Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Luonnonkukkien päivää vietetään kotipihoilla ja lähiluonnossa 14. kesäkuuta

Luonnonkukkien päivä järjestetään koronaepidemian takia tänä vuonna hajautetusti suomalaisten kotipihoilla. Perinteiset opastetut kasviretket on peruttu. Sen sijasta Luonnonkukkien päivän järjestäjät rohkaisevat luonnonystäviä pihakasvien tarkkailuun sunnuntaina 14. kesäkuuta 2020. Tapahtuma on kaikille avoin, ja siihen voi osallistua yksin tai yhdessä oman perheen kesken.

Luonnonkukkien päivän teemalaji on tänä vuonna pihlaja. Kuva: Riku Lumiaro

Pohjoismaiden suurimman kasvitapahtuman suomalaiset järjestäjät toivovat, että ihmiset nauttivat luonnonkukkien ja -kasvien kauneudesta sekä rohkaisevat kaikkia opettelemaan ja tunnistamaan oman pihan ja lähiluonnon kasveja. Kotipihalla retkeily onnistuu paremmin myös vanhuksille ja muille riskiryhmille, joiden on turvallista olla eristyksissä tai muuten liikkua maastossa ihmisjoukkoja välttäen. Luonnonkukkien päivällä halutaan levittää hyvää mieltä ja jaksamista järjestämällä mukava hetki luonnon parissa. Oma piha ja ympäristö voivat yllättää tarkemmalla katselulla.

Luonnonkukkien päivän koordinaattori Marja Haatanen aikoo retkeillä yhdessä lasten kanssa omalla pihallaan Turun Kastussa.

”Hallitusti hoitamaton vanha pihapiiri tarjoaa tarkkailtavaa kevään silmänilo sinivuokosta keskikesällä runsaana kukkivaan päivänkakkaraan ja yöperhosia houkuttelevaan nuokkukohokkiin. Hoidettua nurmikkoa ei ole juuri lainkaan”, Haatanen kertoo.

Luonnonkukkien päivän tarkoituksena on nauttia suomalaisesta lähiluonnosta, alkukesän kukkaloistosta sekä huomata, kuinka monipuolisia ja runsaslajisia kotien ja kesämökkien pihat ovatkaan. Kannustamme myös jakamaan kukkakuvia ja kokemuksia sosiaalisessa mediassa. Jaa omat kukka- ja kasvihavaintosi aihetunnisteilla #luonnonkukkienpäivä #oleluonnonvoima #luonnonsuojelu.

Luonnonkukkien päivän teemalaji vuonna 2020 on kaikille tuttu ja osin tuntematon pihlaja. Kiehtovan teemalajin esittelyn ja muita materiaaleja löydät osoitteesta www.sll.fi/luonnonkukat 

Luonnonkukkien päivän toteuttavat yhteistyössä Suomen luonnonsuojeluliitto ry, Suomen biologian seura Vanamo ry, Societas pro Fauna et Flora Fennica rf, Metsähallitus Luontopalvelut, Luonnontieteellisen keskusmuseon kasvitieteen yksikkö, Suomen ympäristökeskus sekä Biologian ja maantieteen opettajien liitto BMOL ry.

Luonnonkukkien päivän kunniaksi Luonnonsuojeluliiton jäseneksi liittyvä voi valita liittymislahjaksi Kasveja Suomen luonnossa ja puutarhoissa -taskukirjan, josta saa lisää iloa kasvien tarkkailuun. Kasvikirjan voi valita liittymislahjaksi kun liittyy jäseneksi verkkosivuillamme 12.–14.6.2020. Tervetuloa Suomen vaikuttavimman ympäristöjärjestön jäseneksi! https://www.sll.fi/liity

 

Lisätietoja: 

Marja Haatanen, Luonnonkukkien päivän koordinaattori, Suomen luonnonsuojeluliitto, p. 044 559 9755, luonnonkukat(a)sll.fi

Hannu Klemola, aluepäällikkö, Suomen luonnonsuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri, p. 040 372 5301, varsinais-suomi(a)sll.fi

Jaa sosiaalisessa mediassa

Liity norppajengiin!

Luonnonsuojeliiton jäsenenä suojelet suomalaista luontoa niin omalla paikkakunnallasi kuin koko Suomessa. Pääset mukaan retkille, tapaat muita luonnonystäviä ja saat jäsenlehden.

Liity jäseneksi