Kestävä elämäntapa

Ilmastonmuutos ja luonnonvarojen ylikulutus ovat aikamme suuria haasteita, jotka pakottavat tarkastelemaan elämäntapaamme uusin silmin. Muutoksia täytyy tehdä yhteiskunnan tasolla. Jokainen voi tehdä valintoja myös omassa elämässään.

Etusivu Mitä me teemme Kestävä elämäntapa

Tavoitteena muutos

Ilmastonmuutos ja luonnonvarojen ylikulutus ovat aikamme suuria haasteita, jotka pakottavat tarkastelemaan elämäntapaamme uusin silmin. Muutoksia täytyy tehdä yhteiskunnan tasolla. Jokainen voi tehdä valintoja myös omassa elämässään.

Lue lisää tavoitteistamme

Askelia eteenpäin

Globaalien ympäristöongelmien ratkaisemiseksi tarvitaan käytännön tekoja monella tasolla ja muutosta kulutuskulttuuriin. Luonnonsuojeluliiton työ keskittyy yhteiskunnallisten rakenteiden muuttamiseen ja luontokasvatukseen.

Tutustu toimintaamme

Tee kestäviä valintoja

Kaikki lähtee siitä, miten me asumme, mitä me syömme ja miten me liikumme. Tee ne ekotoimet, joihin voit omassa elämässäsi vaikuttaa. Lähde mukaan paikallistoimintaan edistämään kestävää elämäntapaa omalla kotiseudullasi.

Katso mitä sinä voit tehdä

Iloa ja oppia luonnosta

Luontotuntien ilmapiiri halutaan pitää kiireettömänä, rauhallisena ja hyväntuulisena. Hauskat leikit sekä itse tekeminen ovat kaikenikäisille lapsille mieluisia asioita ja lähes poikkeuksetta luontotunneilla ollaan suut messingillä.

Tutustu Luontotunteihin

Ajankohtaista

Soidensuojelun elävä legenda

Rauno Ruuhijärven elämäntarina kietoutuu Suomen soidensuojelun ympärille. Ruuhijärvi, 90, on nähnyt Suomen luonnonsuojelusta kaiken – ja vaikuttanut vielä enemmän.

Lue lisää

Hanko on hyönteisten paratiisi

Hanko tunnetaan Regatastaan, rantabulevardin hulppeista huviloistaan ja valkeista hiekkarannoistaan. Harvempi tietää, että alueelle luontaisesti syntyneet hiekkarannat ovat myös perhosten, kovakuoriaisten ja kärpästen tärkeä elinympäristö.

Lue lisää

Viisi vinkkiä muovin kierrättämiseen

Muovin kierrätys säästää raaka-aineita ja energiaa, kun muovin valmistamiseen ei tarvitse käyttää uutta öljyä. Mutta mitä kaikkea muovinkeräysastiaan voi laittaa? Muovin kierrättämisessä on helppo muistisääntö: vain pakkaukset kierrätetään. Muovitavarat eivät kuulu keräysastiaan. Niillekin on kuitenkin paikkansa.

Lue lisää

Vastaa suon kutsuun

Paljaat jalat rentoutuvat sileäksi kuluneilla pitkospuilla, ja mieli lepää ympärillä avautuvassa avarassa suomaisemassa. Kurkien huudot tuntuvat kiirivän taivaiseen asti. Esittelyssä 15 upeaa suoretkikohdetta eri puolilta Suomea.

Lue lisää

Runosuo kukkii vielä

"Suomen luonnon päivän kunniaksi järjestettyyn luontorunokilpailuun saapui noin 3000 runoa. Tällainen pino runoja kertoo suhteestamme luontoon", kirjoittaa päätoimittaja Matti Nieminen Luonnonsuojelija-lehden pääkirjoituksessa.

Lue lisää