Osallistu kampanjaan

Vapaaehtoisilla on tärkeä rooli kampanjassamme. Voit osallistua itsellesi sopivimmalla tavalla riippuen siitä paljonko sinulla on aikaa. Löydät tältä sivulta vinkkejä ja materiaaleja, joita hyödyntämällä voit tukea kampanjaa.

Kuva: Ansel Siegenthaler

Siirry sisältöön

1. Vaikuta verkossa! Herätä keskustelua ja jaa tietoa kampanjasta.

Jaa tietoa kansalaisaloitteesta. Yli 50 000 suomalaista allekirjoitti aloitteen, mutta moni ei ole vielä tutustunut siihen. Tutustu aloitteeseen tarkemmin ja jaa siitä tietoa.

Seuraa Suomen luonnonsuojeluliittoa sosiaalisessa mediassa ja jaa Irti turpeesta -kampanjan postauksia esimerkiksi Instagramissa, Twitterissä tai Facebookissa. Haasta myös ystäväsi allekirjoittamaan ja jakamaan kampanjan materiaaleja eteenpäin!

Jaa kampanjan video (Facebook, YouTube, Instagram) ja lataa somejulkaisuja varten valmiita kuvia alta. Käytä sosiaalisessa mediassa omaa saatetekstiä ja muista tunniste #irtiturpeesta. Lisää postaukseen myös linkki kansalaisaloitteeseen tai osoitteeseen irtiturpeesta.fi!

Avaa kuvagalleria klikkaamalla mitä tahansa kuvaa. Saat haluamasi kuvan tallennettua right click + save as -komennolla. Kuvista on sekä vaaka- että neliömuotoiset versiot eri somealustoja varten.

2. Kirjoita mielipidekirjoitus paikallislehteen

Ole napakka ja pysy faktoissa! Tässä yksi esimerkki.

Kirjoittaessa kannattaa miettiä omia sanavalintoja. Tuo rohkeasti esiin oma äänesi. Miksi juuri sinä haluat ja osaat kirjoittaa tästä aiheesta? Lukijassa kannattaa pyrkiä herättämään tunteita (kuten epäoikeudenmukaisuus, ihastus, onni, helpotus).

Kiinnitä myös huomiota mielipidekirjoituksen rakenteeseen. Aluksi voit viitata esimerkiksi aikaisempaan mielipiteeseen tai tuoreeseen tutkimukseen, tapahtumaan tai uutiseen. Kerro selkeästi itse mielipide ja perustele se. Lopuksi kannattaa vaikka heittää haaste tai kysymys jollekin!

3. Liity jäseneksi!

Luonnonsuojeluliitolla on noin 160 paikallisyhdistystä ympäri maan. Jäsenenä suojelet suomalaista luontoa niin omalla paikkakunnallasi kuin koko Suomessa.

4. Järjestä virtuaalinen keskustelu tai suoretki

Voit järjestää esimerkiksi virtuaalisen keskustelun tai pienellä porukalla retken lähisuolle, missä kerrot kansalaisaloitteesta ja lopuksi keräät kannatusilmoituksia osallistujilta. Toimithan voimassaolevien koronasuositusten mukaan. Luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistykset auttavat mielellään!

5. Auta kaunista suoluontoa lahjoittamalla

Liity kuukausilahjoittajaksi ja puolusta kanssamme Suomen ainutlaatuisia metsiä, vesistöjä ja soita.

Kysymyksiä ja vastauksia

Tietoa turpeen ilmasto- ja työllisyysvaikutuksista

Lue lisää