Tunnustuksia suojelutyöstä

Jaamme vuosittain useita tunnustuksia merkittävistä ympäristöteoista. Perinteikästä Ympäristöpalkintoa on myönnetty jo vuodesta 1980 lähtien. Palkitsemme myös järjestömme ansioituneita jäseniä ansiomerkein. Piirimme ja yhdistyksemme jakavat lisäksi vuosittain omat, maakunnalliset ja paikalliset ympäristöpalkintonsa.

Lue lisää palkinnoista
“Luonnonsuojeluliiton rooli on ollut hyvin keskeinen: aluksi se virallisen luonnonsuojelun osana hoiti luonnonsuojelualueiden suunnitteluun liittyviä tehtäviä, neuvotteli ja huomautti luontoa muuttavista hankkeista. Sittemmin se käynnisti ympäristöpoliittisen keskustelun ja nosti esiin uusia teemoja, kuten luonnonvarojen järkevä käyttö, ihmisen terveyteen, viihtyvyyteen ja elämäntapoihin liittyvät ympäristökysymykset.”

FT Pekka Borg , Dosentti ja tietokirjailija kirjassa Herättäjät, tulenkantajat ja muutoksentekijät

Unelmamme

Suomen luonnonsuojeluliitolla on unelma: yhdessä voimme suojella suomalaisen luonnon. Yksikään laji ei saa kuolla sukupuuttoon ihmisen toimien vuoksi ja luonnon monimuotoisuutta palautetaan aktiivisesti. Luonnon toimintakyky on Suomessa tiedostettava kaiken inhimillisen toiminnan lähtökohdaksi.

Visio ja arvot

Voittoa luonnolle

Luonnonsuojeluliitto on avoin ja demokraattinen kansalaisjärjestö. Riippumattomuus poliittisista puolueista ja eturyhmistä varmistaa sen, että suojelutyössä voidaan ajaa ensisijaisesti luonnon ja ympäristön etua. Luonnonsuojeluliitto tuottaa voittoa vain luonnolle.

Talous ja päätöksenteko