Ole aktiivinen kansalainen: äänestä vaaleissa ja vaadi kansanedustajilta ja kuntapoliitikoilta vastauksia ja toimia. Lähde mukaan Suomen luonnonsuojeluliiton toimintaan ja tue järjestöjen työtä.

Tule mukaan toimintaan

Luonnonsuojeluliitto osallistuu käytännön päätöksentekoon niin paikallisella, alueellisella, valtakunnallisella ja kansainvälisellä tasolla. Jos haluat vaikuttaa ympäristön tilaan, kauttamme löydät siihen sopivan tason ja myös keinot. Liity jäseneksi ja tule vapaaehtoiseksi.

Valitse tapasi auttaa luontoa

Kuva: Emmi Holopainen

Ole aktiivinen

Kansalaistoiminta lähtee äänestämisestä. Se on demokraattisessa maassa oikeus tai vaikkapa miellyttävä velvollisuus! Luonnonsuojeluliitto tuottaa vaalien alla omat tavoitteensa ja kysyy myös puolueiden kantoja eri kysymyksiin. Vaadi kansanedustajilta ja kuntapoliitikoilta vastauksia ja toimia luonnon hyväksi.

Jos haluat vaikuttaa läheisten luontokohteiden suojeluun, lähde mukaan Luonnonsuojeluliiton paikallistoimintaan. Puuhaa riittää talkoiden ja retkien järjestystä kaavoitukseen vaikuttamiseen. Luonnonsuojeluliiton 160 paikallisyhdistystä on vapaaehtoistensa näköisiä. Mieti siis rohkeasti, miten sinä voisit auttaa luonnonsuojelussa!

Tunnista ympäristörikos

Jätesäkkejä täynnä kotitalousjätteitä metsäpolun varrella, öljyä rannalla, pyyntiloukkuja metsässä tai kuolleita harmaalokkeja. Tunnistaisitko rikoksen lähiympäristössäsi? Tee Luonnonsuojeluliiton ympäristörikosvisa pyrkii herättämään aistisi kuvitteellisten rikospaikkojen äärellä.

Ympäristörikos on piilorikollisuutta ja liittyy usein talousrikoksiin. Siksi niitä on vaikea tunnistaa ja löytää syyllisiä. Luonnonsuojeluliitto haluaa ympäristörikokset kuriin.

Vaikuta kaavoitukseen

Älä kangistu kaavoihin, vaan käytä kaavoitusta työkaluna suojelutyössä! Kaavoituksella ohjataan sekä valtakunnallista, maakunnallista että paikallista maankäyttöä, joten päätökset paikallisista viheralueista, metsienhoidosta ja soidensuojelusta tehdään kaavoituksessa. Mukana kannattaa olla mahdollisimman aikaisessa vaikeassa. Tukea saat omasta piiristäsi tai paikallisyhdistyksestäsi.

Tavoitteemme

Ympäristölainsäädäntöä on kehitettävä kunnianhimoisesti eikä ympäristöhallintoa saa heikentää. Kansalaisten perusoikeus osallistua ja vaikuttaa on säilytettävä muutostenkin keskellä.

Lue lisää tavoitteistamme

Näin toimimme

Luonnonsuojeluliitto on ollut keskeisenä rakentamassa – ja myöhemmin taas puolustamassa – Suomen ympäristöhallintoa. Osallistumme aktiivisesti ympäristölainsäädännön kehittämiseen ja pidämme luonnon puolia päätöksenteossa.

Tutustu toimintaamme