Kan­sain­vä­li­nen yhteistyö

Kansainvälisen yhteistyömme tavoitteisiin kuuluvat sekä ympäristönsuojelu että inhimillisen kehityksen tukeminen. Suomen luonnonsuojeluliiton tämänhetkinen yhteistyö keskittyy luonnonsuojeluun Venäjällä ja Madagaskarilla.

Kuva: Titta Lassila

Etusivu Mitä me teemme Kansainvälinen yhteistyö

Kansainvälisen yhteistyömme tavoitteet

Autamme paikallisia järjestöjä ja yhteisöjä toteuttamaan luonnonsuojelua ja edistämään lähiympäristönsä kestävää maankäyttöä.

Tutustu tavoitteisiimme

Toiminta ja saavutukset

Lähialueyhteistyöllämme Venäjällä olemme edistäneet huomattavasti metsien suojelua. Kehitysyhteistyö Madagaskarilla on parantanut ainutlaatuisten luonnonmetsien ja kosteikon suojelua sekä vahvistanut paikallista osaamista.

Tutustu toimintaamme

Ajankohtaista

Luontokato tuntuu arjessa

Suomen luonnonsuojeluliitto puuttuu luontokatoon myös Suomen rajojen ulkopuolella. Madagaskarilla suojelutyön ratkaisut hyödyttävät niin luontoa kuin ihmistäkin.

Lue lisää

Lännenkylmänkukkaa pelastamassa

Harvinainen lännenkylmänkukka (Pulsatilla vulgaris) esiintyy Venäjällä ainoastaan yhdessä paikassa: muinaisilla Laatokan dyyneillä Olhava-joen suulla, Nizhnevolkhovskin suojelualueella. Suomen luonnonsuojeluliiton koordinoimassa Laatokalta Saimaalle -hankkeessa on kokeiltu erilaisia menetelmiä kylmänkukan elinympäristön ennallistamiseksi.

Lue lisää

Luonnonsuojeluliitto vaatii ilmastoasioiden vauhdittamista ilmastokokouksen jälkeenkin

Suomen luonnonsuojeluliitto pitää YK:n ilmastokokouksen merkittävimpänä tuloksena sitä, että Pariisin ilmastosopimuksen auki olleista yksityiskohdista päästiin sopimukseen ja epäonnistumisena sitä, että fossiilisten polttoaineiden tukien lopettamisen tavoitteesta ei saatu sovittua riittävällä tavalla. Neuvotteluista tulee sopimustekstien lisäksi paljon välillistä hyötyä, jos valtioiden lisäksi kaikki kansalaisista yrityksiin tekevät enemmän ilmastotekoja.

Lue lisää

Norppien ja ihmisten tulevaisuus riippuu kansainvälisistä ilmastoneuvotteluista

Saimaannorppien suojelussa on päästy eteenpäin, mutta jos ilmaston kuumeneminen etenee yli Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteiden, lumettomat talvet luovat norpille uuden uhkan. Luonnonsuojelu ja ilmastokriisin hillitseminen kulkevat käsi kädessä. Suojeluasiantuntijamme Anna Ikonen on lähtenyt Skotlannin Glasgowiin YK:n ilmastokokoukseen, COP26:een, ja tämän päivittyvän blogin kautta me muut suomalaiset saamme seurata neuvottelujen etenemistä ja ensikertalaisen kokoustunnelmia.

Lue lisää

Ympäristöjärjestöt: Ilmastopäätökset maaliin budjettiriihessä

Syyskuun budjettiriihi on hallitukselle ainutlaatuinen maalinteon paikka, muistuttavat Suomen luonnonsuojeluliitto, Greenpeace ja WWF. Päättämällä puuttuvista keinoista hiilineutraali Suomi 2035 -tavoitteen saavuttamiseksi hallitus voi nostaa Suomen pysyvästi ilmastoratkaisijoiden valokeilaan ennen Glasgow’n ilmastokokousta marraskuussa.

Lue lisää

Aineistot

Tervetuloa mukaan!

Suomen Luonnonsuojeluliiton yli 160 paikallisyhdistystä järjestävät vuosittain satoja tapahtumia ympäri Suomen. Tutustu toimintaamme paikkakunnallasi.

Tapahtumakalenteri