Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Konsta Sorsa: Luontosuhde

Olen asunut kauan Järvenperässä ja siellä on yksi paikka, joka on pistänyt minut miettimään asioita. Se on ihan hieno paikka. Se on metsä ja siellä on yksi puro. Tiedätkö, sitä puroa on ihan kiva kuunnella ja miettiä samalla kaikkea kiinnostavaa ja kivaa. Siellä on polku, jota on kiva kävellä, jos harmittaa ja vituttaa ja, jos mulla on riita. Usein menen kävelemään vain polkua, menen istumaan purolle ja jään sinne, kunnes olen rauhoittunut. En ole kertonut tuosta paikasta kenellekään muulle ja nyt kun kerron, niin toivon, että ette mene etsimään sitä paikkaa. Minulla on siellä tosi rauhoittavaa ja, aina kun sinne jalalla astun, niin tunnen rauhan astuvan jo minun kehooni. Harrastan myös jääkiekkoa ja usein ennen peliä menen kävelemään polun ja unohdan pelipaineet hetkeksi ja, kun tulen sieltä pois tiedän, että olen valmis kohtaamaan vastustajan ja kaiken, mikä haluaa estää minua saavuttamasta minua ja minun unelmaani. Eli minusta tulee isona jääkiekonpelaaja.

Mulle tulee välillä tosi huono olo, jos me olemme riidelleet äidin kanssa ja minulla on sellainen idea, että aina, kun menen sinne paikkaan, niin keksin sanoituksia minun rap-kappaleisiini ja ne ovat toistaiseksi olleet hyviä, kun olen saanut jo esittää niitä koulussa ja muualla keikoilla. Keksin myös pienet lyriikat tästä aiheesta.

Mul on unelmii haluun et ne toteutuu/
sun täytyy uutee sisäpiirii nytten sopeutuu/
mut välil yksinki on iha hyvä olla/
et sä oo aina surkee pelkkä nolla/
mul on turvana pieni tilkku metsää/
ku meen sinne ei mua kukaa voi estää/
se mesta mun oloo aina keventää/
en tahdo sitä ikimaailmas menettää/
joku päivä unelmat mä toteutan/
kiusatut uusiin porukoihin sopeutan/
ei peli oo yhest kerrast menetetty/
mun olo on metsäs kevennetty/
en voi sammuttaa toivoo en voi ku uskoo/
oottelen purol ja katon aamuruskoo/
usein haluisin vaa sinne jäädä/

Olen oppinut, että kun tuntuu, että kaikki ei onnistu, niin silloin täytyy olla kova ja yrittää. Siellä metsässä aika tuntuu jotenkin kuluvan hitaasti ja siellä minä sitten vietän aikaa kuunnellen puroa ja odotellen, että minä rauhoitun. Uskon, että kannattaa teidänkin etsiä tuollainen paikka missä olla.

Jaa sosiaalisessa mediassa