Puolusta kanssamme metsiä

Vanhoja ja luonnontilaisia metsiä on Suomessa jäljellä enää rippeitä. Metsät tarvitsevat puolelleen jokaisen suomalaisen.

Ryhdy kuukausilahjoittajaksi
Siirry sisältöön

Haluatko toimia luonnon puolesta?

Tule mukaan torjumaan luontokatoa ja suojelemaan luontoa paikallisyhdistyksen jäsenenä. Mitä enemmän meitä on, sitä paremmin pystymme vaikuttamaan. Jäsenenä saat myös monenlaisia jäsenetuja.

Liity paikallisyhdistyksen jäseneksi

Auta yritystukijana

Tukeasi tarvitaan. Esimerkiksi Suomen metsistä enää alle kolme prosenttia on luonnontilaisia. Suurin osa metsistä on yksipuolisia talousmetsiä. Yritystukijana suojelet kanssamme ainutlaatuista suomalaista luontoa, olet mukana pysäyttämässä luontokatoa ja ilmastonmuutosta.

Liity kannatusyritykseksi

”Meistä jokainen jättää jäljen tähän maailmaan”

Näin pohtii Vesa Vierikko uudessa videossa. Katso video ja lue lisää siitä, miten testamenttilahjoituksella voi suojella luontoa.

Tutustu testamenttilahjoittamiseen

Lähiluonnon yk­kös­puo­lus­ta­ja

Suomen luonnonsuojeluliiton toiminta kattaa koko maan Hangosta aina Tenojoelle asti. Luontoa puolustavat noin 150 paikallista yhdistystä, jotka kuuluvat 15 piiriin. Etsi lähin paikallisyhdistyksesi ja liity mukaan joukkoomme!

Tule mukaan paikallistoimintaan

Kuva: Suvi Elo

Ajankohtaista

Luonnonsuojeluliiton muistutus turvasi uhanalaisen järvilohen elinolot Pielisjoella

Aluehallintovirasto hylkäsi Saimaan järvilohen elinolosuhteita heikentävän hankkeen. Hankkeessa haettiin lupaa nostaa merkittävästi Kaltimon vesivoimalaitoksen virtaamaa hetkittäin, mikä olisi aiheuttanut muun muassa haittoja uhanalaiselle järvilohelle Pielisjoella. Aluehallintoviraston päätös on Suomen luonnonsuojeluliiton ja liiton Pohjois-Karjalan piirin muistutuksen mukainen.

Lue lisää

Lausunto luonnoksesta hallituksen esitykseksi eduskunnalle laiksi Euroopan unionin hiilirajamekanismia koskevan asetuksen toimeenpanosta annetun lain muuttamisesta

Suomen luonnonsuojeluliitto pitää hiilirajamekanismin toimeenpanoa kannatettavana ja tärkeänä toimena. Mekanismilla on toteutuessaan merkittävät vaikutukset päästöjen vähentämiseen. Liitto kuitenkin muistuttaa, että mekanismin vaikutuksia tulee implementaation aikana tarkastella myös ilmasto-oikeudenmukaisuuden näkökulmasta.

Lue lisää

Lapset nauttivat leirielämästä Saimaan sylissä

Luontoliiton Savo-Karjalan piirin jo 11. kertaa järjestämä Lasten Norppaleiri kokosi 20 lasta Savonlinnan Turponsaareen heinäkuun toisella viikolla. Leirillä 8–13-vuotiaat lapset pääsevät tutustumaan Saimaan saaristoluontoon viiden päivän ajaksi. Suomen luonnonsuojeluliiton saimaannorppatyöntekijät vierailivat leirillä tutustuen tunnelmaan ja kertoen saimaannorppien elämästä.

Lue lisää

Edellisvuotta selvästi vähemmän kuutteja polskii nyt Saimaassa

Loppukeväisin vapaaehtoiset eri puolilla Saimaata etsivät merkkejä norppien pesinnästä ja laskevat norpanpesiä. Myös Suomen luonnonsuojeluliitto osallistuu vuosittain pesälaskentoihin vastuualueillaan. Pesälaskentojen tuloksia kuultiin Metsähallituksen järjestämässä tilaisuudessa Savonlinnassa toukokuun lopussa. Saimaanorppien talvella syntyneistä kuuteista saatiin sekä ikäviä että ilahduttavia uutisia.

Lue lisää

Ympäristöjärjestöt: Suomi ei edes yritä esittää riittäviä toimia ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi energia- ja ilmastosuunnitelmassaan

Suomen Euroopan komissiolle 28.6.2024 toimittamassa kansallisessa energia- ja ilmastosuunnitelmassa kuvatut toimet uhkaavat heikentää hiilinieluja entisestään. Ympäristöjärjestöt katsovat, että suunnitelma antaa epäselvän ja harhaanjohtavan kuvan Suomen ilmastopolitiikasta, eikä vastaa komission suosituksia.

Lue lisää

Luonnos hallituksen esitykseksi eduskunnalle laiksi ilmastolain muuttamisesta

Luonnoksen mukaan ilmastolain sisältämä velvoite kunnille laatia ilmastosuunnitelma kerran valtuustokaudessa kumottaisiin. Luonnonsuojeluliitto katsoo, että ehdotus tarkoittaisi takapakkia Suomen ilmastotoimille tilanteessa, jossa ympäristöministeriön uusimman ilmastovuosikertomuksen 2024 mukaisesti sekä kansallisten että EU-velvoitteiden täyttämisessä on isoja haasteita. Lisätoimien tarve on merkittävä. Luonnonsuojeluliitto ei kannata luonnosta lakiesitykseksi.

Lue lisää

Kolmen suden Suomi

Suomen susikanta on jakaantunut kolmeen osaan ihmisen luvallisten ja luvattomien toimien mukaan. Suomen luonnonsuojeluliiton suurpetoasiantuntija Riku Lumiaro kirjoitti blogitekstin kolmen suden Suomesta.

Lue lisää
Lue lisää uutisia

Tunne luontosi Lue Suomen Luontoa

Suomen Luonnon kesäkuun numerossa lähdetään luonnonvesiin retkiuinnille ja tavataan vesillä myös mäyrä, siili ja muita yllättäviä uimamaistereita. Tuoreessa lehdessä opitaan myös tuntemaan hepokatit ja heinäsirkat ja tutkitaan kukkien kiehtovaa rakennetta sekä selvitetään miksi toukohärkä pyrkii erakkomehiläisen kyytiin. Lisäksi kesäisessä numerossa lähdetään suurennuslasin kanssa mikroskooppiselle tutkimusretkelle kotipihan nurmelle ja lopuksi tavataan taidekartanoa pyörittävä biologi Merja Markkula.

Tilaa nyt

Norppatuotteet Luontokaupasta

Suomen luonnonsuojeluliiton Luontokaupasta löydät monipuolisen valikoiman vastuullisesti valmistettuja norppatuotteita. Valitse suosikkisi itselle tai lahjaksi ja tue samalla Luonnonsuojeluliiton työtä monimuotoisen luonnon puolesta.

Suomen luonnonsuojeluliiton jäsenenä saat kaikista Luontokaupasta tehdyistä ostoksista 10% jäsenalennuksen. Alennus aktivoituu käyttämällä kassalla koodia JÄSEN.

Tutustu valikoimaan

Suojelukohteet

Suojelutyömme tuottaa konkreettisia ratkaisuja ihmisen luontosuhteen, elinympäristöjen ja lajien ahdinkoon sekä kestävän kehityksen solmukohtiin.

Suojelukohteet

Tietoa meistä

Luonnonsuojeluliiton vahvuus on paikallistuntemus, asiantuntemus sekä sitoutuminen pitkiin prosesseihin. Olemme koko ajan hereillä, koko maassa.

Näin toimimme

Tule mukaan

Jäsenet, tukijat ja vapaaehtoiset tekevät Luonnonsuojeluliitosta Suomen vaikuttavimman järjestön. Liity norppajengiin!

Näin voit osallistua