Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri

Uusimaa
Navigaatio päälle/pois

Kohtuusklubi on verkosto kaikille kestävästä elämäntavasta  kiinnostuneille

Kohtuusklubi on Suomen Luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piirin kulutuskriittinen toimintaryhmä, joka tavoittelee luonnonvarojen kohtuullista käyttöä. Kohtuusklubi on ollut toiminnassa jo vuonna 2015.

Kohtuusklubi on järjestänyt esimerkiksi kiinnostavia luentoja, leffa-iltoja sekä toimintatempauksia kuten kesällä 2023 aurinkokeitin-piknik yhteistyössä Lapinlahden lähteen ja muiden tahojen kanssa.

Ryhmän tavoitteena on tuoda esiin jokaiselle sopivia ja ympäristön kannalta parempia ratkaisuja kuluttamiseen arjessa: kuinka voi vaikuttaa sähkönkulutukseen ja liikkumisen päästöihin, mitä tavaroita voi yhteiskäyttää tai millaisia lainaus- ja kiertotalouspalveluita on olemassa. Voiko opetella pidentämään esimerkiksi vaatteiden elinkaaria itse?

Tutkitaan, keskustellaan, mahdollistetaan porukalla! Toimintaryhmä suunnittelee Kohtuusklubin teemat ja tapahtumat. Uudenmaan piirin koordinaattori tarjoaa taustatukea.

Kohtuusklubissa voi esimerkiksi järjestää opintopiirejä, seminaareja, tutustumisretkiä tai kirjoittaa vaikuttavia tekstejä – mitä keksitäänkään.

TULEVAA TOIMINTAA:

Tutustumis- ja talkooretki Oma Maahan Tuusulaan 10.6.

Lähde mukaan tutustumaan Oma Maan uudistavaan kumppanuusmaatalouteen Lassilan luomutilalle Tuusulaan! Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille.

Maanantaina 10.6. klo 14 alkaen Lassilan tila, Paijalantie 341, 04300 Tuusula

Oma Maan toimintaa esittelee paikan päällä Ruby Van Der Wekken.
Lisäksi luvassa puutarhatalkoilua, autamme ainakin kastelussa.

Mitä mukaan? Uimakamppeet, vesipullo, evästä ja säänmukainen talkoovaatetus mukaan. Mukaan voi tulla myös vaan fiilistelemään.

Lähde mukaan tutustumaan Oma Maan tapaan luoda kestävää elämäntapaa.
“Oma Maan peruskiviä ovat ihmisten yhteistoiminta ja ekososiaalinen sivistys. Tavoitteena on ekologisempi ja sosiaalisesti sekä taloudellisesti oikeudenmukaisempi yhteiskunta.”

Ks. lisätietoa Oma Maan sivuilta ja Facebookista.

Ilmoittautuminen Lassi Raunio lassi.raunio@iki.fi
Ilmoittautuminen sunnuntai-iltaan 9.6. mennessä. Kerrothan samalla milloin ja millä olet tulossa, tai jos voit tarjota tai tarvitset yhteiskyytiä.

Mukaan voi tulla omin kyydein, esimerkiksi Järvenpään asemalta on lyhin matka fillarilla. Tarvittaessa pyritään järjestämään myös yhteiskyytejä Oma Maahan ja takaisin, kerrothan tarpeestasi Lassille lassi.raunio@iki.fi

Tällä hetkellä on jo tiedossa muutamia mahdollisia yhteiskyytejä (nopeimmat ilmoittautujat mahtuvat):

  • Käpylä – Omamaa – Käpylä, Koskelankadun ja Mäkelänkadun risteyksen ABC-huoltoasema
    klo 13, paluu viimeistään klo 19
  • Järvenpään asema, lisätietoja Lassilta
  • Jokelan asema – Omamaa – Jokelan asema lähtö klo 15.45, paluu joustavasti tilanteen mukaan. Ilmoittautukaa Elinalle lepistonelina@gmail.com

Tervetuloa mukaan!

Muita tulevia suunnitelmia (tiedot tarkentuvat)

Elokuussa 10.8. tehdään päiväretki ja tapaaminen Vartiosaareen. Kutsumme 10.8. tapaamiseen mukaan myös muita kohtuus- ja kestävän elämän toimijoita! Lukupiiriäkin pohdittiin, siivoustempauksia, hyvän ja kestävän elämän nettsisivua jne. Pysythän kuulolla!

Tule mukaan vaikuttamaan ja tekemään maailmasta ekologisempaa!

  • Ota yhteyttä Uudenmaan piiriin Ursula Immoseen (etunimi.sukunimi@sll.fi)
  • Kohtuusklubilla on oma sähköpostilista, jonne pääset liittymään lähettämällä pyynnön osoitteeseen laura.penttinen@sll.fi
  • Jos olet Facebookissa, tule mukaan Kohtuusklubin ryhmään.

Aiempien vuosien toimintaa

Helsinkiläiset saivat äänestää osallistavassa budjetissa Kohtuusklubin ideaa lokakuussa 2019

Teimme osallistavan budjetoinnin hakemuksen Helsingin kaupungille. Ehdotuksenamme oli järjestää kampanja, jonka tarkoituksena on edistää jakamistaloutta. Kohtuusklubin suunnitelma löytyy OmaStadin sivuilta.

Julkaistuja kirjoituksia:

Kohtuusklubilainen Tommi Lehtonen kirjoitti ajatuksiaan auton yhteiskäytöstä ja yleisesti jakamistaloudesta. (julkaistu 8.4.2019)

2019

19.9. Jakamistalous arjessa -ilta Helsingin keskustakirjasto Oodissa yhteistyössä Zero Waste ry:n kanssa

4.5. Kohtuusklubi vieraili Keravan kiertotalouskeskus Jalotuksessa

22.2. pidimme leffaillan SLL:n toimistolla Lauttasaaressa, jossa katsottiin kiertotaloutta käsittelevä dokumentti Closing the Loop.

2018

Kohtuusklubi järjesti yleisöillan Yhteiskäytöllä kohti luonnonvarojen säästöä!
29.11.2018  Luonnonsuojeluliiton toimistolla Lauttasaaressa. Tilaisuudessa puhui jakamistaloudesta Pasi Mäenpää (dosentti, Helsingin yliopisto), keskusteltiin klubin tulevasta toiminnasta sekä pidettiin ”vaihtotori”.

Toiminta

Tule mukaan tekemään käytännön työtä luonnon puolesta!

Lue lisää

Perinnemaisemaryhmä UUPE

     'UUPE' hoitaa perinnemaisemia Uudenmaan alueella

Lue lisää

Itämeriryhmä

Itämeriryhmä suojelee vesiämme esiteltii

Lue lisää

SusiLIFE-hanke