Haluatko vaikuttaa monimuotoisen luonnon säilymiseen ja ympäristön suojeluun? Tule vapaaehtoiseksi Luonnonsuojeluliittoon! Löydät varmasti oman tapasi vaikuttaa.

Meissä on voimaa!

Vapaaehtoiset auttavat luontoa – ja luonto yhdistää ihmisiä! Tule sinäkin mukaan pelastamaan luontoamme myös tuleville sukupolville.

Kuva: Liisa Hulkko

Siirry sisältöön

Olet juuri sopiva vapaaehtoiseksi

Haluaisitko leipoa pullaa talkooporukalle? Olisiko sinulla aikaa vetää luontoretki? Osaatko päivittää verkkosivuja tai valokuvata?

Luontoa voi suojella monella tavalla. Ei tarvitse olla biologi voidakseen toimia porukalla luonnon hyväksi. Sen ovat havainneet lukuisat vapaaehtoiset Hangosta Tenojoelle Luonnonsuojeluliiton aktiiveina.

Helpoin tapa hypätä mukaan toimintaan on lähteä mukaan retkelle tai talkoisiin ja ehkäpä sen jälkeen uskaltautua paikallisyhdistyksen kokoukseen suunnittelemaan toimintaa.

Etsi oman alueesi paikallisyhdistys ja tule mukaan!

Millaista paikallistoimintaa?

Liittyessäsi Luonnonsuojeluliiton jäseneksi liityt samalla oman paikallisyhdistyksesi jäseneksi. Olet heti tervetullut ydinporukkaan luonnonsuojelijaksi. Samalla tutustut lähiluontoon ja lähiseutusi luonnon ystäviin.

Luonnonsuojeluliiton piirit ja Helsingin toimisto ovat paikallisyhdistysten ja aktiivien tukena ympäri vuoden. Piirin toimistolta voit lainata vaikkapa melumittarin tai lepakkodetektorin tai pirauttaa Luonnonsuojeluliiton asiantuntijalle, kun rakentaminen uhkaa takapihan metsääsi.

Luonnonsuojeluliiton toimijat järjestävät tuhansia retkiä, talkoita ja tapahtumia eri puolilla Suomea ja tekevät pitkäjänteistä vaikuttamistyötä luonnon puolesta. Yhdessä on helpompi kohdata luonnonsuojeluhaasteet ja iloita Suomen luonnosta.

Puron ennallistamistalkoot. Kuva: TImo Torpo
Puron ennallistamistalkoot. Kuva: TImo Torpo

Aktiiveille

Luonnonsuojeluliiton vapaaehtoisena työskentelet suomalaisen luonnon suojelemiseksi. Tahdomme, ettet jää työssäsi yksin. Voit aina olla yhteydessä piiriisi ja kysyä neuvoa. Sinua palvelee myös Helsingin toimiston väki. Mistä tahansa sinua mietityttävästä asiasta voit lähettää sähköpostia osoitteeseen jarjestoasiat(at)sll.fi. Yhdistysnettiin sinua varten on koottu tietoa ja materiaaleja vapaaehtoistyön tueksi.

Liity jäseneksi

Vaikutusvaltaisen luontojärjestön jäsenenä autat luontoa paikallisesti ja valtakunnan tasolla. Pääset mukaan retkille ja tapahtumiin, saat jäsenlehden ja jäsenetuja.

Liity jäseneksi

Lahjoita luonnolle

Lahjoittaminen on helppo ja nopea tapa auttaa. Valitse sinulle sopiva kohde ja tapa olla mukana suojelemassa ainutlaatuinen luontomme.

Lahjoita nyt