Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Keskinäinen Vakuutusyhtiö Turva lahjoittaa 17 500 euroa Luon­non­suo­je­lu­lii­ton Itämerityöhön

Suomen luonnonsuojeluliitto on yksi Turvan joululahjoituskohteista. Turvan merkittävä lahjoitus tulee tarpeeseen, sillä Itämeren tila on heikko. Ilmaston kuumeneminen kiihdyttää osaltaan meren rehevöitymistä.

Itämeren tila on heikko ja ilmaston kuumeneminen kiihdyttää osaltaan meren rehevöitymistä.
Merenkurkun saaristo. Kuva: Hendrik Morkel

Itämeren suojelu on ollut jo vuosikymmeniä Suomen luonnonsuojeluliiton työn ytimessä. Vaikka Itämeri voi huonosti, sen tilaa pystytään parantamaan.

Luonnonsuojeluliitto toimii Itämeren hyväksi niin paikallisesti, kansallisesti kuin kansainvälisesti.

Osallistumme muun muassa lainsäädännön ja Suomen EU-kantojen valmisteluun useissa työryhmissä, ja vaikutamme Itämerta ja sen rantoja koskeviin kaavoituksiin. Kuluvana vuonna työlistalla ovat olleet niin merituulivoima, vesiviljely kuin akkutehtaat, joista voi mahdollisesti aiheutua suuria päästöjä.

Olemme tänä vuonna myös tehneet aloitteita virtojen vapauttamiseksi ja kalojen vaellusesteiden poistamiseksi, jotta ne pääsisivät Itämerestä kutujokiinsa. Vuoden suurin voitto liittyy lumen kaatamiseen Itämereen; sen lopettamiseksi olemme tehneet töitä lähes 20 vuotta ja nyt se saatiin hallitusohjelmaan.

“Luonnonsuojeluliitto kiittää Turvaa merkittävästä lahjoituksesta. Tuki tulee tarpeeseen, koska Itämeren tila on huono. Tehostamme parhaillaan Itämeri-työtämme, ja lahjoitus helpottaa muun muassa uuden asiantuntijan palkkaamista”, sanoo toiminnanjohtaja Tapani Veistola.

Turvan asiakkaat saivat vaikuttaa joululahjoituksen kohdentamiseen.


Lisätietoja:

Yritysyhteistyöpäällikkö Raija Savikko
+358 44 793 7895
raija.savikko(a)sll.fi

Toiminnanjohtaja Tapani Veistola
+358 400 615 530
tapani.veistola(a)sll.fi

Lisätietoja

Yritysyhteistyöpäällikkö Raija Savikko

  • +358 44 793 7895
  • raija.savikko(a)sll.fi

Jaa sosiaalisessa mediassa