Kaivosjätteet kuriin!

Kaivannaisteollisuus tuottaa noin 75% Suomen kokonaisjätemäärästä ja monilla kaivoksilla jätteitä ei käsitellä asianmukaisesti. On aika laittaa kaivosjätteet kuriin!

Lue lisää kaivosjätteistä Lahjoita kaivoshaittojen vastaiseen työhön
Siirry sisältöön

Lue lisää

Kaivosliikkeet, yhdistykset, tutkijat ja vaikuttajat vaativat vetoomuksessa kaivosjätteiden sääntelyn tiukentamista

Kaivosliikkeet vaativat yhdessä Suomen luonnonsuojeluliiton kanssa kaivosjätteiden sääntelyn tiukentamista. Kaivosvetoomus.fi ja Luonnonsuojeluliitto järjestävät keskiviikkona 7.12. Pikkuparlamentissa tapahtuman Kaivosjätteet kuriin – kaivannaisjäteasetus käytäntöön! Tapahtumassa julkaistaan jätteiden ongelmia käsittelevä Luonnonsuojeluliiton raportti sekä kaivosliikkeiden vetoomus.

Lue lisää

Kaikki on kaupan – Kolia myöten

Suomea vaivaa kaivosbuumi, joka tuntuu nojaavan totuudenjälkeisen ajan periaatteisiin. Jos oikein kovasti toistetaan, että Suomessa kaivosteollisuus on kestävää, niin ehkä se sellaiseksi myös muuttuu. Mieleen tulevat Eppu Normaalin kappaleen sanat ”millään muilla mailla kuin Suomella se ei oo riskiä vailla”.

Lue lisää

Totuus Suomen kaivoksista

Suomen kaivosteollisuus ei ole kestävää, vaikka toisin väitetään. Keräsimme viisi piirrettä, jotka kaikkien tulisi tietää Suomen kaivosten ympäristövaikutuksista ja niiden säätelystä.

Lue lisää

Malminetsintä ei kuulu suojelualueille

Malminetsinnän ympäristövaikutuksia ei huomioida kaivoslain mukaisessa lupaharkinnassa. Kaikille hakijoille myönnettävien malminetsintälupien ympäristövaikutuksista tulisi olla huolissaan. Malminetsintälupia myönnetään Suomessa myös suojelualueille ja niiden läheisyyteen.

Lue lisää