Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri

Uusimaa
Navigaatio päälle/pois

Kohtuusklubi on verkosto kaikille kestävästä elämäntavasta  kiinnostuneille

Kohtuusklubi on Suomen Luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piirin kulutuskriittinen toimintaryhmä, joka tavoittelee luonnonvarojen kohtuullista käyttöä. Kohtuusklubi on ollut toiminnassa ensimmäistä kertaa jo vuonna 2015.

Kohtuusklubi on järjestänyt esimerkiksi kiinnostavia luentoja, leffa-iltoja sekä toimintatempauksia kuten kesällä 2023 aurinkokeitin-piknik yhteistyössä Lapinlahden lähteen ja muiden tahojen kanssa.

Ryhmän tavoitteena on tuoda esiin jokaiselle sopivia ja ympäristön kannalta parempia ratkaisuja kuluttamiseen arjessa: kuinka voi vaikuttaa sähkönkulutukseen ja liikkumisen päästöihin, mitä tavaroita voi yhteiskäyttää tai millaisia lainaus- ja kiertotalouspalveluita on olemassa. Voiko opetella pidentämään esimerkiksi vaatteiden elinkaaria itse?

Tutkitaan, keskustellaan, mahdollistetaan porukalla! Toimintaryhmä suunnittelee Kohtuusklubin teemat ja tapahtumat. Uudenmaan piirin koordinaattori tarjoaa taustatukea.

Kohtuusklubissa voi esimerkiksi järjestää opintopiirejä, seminaareja, tutustumisretkiä tai kirjoittaa vaikuttavia tekstejä – mitä keksitäänkään.

Tervetuloa mukaan toimimaan!

Ryhmän toimintaan ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet

  • Ota yhteyttä Uudenmaan piirin toiminnanjohtajaan Ursula Immoseen (etunimi.sukunimi@sll.fi) ja tule mukaan!
  • Kohtuusklubilla on oma sähköpostilista, jonne pääset liittymään lähettämällä pyynnön osoitteeseen laura.penttinen@sll.fi.
  • Jos olet Facebookissa, tule mukaan Kohtuusklubin ryhmään.

Tule mukaan vaikuttamaan ja tekemään maailmasta ekologisempaa!

Aiempien teemavuosien toimintaa

Helsinkiläiset saivat äänestää osallistavassa budjetissa Kohtuusklubin ideaa lokakuussa 2019

Teimme osallistavan budjetoinnin hakemuksen Helsingin kaupungille. Ehdotuksenamme oli järjestää kampanja, jonka tarkoituksena on edistää jakamistaloutta. Kohtuusklubin suunnitelma löytyy OmaStadin sivuilta.

Julkaistuja kirjoituksia:

Kohtuusklubilainen Tommi Lehtonen kirjoitti ajatuksiaan auton yhteiskäytöstä ja yleisesti jakamistaloudesta. (julkaistu 8.4.2019)

2019

19.9. Jakamistalous arjessa -ilta Helsingin keskustakirjasto Oodissa yhteistyössä Zero Waste ry:n kanssa

4.5. Kohtuusklubi vieraili Keravan kiertotalouskeskus Jalotuksessa

22.2. pidimme leffaillan SLL:n toimistolla Lauttasaaressa, jossa katsottiin kiertotaloutta käsittelevä dokumentti Closing the Loop.

2018

Kohtuusklubi järjesti yleisöillan Yhteiskäytöllä kohti luonnonvarojen säästöä!
29.11.2018  Luonnonsuojeluliiton toimistolla Lauttasaaressa. Tilaisuudessa puhui jakamistaloudesta Pasi Mäenpää (dosentti, Helsingin yliopisto), keskusteltiin klubin tulevasta toiminnasta sekä pidettiin ”vaihtotori”.

Toiminta

Tule mukaan tekemään käytännön työtä luonnon puolesta!

Lue lisää

Perinnemaisemaryhmä UUPE

     'UUPE' hoitaa perinnemaisemia Uudenmaan alueella

Lue lisää

Itämeriryhmä

Itämeriryhmä suojelee vesiämme

Lue lisää

SusiLIFE-hanke