Kan­sain­vä­li­nen yhteistyö

Kansainvälisen yhteistyömme tavoitteisiin kuuluvat sekä ympäristönsuojelu että inhimillisen kehityksen tukeminen. Suomen luonnonsuojeluliiton tämänhetkinen yhteistyö keskittyy luonnonsuojeluun Venäjällä ja Madagaskarilla.

Kuva: Titta Lassila

Etusivu Mitä me teemme Kansainvälinen yhteistyö

Kansainvälisen yhteistyömme tavoitteet

Autamme paikallisia järjestöjä ja yhteisöjä toteuttamaan luonnonsuojelua ja edistämään lähiympäristönsä kestävää maankäyttöä.

Tutustu tavoitteisiimme

Toiminta ja saavutukset

Lähialueyhteistyöllämme Venäjällä olemme edistäneet huomattavasti metsien suojelua. Kehitysyhteistyö Madagaskarilla on parantanut ainutlaatuisten luonnonmetsien ja kosteikon suojelua sekä vahvistanut paikallista osaamista.

Tutustu toimintaamme

Näin voit auttaa

Voit tukea kansainvälistä työtämme vaikkapa lahjoittamalla lentopisteesi. Kehitysyhteistyötämme voi tukea myös yritysyhteistyöllä, josta on etuja molemmille osapuolille.

Katso mitä sinä voit tehdä

Ajankohtaista

Luonnonsuojeluliiton lausunto valtion talousarvioesitykseen vuodelle 2020

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää historiallisesta satsauksesta luonnonsuojelun rahoitukseen. Eduskunnan tulee kuitenkin parantaa vuoden 2020 budjettia varmistamalla ympäristöhallinnon ja ympäristöjärjestöjen resurssit, karsimalla haitallisia yritystukia ja lisäämällä rahoitusta luonnonsuojeluun kehitysyhteistyössä.

Lue lisää

Järjestörintama vaatii: ylikalastukselle piste vuonna 2020

Yli 80 ympäristöjärjestöä muistutti kalastusministereitä siitä, että EU on sitoutunut lopettamaan ylikalastuksen vuonna 2020. Suomi on tällä hetkellä EU:n puheenjohtajamaa, ja ensi vuoden kalastuskiintiöt riippuvat Suomen johtamista kalastusministerien neuvoston kokouksista. Ne ratkaisevat sen, saavuttaako EU tavoitteensa vai ei.

Lue lisää

Risuja ja ruusuja komission esittämille Itämeren ensi vuoden kalastuskiintiöille

Euroopan komission esitykset ensi vuoden Itämeren kalastuskiintiöiksi ovat pääosin tieteellisten neuvonantojen mukaisia, arvioivat ympäristöjärjestöt Suomen luonnonsuojeluliitto, Coalition Clean Baltic ja Fisheries Secretariat. Järjestöt kuitenkin kyseenalaistavat lohen, läntisen silakan ja itäisen turskan esitykset, jotka eivät noudata tieteellisiä neuvoja.

Lue lisää