Kestävä elämäntapa

Ilmastonmuutos ja luonnonvarojen ylikulutus ovat aikamme suuria haasteita, jotka pakottavat tarkastelemaan elämäntapaamme uusin silmin. Muutoksia täytyy tehdä yhteiskunnan tasolla. Jokainen voi tehdä valintoja myös omassa elämässään.

Etusivu Mitä me teemme Kestävä elämäntapa

Tavoitteena muutos

Ilmastonmuutos ja luonnonvarojen ylikulutus ovat aikamme suuria haasteita, jotka pakottavat tarkastelemaan elämäntapaamme uusin silmin. Muutoksia täytyy tehdä yhteiskunnan tasolla. Jokainen voi tehdä valintoja myös omassa elämässään.

Lue lisää tavoitteistamme

Askelia eteenpäin

Globaalien ympäristöongelmien ratkaisemiseksi tarvitaan käytännön tekoja monella tasolla ja muutosta kulutuskulttuuriin. Luonnonsuojeluliiton työ keskittyy yhteiskunnallisten rakenteiden muuttamiseen ja luontokasvatukseen.

Tutustu toimintaamme

Tee kestäviä valintoja

Kaikki lähtee siitä, miten me asumme, mitä me syömme ja miten me liikumme. Tee ne ekotoimet, joihin voit omassa elämässäsi vaikuttaa. Lähde mukaan paikallistoimintaan edistämään kestävää elämäntapaa omalla kotiseudullasi.

Katso mitä sinä voit tehdä

Iloa ja oppia luonnosta

Luontotuntien ilmapiiri halutaan pitää kiireettömänä, rauhallisena ja hyväntuulisena. Hauskat leikit sekä itse tekeminen ovat kaikenikäisille lapsille mieluisia asioita ja lähes poikkeuksetta luontotunneilla ollaan suut messingillä.

Tutustu Luontotunteihin

Ajankohtaista

Lintuinfluenssa ei ole lintujen syy

Suomen luonnonsuojeluliiton toiminnanjohtaja Tapani Veistola muistuttaa, että lintuinfluenssa näyttää levinneen ihmisten pitämistä eläimistä luonnonlintuihin. Linnut ovat siksi uhreja eivätkä syyllisiä.

Lue lisää

Olisiko mahdollista rakentaa kuin legoilla konsanaan?

Nopeassa yhteiskunnallisessa muutoksessa pitäisi rakennuskannan taipua moneen. Rakennusten pitäisi kestää aikaa, mutta kuitenkin muuntua nopeasti vaihtuvien tarpeiden mukaan. Onko mahdollista rakentaa niin, että rakennuksen korjaaminen, osien kierrättäminen ja mahdollinen purkaminen olisi helppoa?

Lue lisää

Kortit uusiksi

Luonnonsuojelija-lehti selvitti, millaisia ovat ammatit tulevaisuuden Suomessa, jos talouden keskiössä ovat ilmastokriisin ja luontokadon torjuminen. Ekologinen jälleenrakennus luo uudenlaista vihreää työtä samalla, kun vanhojen ammattien työnkuva muuttaa muotoaan.

Lue lisää

Viisi vinkkiä: luonto hellii ja hoivaa

Luonnossa on parasta se, että siitä voi nauttia ympäri vuoden. Suomen neljä vuodenaikaa takaavat, ettei luonto ole ikinä samanlainen, vaan alati muutoksessa. Luonto tarjoilee ihan tutkitustikin hyvinvointia niin mielelle kuin keholle. Miten sinä mieluiten nautit päivittäisen luontoannoksesi?

Lue lisää

Luontokato on todellisuutta myös meillä Suomessa

Uhanalaisuus jatkuu kaikissa elinympäristöissä emmekä voi siirtää sen pysäyttämistä muiden maiden vastuulle. Tämän ymmärtävät kasvavissa määrin myös elinkeinoelämä ja rahoituslaitokset. Politiikassa vaikuttaa vielä olevan parantamisen varaa todellisuuden hahmottamisessa", kirjoittaa Paloma Hannnonen kolumnissaan.

Lue lisää

Luontokato tuntuu arjessa

Suomen luonnonsuojeluliitto puuttuu luontokatoon myös Suomen rajojen ulkopuolella. Madagaskarilla suojelutyön ratkaisut hyödyttävät niin luontoa kuin ihmistäkin.

Lue lisää

Aineistot

Tervetuloa mukaan!

Suomen Luonnonsuojeluliiton yli 160 paikallisyhdistystä järjestävät vuosittain satoja tapahtumia ympäri Suomen. Tutustu toimintaamme paikkakunnallasi.

Tapahtumakalenteri