Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Luonnon köyhtymisen pysäyttäminen vaatii lisärahaa seuraavalta hallitukselta

Ympäristöministeriön julkaisemat tuoreet tiedot Suomen luontotyyppien uhanalaisuudesta ovat hälyttäviä: noin puolet (48%) maamme luontotyypeistä on uhanalaisia ja vajaa viidennes (18%) silmälläpidettäviä.

Paljakka. Kuva: Hanna Kaisa Hellsten

Suomen luonnonsuojeluliitto vaatii luontotyyppien uhanalaistumisen pysäyttämistä. Liitto esittää luonnonsuojelun rahoituksen lisäämistä seuraavassa hallitusohjelmassa 100 miljoonalla eurolla vuodessa.

”Luonnon köyhtyminen on jatkunut, ja se pitää nyt pysäyttää. Seuraavan hallituksen on lisättävä sata miljoonaa vuodessa suojelualueiden lisäämiseen, luonnonhoitoon ja ennallistamiseen”, sanoo liiton puheenjohtaja Harri Hölttä.

Kotimaisen rahoituksen lisäksi luontotyyppien hoitoa tulee tukea EU:n maatalouden, meri- ja kalatalouden sekä rakennerahastoista.

Lisäksi uhanalaiset luontotyypit tulee ottaa paremmin huomioon kaavoituksessa ja maankäyttöä koskevassa päätöksenteossa.

Suomen luontotyyppien uhanalaisuus 2018 -tutkimus julkistettiin tänään. Sen mukaan 48 prosenttia luontotyypeistä on uhanalaisia ja 18 prosenttia on lisäksi silmälläpidettäviä. Lisäksi 56 prosentilla tilanne on yhä huononemassa ja tilanne on paranemassa vain 5 prosentilla. Etelä-Suomen suojelutilanne on Pohjois-Suomea selvästi huonompi. Kaikki perinnebiotoopit ovat uhanalaisia ja 76% metsäluontotyypeistä.

Lisätietoja

Harri Hölttä, puheenjohtaja, p. 040 722 9224 (Säätytalolla)

Paloma Hannonen, suojeluasiantuntija, p. 050 532 3219 (toimistolla)

Tapani Veistola, erityisasiantuntija, p. 0400 615 530 (Säätytalolla)

 

Lisätietoja

Harri Hölttä, puheenjohtaja, p. 040 722 9224 (Säätytalolla)
Paloma Hannonen, suojeluasiantuntija, p. 050 532 3219 (toimistolla)
Tapani Veistola, erityisasiantuntija, p. 0400 615 530 (Säätytalolla)

 

Jaa sosiaalisessa mediassa