• Yhteydenottopyyntö

    Yhteydenotto ei velvoita minua mihinkään.
  • Yhteystiedot

  • Antamiasi henkilötietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla.

Vesa Vierikko: ”Metsien suojelu on elämän suojelua”

Metsien suojelu on tärkeää näyttelijä Vesa Vierikolle, sillä Suomen metsistä enää alle kolme prosenttia on luonnontilaisia. Suurin osa metsistä on yksipuolisia talousmetsiä. Luontokato on meidän ihmisten aiheuttama, mutta siksi se on myös meidän ratkaistavissamme.

Katso video
“Ilpo teki testamentin jo kauan aikaa sitten. Joskus hän sanoi, että voi kun olisi niin paljon rahaa, että voisi ostaa jonkun pesimäluodon norpan turvaksi.”

Hillevi Seppäläinen , Ilpon äiti

Kuka saa tehdä?

Testamentin voi tehdä kuka tahansa 18 vuotta täyttänyt henkilö, joka ymmärtää tekemänsä oikeustoimen merkityksen ja jolla on riittävä kyky itsenäiseen tahdonmuodostukseen.

Mistä omaisuudesta testamentilla saa määrätä?

Voit testamentata itse omistamasi omaisuuden tai oman osuutesi yhteisomistuksessa olevasta omaisuudesta. Itse testamentilla saamasi omaisuuden voit testamentata, jos sillä ei ole toissijaissaajaa.

Kuka kelpaa todistajaksi?

Testamenttiin tarvitaan kaksi 15 vuotta täyttänyttä todistajaa, jotka voivat olla sukua keskenään, mutta eivät sukua sinulle tai testamentinsaajalle. Todistajien tulee olla allekirjoitustilaisuudessa yhtä aikaa läsnä. Heidän tulee tietää todistavansa testamenttia, mutta sen sisältöä heille ei tarvitse kertoa.

Miten testamenttia voi muuttaa?

Testamentin voit aina peruuttaa ja sitä voit myös muuttaa. Selkeintä on tehdä muutostilanteessa uusi testamentti.

Mitkä ovat testamentin muotovaatimukset?

Jotta testamentti on pätevä, se tulee laatia kirjallisena. Suositeltavinta on kirjoittaa testamentti koneella, jotta ei jää epäselvyyksiä. Tahdonilmaisusi varmistat omalla allekirjoituksellasi.

Testamentissa tulee käydä ilmi selkeä omaisuuden erittely ja jako testamentinsaajien kesken. Testamentissa on hyvä myös olla päiväys sekä koko nimesi, henkilötunnuksesi ja asuinpaikkasi. Lisäksi tarvitaan kaksi todistajaa.

Missä testamentti pitäisi säilyttää?

Testamenttia ei tarvitse kirjata mihinkään. Se on kuitenkin hyvä säilyttää sellaisessa paikassa, josta se varmuudella löytyy, kuten pankin tallelokerossa.

Miten teen testamentin järjestölle?

Yleishyödylliselle järjestölle tehtävät testamenttilahjoitukset ovat verovapaita. Voit antaa ohjeet siitä, miten testamenttilahjoitus käytetään. Jos tarkkoja ohjeita ei ole, järjestö voi käyttää lahjoituksen sääntöjensä mukaiseen toimintaan parhaaksi katsomallaan tavalla.

Järjestö- ja varainhankintapäällikkö Heini Jalava

  • +358 40 566 5155
  • heini.jalava(a)sll.fi

Talouspäällikkö Erkki Nenonen

  • +358 40 160 3707
  • erkki.nenonen(a)sll.fi