Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Luon­non­suo­je­lu­liit­to tuomitsee su­den­met­säs­tyk­sen 

Maa- ja metsätalousministeriö on vahvistanut asetuksen, joka sallii suden niin sanotun kannanhoidollisen metsästyksen ensi vuoden alusta alkaen. Luonnonsuojeluliitto on moittinut ministeriötä tästä suunnitelmasta jo aiemmin.

Susi
Kuva: Kai Skyttä

Riskinä on se, että susikanta romahtaa ennenaikaisen metsästyksen takia. Susi on edelleen erittäin uhanalainen ja tiukasti suojeltu laji.

“Sudenmetsätys on ennenaikaista. Metsästys on myös lainvastaista. Suden kannanhoidollista metsästystä käsiteltiin työryhmissä, joiden tuloksia päätös metsästyksestä ei myöskään noudata”, sanoo Luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja Harri Hölttä.

Suotuisa suojelutaso on kannanhoidollisen metsästyksen ennakkoehto, mutta sen määrittäminen on Luonnonvarakeskuksella kesken. Työ valmistuu vasta ensi syksynä.

“Metsästyksen aloittaminen on maa- ja metsätalousministeriön soolo. Jatkossa susiasetus tulee siirtää ministeriön asetuksesta valtioneuvoston asetukseksi”, sanoo Luonnonsuojeluliiton va. toiminnanjohtaja Tapani Veistola.

“Joudumme harkitsemaan oikeustoimia lupiin, jotka on annettu lainvastaisilla tai riittämättömillä perusteilla.”

Susien mahdollisesti aiheuttamiin ongelmiin, kuten kotieläinvahinkoihin, voidaan puuttua poikkeusluvilla, ellei muita ratkaisuja ole.

 

Lisätietoja:

Harri Hölttä, puheenjohtaja, p. 040 722 9224, harri.holtta(a)sll.fi
Riku Lumiaro, suurpetoasiantuntija, p. 050 5859 857
Tapani Veistola, va. toiminnanjohtaja ja ympäristöpäällikkö , p 0400 615 530, tapani.veistola(a)sll.fi

 

Jaa sosiaalisessa mediassa