Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Harri Hölttä Suomen luon­non­suo­je­lu­lii­ton puheenjohtajaksi

FM Harri Hölttä on valittu Suomen luonnonsuojeluliiton hallituksen puheenjohtajaksi vuosille 2017-2019. Valinnan tehnyt liittokokous pidettiin 3.-4.9. Turussa.

Harri Hölttä
Kuva: Kaisa Lappalainen

”Tahdon säilyttää vesistöt puhtaana, metsät pystyssä ja suot luonnontilaisina”, Hölttä sanoi heti valintansa jälkeen.

Harri Hölttä, 40, on syntynyt Sodankylässä ja asuu nykyisin Joensuussa. Hän on ympäristöhistorian jatko-opiskelija, joka on toiminut 2000-luvulla myös liiton metsäasiantuntijana.

”Maan hallitus on nakertamassa luonnon ja ympäristön suojelua. Luonnon köyhtymisen pysäyttämiseksi tarvitaan lähivuosina aktiivista yhteistyötä eri tahojen kesken”, Hölttä ennakoi.

Ehdolla hallituksen puheenjohtajaksi olivat myös FT Sirkku Manninen Helsingistä ja FT Heikki Susiluoma Jyväskylästä. Vuodesta 2008 Luonnonsuojeluliiton hallitusta johtanut FT Risto Sulkava ei asettunut enää ehdolle. Hän jättää tehtävänsä vuodenvaihteessa.

Suomen luonnonsuojeluliiton liittokokous valitsi myös uuden valtuutetut. Liittovaltuustossa on 24 jäsentä. Heidän toimikautensa kestää kolme vuotta.

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin uudelleen luonnonmaantieteilijä FM Vesa Luhta Inarista. Hänen kolmivuotinen puheenjohtajuutensa jatkui saman tien.

”Jos ihminen saa luonnolta elämyksiä, niin olisi hyvä että ne hedelmöityvät huoleksi ja toimiksi luonnon puolesta”, Vesa Luhta sanoi valintansa jälkeen.

Liittokokouksen puhujavieraina olivat maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen ja Turun ympäristösuojelujohtaja Olli-Pekka Mäki.

Liittokokous antoi myös julkilausuman. Luonnonsuojeluliitto katsoo ympäristöhallinnon heikentämisen ja luonnonsuojelun rahoituksen näivettämisen vaarantavan ympäristön. Liitto toivoo laaja-alaista yhteistyötä tilanteen helpottamiseksi.

Kolmen vuoden välein pidettävä liittokokous on Suomen luonnonsuojeluliiton ylin päättävä elin. Viikonlopun ohjelmaan kuului myös liiton seuraavan kolmen vuoden strategian käsittely.

 

Lisätiedot:

– Harri Hölttä, hallituksen puheenjohtaja (1.1.2017 alkaen), puh. 040 722 9224

– Vesa Luhta, valtuuston puheenjohtaja, puh. 040 542 6217

– Päivi Lundvall, toiminnanjohtaja, puh. 040 184 3636

Liitteenä kuva Harri Höltästä. Kuva: SLL / Kaisa Lappalainen.

Liittokokouksen julkilausuma (4.9.2016):
http://www.sll.fi/ajankohtaista/tiedotteet/2016/luonnonsuojeluliitto-tarjoaa-yhteistyota-luonnon-hyvaksi

Jaa sosiaalisessa mediassa