Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Luon­non­suo­je­lu­lii­ton uusi toiminnanjohtaja on monien ym­pä­ris­tö­kiis­to­jen konkari

Suomen luonnonsuojeluliiton valtuusto valitsi 26.2.2022 uudeksi toiminnanjohtajaksi Tapani Veistolan.

Tapani Veistola. Kuva: Lauri Salminen

Luonnonsuojeluliiton toiminnanjohtajaksi valittu Tapani Veistola on syntyisin Aurajoen varrelta Pöytyältä. Hän opiskeli Turun yliopistossa historiaa humanististen tieteiden kandidaatiksi, kunnes tuli valituksi BirdLife Suomen toiminnanjohtajaksi vuonna 1989.

Suomen luonnonsuojeluliitossa hän on toiminut eri tehtävissä vuodesta 1997 alkaen, viimeksi ympäristöpäällikkönä. Viimeisen vuoden Veistola on toiminut väliaikaisena toiminnanjohtajana. Hän on ollut mukana muun muassa Natura- ja Metso-ohjelmien teossa, monissa kansallispuistoaloitteissa ja monissa lakeja valmistelleissa työryhmissä.

Veistola asuu vaimoineen Helsingin Kumpulassa ja hänellä on oma luonnonsuojelualue Jämsänkoskella. Puoluepoliittisesti hän on sitoutumaton.

 

Mitkä näet Luonnonsuojeluliiton vahvuuksiksi, millaisen järjestön johtajaksi olet tulossa?

”Luonnonsuojeluliitossa on hyvä toimia. Liitto on maan suurin ympäristöjärjestö. Meillä on koko maan kattava verkosto toimijoita: keskustoimisto, 15 piiritoimistoa, lähes 160 paikallisyhdistystä, nuorisojärjestö Luonto-Liitto ja yhteensä yli 30 000 jäsentä ja lahjoittajaa. Jokainen luonnonystävä ja luonnonsuojelija on tervetullut mukaan toimintaamme.

Luonnonsuojeluliitto on tutkitusti vaikuttavin ympäristöjärjestö esimerkiksi eduskunnassa.
Liitto on vanha ja vakiintunut toimija, joka pystyy puolustamaan luontokohteita jopa sukupolvesta toiseen. Luonnonsuojeluliitto on myös täysin kotimainen demokraattinen kansalaisjärjestö. Kansainvälisten yhteistyöjärjestöjemme kautta me voimme toimia kuitenkin myös EU:ssa ja YK:ssa. ”

Miksi Luonnonsuojeluliittoa tarvitaan juuri nyt?

”Tänä vuonna ratkaisemme luontokatoa ja ilmastokriisiä sekä erityisesti kaivosten ympäristöongelmia. Näissä kaikissa asioissa on tärkeää, että meillä on koko vaikuttamisen ketju kunnossa kunnista maakuntiin, Helsinkiin, Brysseliin ja kansainvälisiin ympäristökokouksiin.”

Mihin suuntaan haluat olla kehittämässä liittoa? Mitä haluat vahvistaa?

”Haluan jatkaa edeltäjieni hyvää työtä ja jättää Luonnonsuojeluliiton seuraajalle suurena, vaikuttavana, näkyvänä ja vakavaraisena ympäristöjärjestönä, jossa on hyvä toimintakulttuuri kaikkien tulla mukaan.”

Millaisen toiminnanjohtajan Luonnonsuojeluliitto sinusta saa? Mitä terveisiä haluat lähettää liittoon sisäisesti ja toisaalta ulkoisille kohderyhmille?

”Luonnonsuojeluliiton väki tuntee minut – olen yksi meistä. Olin yhden vuosikymmenen paikallisyhdistyksen vapaaehtoinen sihteeri ja toisen piirin osapäiväinen työntekijä, joten tunnen kentän tarpeet. Haluan lisätä yhdessä tekemistä, tiedonkulkua ja vuorovaikutusta myös kenttää kiertämällä.

Kaikille sidosryhmille Luonnonsuojeluliitto on ratkaisukeskeinen ympäristöjärjestö, joka tekee mielellään rakentavaa yhteistyötä joka suuntaan. Vaikka meillä on kiistan tullen tarvittaessa joukkovoimaa ja oikeudellista osaamista, oma vaalilauseeni on: “Yhdessä pienet asiat kasvavat”.”

Lisätietoja

Toiminnanjohtaja Tapani Veistola

Jaa sosiaalisessa mediassa