Laki ja politiikka

Jokaisella suomalaisella on oikeus vaikuttaa paitsi yhteiskuntamme kehitykseen myös omaan lähiympäristöönsä. Luonnonsuojeluliitto ja sen yhdistykset puolustavat luontoa, lajistoa ja retkeilymahdollisuuksia osallistumalla lainsäädännön kehittämiseen ja ympäristöhallinnon puolustamiseen.

Kuva: Felix Siivonen

Etusivu Mitä me teemme Laki ja politiikka

Tavoitteemme

Ympäristölainsäädäntöä on kehitettävä kunnianhimoisesti eikä ympäristöhallintoa saa heikentää. Kansalaisten perusoikeus osallistua ja vaikuttaa on säilytettävä muutostenkin keskellä.

Lue lisää tavoitteista

Näin toimimme

Luonnonsuojeluliitto on ollut keskeisenä rakentamassa – ja myöhemmin taas puolustamassa – Suomen ympäristöhallintoa. Osallistumme aktiivisesti ympäristölainsäädännön kehittämiseen ja pidämme luonnon puolia päätöksenteossa.

Toiminta ja saavutukset

Tule mukaan

Ole aktiivinen kansalainen: äänestä vaaleissa ja vaadi kansanedustajilta ja kuntapoliitikoilta vastauksia ja toimia. Lähde mukaan Suomen luonnonsuojeluliiton toimintaan ja tue järjestöjen työtä.

Katso mitä sinä voit tehdä

Ajankohtaista

Kansainvälisessä ilmastolakossa katseet on kohdistettu kehysriiheen

Vuosi sitten maaliskuussa 1,5 miljoonaa nuorta ympäri maailmaa osallistui kansainväliseen ilmastolakkoon ja vaati maidensa hallituksilta ripeitä toimia ilmastokriisin torjumiseksi. Nyt on aikuisten vuoro osoittaa, etteivät lapset ja nuoret ole yksin, ja että ilmastokriisin torjunta ja nuorten tulevaisuus ovat yhteisiä huolenaiheita. Aikuiset, teidät on kutsuttu mukaan vaatimaan Suomen hallitukselta ilmastotekoja huhtikuun kehysriihessä. 

Lue lisää

Ratkaisu on olemassa

Valtio tukee miljardeilla euroilla ilmastolle ja ympäristölle haitallista toimintaa. Tämä on iso ongelma. Samaan aikaan haitalliset tuet osoittavat myös ratkaisun: nämä tukieurot voidaan suunnata ilmastotoimiin.

Lue lisää

Onko Euroopan Green Deal täysosuma vai huti?

EU:ssa puhaltavat nyt ympäristölle myönteiset tuulet. Kansalaisten tuki ilmastotoimille ja ympäristön suojelulle on vahva, ja uuden komission vihreän kehityksen ohjelma lupailee hyvää moneen suuntaan. Mutta onko vauhti riittävä, kysyy suojeluasiantuntija Hanna Aho.

Lue lisää