Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Kysely kuntien maapolitiikasta

Aalto-yliopisto tekee Owal Group Oy:n kanssa kyselyä kuntien maapolitiikasta kunnille. Suojelupäällikkö kannatti vastauksessaan aktiivista maapolitiikkaa sekä vastusti maankäyttösopimuksia ja yksityisten hankekaavoja yms.

17.10.2020

Kysely perustui lähinnä monivalintakysymyksiin. Suojelupäällikkö Tapani Veistola korosti omassa vastauksissaan aktiivisen maapolitiikan mahdollisuuksia yleisten etujen vaalimisessa. Se mahdollistaa koko MRL:n tavoitteiden saavuttamisen: sen lisäksi mitä rakennetaan, voidaan hankkia mitä suojellaan ja jätetään virkistykselle.

Aktiivinen maapolitiikka on parempi kuin yksityisten ”hankekaavojen” yleistyminen, koska siinä helposti yleiset edut jäävät varjoon ja kokonaisuudet hajoavat.  Myös maankäyttösopimuksiin liittyy rakenteellisen korruption riskejä.

TAPANI VEISTOLA

suojelupäällikkö

Lisätietoja

Toiminnanjohtaja Tapani Veistola

Jaa sosiaalisessa mediassa