Laki ja politiikka

Jokaisella suomalaisella on oikeus vaikuttaa paitsi yhteiskuntamme kehitykseen myös omaan lähiympäristöönsä. Luonnonsuojeluliitto ja sen yhdistykset puolustavat luontoa, lajistoa ja retkeilymahdollisuuksia osallistumalla lainsäädännön kehittämiseen ja ympäristöhallinnon puolustamiseen.

Kuva: Felix Siivonen

Etusivu Mitä me teemme Laki ja politiikka

Tavoitteemme

Ympäristölainsäädäntöä on kehitettävä kunnianhimoisesti eikä ympäristöhallintoa saa heikentää. Kansalaisten perusoikeus osallistua ja vaikuttaa on säilytettävä muutostenkin keskellä.

Lue lisää tavoitteista

Näin toimimme

Luonnonsuojeluliitto on ollut keskeisenä rakentamassa – ja myöhemmin taas puolustamassa – Suomen ympäristöhallintoa. Osallistumme aktiivisesti ympäristölainsäädännön kehittämiseen ja pidämme luonnon puolia päätöksenteossa.

Toiminta ja saavutukset

Tule mukaan

Ole aktiivinen kansalainen: äänestä vaaleissa ja vaadi kansanedustajilta ja kuntapoliitikoilta vastauksia ja toimia. Lähde mukaan Suomen luonnonsuojeluliiton toimintaan ja tue järjestöjen työtä.

Katso mitä sinä voit tehdä

Ajankohtaista

Suden kiintiömetsästys torjuttiin

”On hienoa, että riistakeskus on tiukentanut linjaansa susiluvissa ja ottanut huomioon uutta oikeuskäytäntöä”, Suomen luonnonsuojeluliiton toiminnanjohtaja Tapani Veistola toteaa.

Lue lisää

Turun hallinto-oikeus kumosi ilveksen kaatoluvat

Turun hallinto-oikeus on kumonnut Suomen riistakeskuksen päätökset, joilla oli myönnetty poikkeusluvat yhteensä 32 ilveksen tappamiseen. Kaatoluvat etenivät hallinto-oikeuden arvioitavaksi, kun Luonnonsuojeluliiton piirit Varsinais-Suomesta, Satakunnasta ja Pirkanmaalta valittivat riistakeskuksen ilveksen kannanhoidollista metsästystä koskevista poikkeuslupapäätöksistä.

Lue lisää

Luonnonsuojeluliiton lausunto metsästyslain 33 §:n muutoksista

Luonnonsuojeluliitto ei vastusta esitettyjä muutoksia, joilla tehostettaisiin villisian pyytämistä pimeässä sallimalla elektronisten tähtäyslaitteiden käyttö. Asiaa tulee kuitenkin tarkastella laajemmin kuin pelkästään afrikkalaisen sikaruton torjumisen kannalta, jolla esitystä perustellaan, ja luontojärjestöt tuleekin jatkossa ottaa mukaan villisikakeskusteluihin.

Lue lisää

Ilves tarvitsi asianajajan

Kun Suomen riistakeskus myönsi lokakuussa poikkeusluvat 300 ilveksen tappamiseen, ei tiedetty millainen mediahaloo asiasta syntyy. Suurta tappokiintiötä perusteltiin sillä, että ihmisten sietokyky ilveksiä kohtaan tulisi muuten vastaan. Toisin kävi, ihmisten sietokyky metsästyspolitiikkaan ylittyi.

Lue lisää