Metsät

Metsät ovat suomalaisille rakkaita. Suomen luonnonsuojeluliitto pitää huolta ja kamppailee sen puolesta ympäri maata, että metsämme säilyvät elinvoimaisina myös tuleville sukupolville.

Kuva: Eeri Vilmi / Vastavalo

Etusivu Mitä me teemme Metsät

Met­sä­ta­voit­teem­me

Meille ei riitä, että lajit kiikkuvat uhanalaisuuden rajoilla. Suomen uhanalaisista lajeista noin 36 prosenttia elää ensisijaisesti metsissä. Metsätalous on kestävää vasta, kun lajien ja metsien tilanne on hyvä. Metsä on paikka, jossa ihminen lepää ja virkistyy. Metsä on puhdasta ilmaa ja vettä.

Lue lisää tavoitteistamme

Näin puolustamme metsiä

Luonnonsuojeluliitto haluaa lisätä metsien suojelua sekä vaikuttaa siihen kuinka metsiä käytetään. Vaikutamme muun muassa metsiä koskevan lainsäädännön valmisteluun, vaikutamme suojelua tarvitsevien metsien kohtaloon sekä kampanjoimme avohakkuita historiaan.

Tutustu toimintaamme

Tule mukaan

Jokainen voi toimia metsäluonnon puolesta. Voit tukea Luonnonsuojeluliiton metsätyötä lahjoituksella. Voit tulla mukaan esimerkiksi kampanjoimaan avohakkuita historiaan. Voit suojella ja käyttää omia metsiäsi luontoa huomioiden tai vaikuttaa kotikuntasi päätöksentekoon ja lähimetsiesi kohtaloon.

Katso mitä sinä voit tehdä

Suomen uhattuja
metsiä

Luonnonsuojeluliitto on selvittänyt maamme uhattuja metsiä, joiden suojeleminen olisi erityisen tärkeää.

Suomen uhatut metsät

Avohakkuut
historiaan!

Ympäristöjärjestöjen kansalaisaloite avohakkuiden lopettamiseksi valtion metsissä.

Tutustu kansalaisaloitteeseen

Vinkkejä yksityis-
met­sä­no­mis­ta­jil­le

Luonnonsuojeluliitto on koonnut vinkit metsänomistajille, jotka haluavat hoitaa metsää luonto huomioiden tai tehdä arvokkaan suojelupäätöksen.

Lue vinkit metsänomistajalle

Kun­nal­lis­val­tuu­tet­tu: Tee kunnastasi
avohakkuuton

Suomen luonnonsuojeluliitto kannustaa valtuutettuja eri puolilla Suomea esittämään kunnistaan avohakkuuttomia ja jakaa valmiin aloitepohjan.

Lue lisää

Lyhyt
oppimäärä
metsien
moni­muotoi­­suudesta

Keskustelussa pyörii tällä hetkellä paikkaansa pitämättömiä väitteitä metsätalouden kestävyydestä. Kokosimme väitteisiin vastauksia.

Lue artikkeli

Ajankohtaista

Muikku

Muikku-pilapiirros. Julkaistu Luonnonsuojelija-lehdessä 4/2018

Lue lisää

Muikku

Muikku-pilapiirros. Julkaistu Luonnonsuojelija-lehdessä 4/2018

Lue lisää

Ei se määrä, vaan…

"Suomi ei siis ole edes banaanivaltio, sillä banaaninkin kilohinta oli silloin ja on edelleen enemmän kuin paperin", kirjoittaa Ismo Tuormaa Varoitusmerkkejä-kolumnissa.

Lue lisää

Urbaani erämaa

"Se oli Mynttilän metsä. Korkeita kallioita, vanhaa kuusikkoa, järviä ja virtavesiä aivan Kehä III:n kupeessa." Näin kuvailee Espoon ympäristöyhdistyksen Marko Takanen lempipaikkaansa Mynttilän metsää.

Lue lisää