Kestävä elämäntapa

Ilmastonmuutos ja luonnonvarojen ylikulutus ovat aikamme suuria haasteita, jotka pakottavat tarkastelemaan elämäntapaamme uusin silmin. Muutoksia täytyy tehdä yhteiskunnan tasolla. Jokainen voi tehdä valintoja myös omassa elämässään.

Etusivu Mitä me teemme Kestävä elämäntapa

Tavoitteena muutos

Ilmastonmuutos ja luonnonvarojen ylikulutus ovat aikamme suuria haasteita, jotka pakottavat tarkastelemaan elämäntapaamme uusin silmin. Muutoksia täytyy tehdä yhteiskunnan tasolla. Jokainen voi tehdä valintoja myös omassa elämässään.

Lue lisää tavoitteistamme

Askelia eteenpäin

Globaalien ympäristöongelmien ratkaisemiseksi tarvitaan käytännön tekoja monella tasolla ja muutosta kulutuskulttuuriin. Luonnonsuojeluliiton työ keskittyy yhteiskunnallisten rakenteiden muuttamiseen ja luontokasvatukseen.

Tutustu toimintaamme

Tee kestäviä valintoja

Kaikki lähtee siitä, miten me asumme, mitä me syömme ja miten me liikumme. Tee ne ekotoimet, joihin voit omassa elämässäsi vaikuttaa. Lähde mukaan paikallistoimintaan edistämään kestävää elämäntapaa omalla kotiseudullasi.

Katso mitä sinä voit tehdä

Iloa ja oppia luonnosta

Luontotuntien ilmapiiri halutaan pitää kiireettömänä, rauhallisena ja hyväntuulisena. Hauskat leikit sekä itse tekeminen ovat kaikenikäisille lapsille mieluisia asioita ja lähes poikkeuksetta luontotunneilla ollaan suut messingillä.

Tutustu Luontotunteihin

Ajankohtaista

Ylikulutuksen hinta on luontokato

Marraskuussa Black Week -viikko yllyttää kuluttamaan houkuttelevilla alennushinnoilla. Kulutuskeskeisessä kasvutaloudessamme ylikulutus on kuitenkin ongelma vuoden jokaisena päivänä. Tuotteiden todellisia hintoja ei mitata euroissa, vaan luontokadon määrässä.

Lue lisää

Kuusi keinoa digitaalisen hiilijalanjäljen pienentämiseen

Digitalisaatio on tuonut mukanaan ympäristöhyötyjä, mutta oletko tullut ajatelleeksi, että myös internetillä on hiilijalanjälki? Maailmanlaajuisesti digitalisaation päästöjä verrataan usein lentoteollisuuden päästöihin. On jopa sanottu, että jos internet olisi valtio, se olisi jo neljänneksi suurin päästöjen määrässä mitattuna.

Lue lisää

Lintuinfluenssa ei ole lintujen syy

Suomen luonnonsuojeluliiton toiminnanjohtaja Tapani Veistola muistuttaa, että lintuinfluenssa näyttää levinneen ihmisten pitämistä eläimistä luonnonlintuihin. Linnut ovat siksi uhreja eivätkä syyllisiä.

Lue lisää

Olisiko mahdollista rakentaa kuin legoilla konsanaan?

Nopeassa yhteiskunnallisessa muutoksessa pitäisi rakennuskannan taipua moneen. Rakennusten pitäisi kestää aikaa, mutta kuitenkin muuntua nopeasti vaihtuvien tarpeiden mukaan. Onko mahdollista rakentaa niin, että rakennuksen korjaaminen, osien kierrättäminen ja mahdollinen purkaminen olisi helppoa?

Lue lisää

Aineistot

Tervetuloa mukaan!

Suomen Luonnonsuojeluliiton yli 160 paikallisyhdistystä järjestävät vuosittain satoja tapahtumia ympäri Suomen. Tutustu toimintaamme paikkakunnallasi.

Tapahtumakalenteri