkaa luonnon monimuotoisuutta.

Ilmastotavoitteemme

Toimimme
ilmastonmuutoksen
torjumiseksi

Kamppailemme ilmastonmuutosta vastaan sekä kansainvälisissä kokouksissa että kotimaan ympäristöpolitiikassa.

Tutustu toimintaamme