Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Luon­non­suo­je­lu­lii­ton kommentit lokakuun 2017 ka­las­tus­neu­vos­ton asioihin

Maa- ja metsätalousministeriölle

EU17-jaostolle

Viitaten Kalastusjaoston (EU-17) kirjalliseen menettelyyn 27.–29.9.2017

Luonnonsuojeluliiton kommentit lokakuun 2017 kalastusneuvoston asioihin

Kokouksen pääasia ovat vuoden 2018 kalastusmahdollisuudet Itämerellä. Niiden osalta asia on jo eduskunnassa, mutta SLL korostaa edelleen ankeriaan rauhoituksen Itämerellä aloittamisen tarvetta sekä lohen ja turskan kiintiöiden asettamista varovaisuusperiaatteen mukaisesti.

Kun muista asioista (Norjan neuvottelut ja ICCAT) ei ole asiakirjoja ja ajatus on ottaa neuvoston keskustelu vain tiedoksi, niitä on vaikea järkevästi kommentoida. Suomi tulisi kuitenkin puolustaa samoja CFP:n kestävyysperiaatteita näidenkin vesien ja kalalajien osalta, kuin omilla vesillämme Itämerellä jo tehdään.

Lisätietoja: erityisasiantuntija Tapani Veistola, puhelin 0400 615 530, tapani.veistola at sll.fi

EU-17 -jaoston jäsenenä toimeksi saaneena

Tapani Veistola

erityisasiantuntija

Jaa sosiaalisessa mediassa