Kestävä elämäntapa

Ilmastonmuutos ja luonnonvarojen ylikulutus ovat aikamme suuria haasteita, jotka pakottavat tarkastelemaan elämäntapaamme uusin silmin. Muutoksia täytyy tehdä yhteiskunnan tasolla. Jokainen voi tehdä valintoja myös omassa elämässään.

Etusivu Mitä me teemme Kestävä elämäntapa

Tavoitteena muutos

Ilmastonmuutos ja luonnonvarojen ylikulutus ovat aikamme suuria haasteita, jotka pakottavat tarkastelemaan elämäntapaamme uusin silmin. Muutoksia täytyy tehdä yhteiskunnan tasolla. Jokainen voi tehdä valintoja myös omassa elämässään.

Lue lisää tavoitteistamme

Askelia eteenpäin

Globaalien ympäristöongelmien ratkaisemiseksi tarvitaan käytännön tekoja monella tasolla ja muutosta kulutuskulttuuriin. Luonnonsuojeluliiton työ keskittyy yhteiskunnallisten rakenteiden muuttamiseen ja luontokasvatukseen.

Tutustu toimintaamme

Tee kestäviä valintoja

Kaikki lähtee siitä, miten me asumme, mitä me syömme ja miten me liikumme. Tee ne ekotoimet, joihin voit omassa elämässäsi vaikuttaa. Lähde mukaan paikallistoimintaan edistämään kestävää elämäntapaa omalla kotiseudullasi.

Katso mitä sinä voit tehdä

Iloa ja oppia luonnosta

Luontotuntien ilmapiiri halutaan pitää kiireettömänä, rauhallisena ja hyväntuulisena. Hauskat leikit sekä itse tekeminen ovat kaikenikäisille lapsille mieluisia asioita ja lähes poikkeuksetta luontotunneilla ollaan suut messingillä.

Tutustu Luontotunteihin

Ajankohtaista

Houkuttele perhoset parvekkeelle

Puolet pihasta pölyttäjille -periaatetta voi noudattaa myös parvekkeella. Kukista ja syötävistä kasveista ja yrteistä hyötyy ihminenkin, joten pölyttäjäparveke on moninkertainen ilo.

Lue lisää

Puolet pihasta pölyttäjille

Tavallisen kansalaisen mahdollisuudet muuttaa kaupunkisuunnittelua ovat rajalliset, mutta omaan pihaan voi vaikuttaa. Jo pelkästään Suomen omakotitalojen pihojen yhteenlaskettu pinta-ala vastaa 33 kansallispuiston yhteenlaskettua pinta-alaa. Jos kaikki jättäisivät puolet pihastaan pölyttäjille, vaikutus olisi valtava.

Lue lisää

Lähiluonto ei mene pois muodista

"Uskon, että tulevaisuudessa lähiluonto nähdään aarteena, jota ei saa hävittää. Jokainen metsä on terveysmetsä", kirjoittaa Liisa Hulkko pääkirjoituksessaan.

Lue lisää

Luonto hoitaa terveyttä – 5 faktaa luontoterveydestä

Suurimmalla osalla meistä on kokemusperäistä tietoa luonnon hyvinvointivaikutuksista. Kukapa ei olisi havainnut, että luonnossa kulkiessa huolet ja murheet pienenevät, stressaantunut olo helpottaa ja mieli virkistyy. Luonnossa oleilun jälkeen olo voi olla kuin uudestisyntynyt. Monia luonnon terveysvaikutuksia on todennettu myös tieteellisin tutkimuksin. 

Lue lisää

Aineistot

Tervetuloa mukaan!

Suomen Luonnonsuojeluliiton yli 160 paikallisyhdistystä järjestävät vuosittain satoja tapahtumia ympäri Suomen. Tutustu toimintaamme paikkakunnallasi.

Tapahtumakalenteri