Laki ja politiikka

Jokaisella suomalaisella on oikeus vaikuttaa paitsi yhteiskuntamme kehitykseen myös omaan lähiympäristöönsä. Luonnonsuojeluliitto ja sen yhdistykset puolustavat luontoa, lajistoa ja retkeilymahdollisuuksia osallistumalla lainsäädännön kehittämiseen ja ympäristöhallinnon puolustamiseen.

Kuva: Felix Siivonen

Etusivu Mitä me teemme Laki ja politiikka

Tavoitteemme

Ympäristölainsäädäntöä on kehitettävä kunnianhimoisesti eikä ympäristöhallintoa saa heikentää. Kansalaisten perusoikeus osallistua ja vaikuttaa on säilytettävä muutostenkin keskellä.

Lue lisää tavoitteista

Näin toimimme

Luonnonsuojeluliitto on ollut keskeisenä rakentamassa – ja myöhemmin taas puolustamassa – Suomen ympäristöhallintoa. Osallistumme aktiivisesti ympäristölainsäädännön kehittämiseen ja pidämme luonnon puolia päätöksenteossa.

Toiminta ja saavutukset

Tule mukaan

Ole aktiivinen kansalainen: äänestä vaaleissa ja vaadi kansanedustajilta ja kuntapoliitikoilta vastauksia ja toimia. Lähde mukaan Suomen luonnonsuojeluliiton toimintaan ja tue järjestöjen työtä.

Katso mitä sinä voit tehdä

Ajankohtaista

Hallitus petti isoimman ympäristölupauksensa

Valtion vanhojen ja luonnontilaisten metsien suojelu oli Petteri Orpon hallitusohjelman suurin lupaus luonnonsuojelulle. Julkaistujen tietojen mukaan kriteerit vanhoille metsille tulevat olemaan niin tiukat, että kriteerejä täyttäviä metsiä ei Etelä-Suomesta löydy ja paljon arvokkaita metsiä jää suojelematta.

Lue lisää

Arvokas harju säästyi Pirkanmaalla

Topeliuksen Kesäpäivä Kangasalla -runossakin esiintyvä arvokas Vehoniemenharju säästyi tekopohjavesihankkeelta 20 vuoden työn jälkeen. Työ päättyi voittoon, kun korkein hallinto-oikeus hylkäsi Tavase Oy:n vesilupahakemukset Kangasalle ja Pälkäneelle.

Lue lisää

Vain kolmannes mepeistä äänestää ympäristön hyväksi

Eurooppalaisten ympäristöjärjestöjen selvitys osoittaa, että vain vähemmistö Euroopan parlamentin edustajista on aidosti edistänyt ilmastoneutraalia, luontopositiivista ja oikeudenmukaista tulevaisuutta viimeisten viiden vuoden aikana. Tämä pätee myös Suomen edustajiin.

Lue lisää