Urakoimme
turpeesta
luopumiseksi

Turve on uusiutumaton energialähde, jonka käyttö syytää hiilidioksidia ilmakehään. Luonnonsuojeluliitto kamppailee aktiivisesti turpeenpolton lopettamiseksi maassamme.

Lue lisää turpeesta

Tuomme Suomeen lentoveroa

Ehdotamme, että Suomi ottaa käyttöön monien muiden Euroopan maiden tavoin lentoveron, jolla hillittäisiin lentoliikenteen päästöjen erittäin nopeaa nousua. Verotulot tulisi kohdistaa ilmastonmuutosta hillitsevien liikennemuotojen tukemiseen.

Lue lisää ehdotuksestamme

Ympäristölle ystävällistä EKOenergiaa

Suomen luonnonsuojeluliitto haluaa auttaa kuluttajia valitsemaan ympäristöystävällistä ja uusiutuvaa sähköä EKOenergia-merkin avulla. Sertifikaatti on laajentunut kansainväliseksi, mutta Luonnonsuojeluliitto on edelleen EKOenergian koordinaattori.

Jokaista myytyä EKOenergia-megawattituntia kohden sähkönmyyjä maksaa vähintään 10 eurosenttiä Ilmastorahastoon. Rahasto tukee ilmastoprojekteja kehittyvissä maissa. Projektit valitaan läpinäkyvän ja avoimen prosessin kautta, ja myyjät ja kuluttajat ovat siinä aktiivisesti mukana. Vuosien 2014 ja 2018 välillä lahjoitimme yhteensä melkein 600.000 euroa 30 uusiutuvan energian hankkeella 15 maassa

Lue lisää

Kuva: Miia Pietiläinen

Ilmastotavoitteemme

Suomen luonnonsuojeluliitto edistää sellaista ilmastopolitiikkaa, joka ei uhkaa luonnon monimuotoisuutta.

Ilmastotavoitteemme

Tule mukaan

Ilmastonmuutoksen torjuntaan tarvitaan kaikkia. Jokainen pienikin teko on tärkeä.

Katso mitä sinä voit tehdä