Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Vie­ras­la­ji­tor­jun­nan parhaat käytänteet -etäseminaari 18.8.2020 (VieKas LIFE ja Rannikko LIFE)

Käytetyt kuvat: jättipalsami Maja Dumat CC BY 2.0., kurtturuusu Jouko Rikkinen CC BY NC 4.0
Suomen luonnonsuojeluliiton koordinoima Viekas LIFE -hanke ja Metsähallituksen luontopalveluiden koordinoima Rannikko LIFE -hanke järjestivät 18.8.2020 yhteistyössä käytännönläheisen etäseminaarin vieraskasvilajien torjunnasta.

Suomeksi ja englanniksi järjestetyssä seminaarissa käsiteltiin erilaisia torjuntakeinoja sekä esiteltiin Suomessa ja Virossa tehtyä vieraskasvilajitorjuntaa keskittyen erityisesti jättiputken, jättipalsamin ja kurtturuusun hallintaan.

Seminaarissa kuultiin asiantuntijaesityksiä yhteensä yhdeksästä eri organisaatiosta. Voit tutustua seminaarin esityksiin alla olevien linkkien kautta tai katsella koko seminaaritallenteen Youtubesta (3 h 40 min).

 
Titta Vikstedt: Viekas LIFE -hankkeen esittely (Suomen luonnonsuojeluliitto)

Marko Takala: Rannikko LIFE -hankkeen esittely (Metsähallitus)

Eike Tammekänd: Vieraslajien torjunta Virossa (Estonia Environmental Board)

Leila Roininen: Jättipalsamin torjuntaa INSPECT-hankkeessa (Vaasan kaupunki)

 

Life on Euroopan unionin rahoitusjärjestelmä, jonka tarkoituksena on kehittää yhteistä ympäristöpolitiikkaa ja lainsäädäntöä tukemalla luonnonsuojelu- ja ympäristöhankkeita eri puolilla Eurooppaa.

Tämän seminaarin ja sivuston sisältö sekä hankkeen viestintä edustaa ainoastaan VieKas LIFE ja Rannikko LIFE -hankkeen näkemyksiä. EASME/Euroopan komissio ei ole vastuussa sivuston sisältämän informaation mahdollisesta käytöstä.

Lisätietoja

Vieraslajiasiantuntija Markus Seppälä

Jaa sosiaalisessa mediassa