Keltamajavankaalit Suomen kartalle!

Ilmoita meille tuntemasi keltamajavankaalin (gul skunkkalla, Lysichiton americanus) kasvupaikka. Pyrimme kartoittamaan kaikki keltamajavankaalit Suomessa. Jokainen ilmoitus on arvokas ja auttaa saavuttamaan VieKas LIFE -hankkeen tavoitteen lajin torjunnassa. Ilmoitus ei velvoita sinua mihinkään.

Jos olet kasvupaikan maanomistaja tai sen edustaja, saat neuvoja ja tukea kasvin poistamisen suunnitteluun, käytännön työhön ja seurantaan. Kun sitoudut poistamaan keltamajavankaalin omalta maaltasi, saat kiitoskirjeen sitoutumisestasi vastuulliseen toimintaan yrityksenne, toimipaikkanne jne tiloihin ja jaettavaksi verkkosivuilla tai somessa.

Julkaisemme tällä VieKas-sivulla halutessanne vapaaehtoiseen torjuntaan osallistujien nimet, logon jne. Sivun päivitysten jälkeen jaamme sivua uutiskirjeessä ja sosiaalisessa mediassa edelleen hankekumppaneille, yhteistyöorganisaatioille ja suurelle yleisölle.

Kun kasvin poisto on edennyt mallikkaasti, toimitamme sinulle kylttimallin. Kyltin pystyttämällä voit kertoa paikan päällä yleisölle työstäsi ja siitä, miksi kasvin olet poistanut. VieKas jakaa tiedon onnistumisestasi sosiaalisessa mediassa.

Lähetä VieKas LIFE-hankkeelle tieto (hankekoordinaattori Titta Vikstedt, titta.vikstedt(a)sll.fi) keltamajavankaalikasvuston sijainnista. Ilmoittaminen ei velvoita tai sido sinua mihinkään, ja tietojasi ei luovuteta kolmansille osapuolille. Ilmoita havainto  käyttämällä kyselylomakettamme (linkkinappi alla). Vastaaminen kestää alle viisi (5) minuuttia.

 

Kuva oikealla: keltamajavankaali, kuva Brewbooks CC BY SA 2.0

Keltamajanvakaalin tunnistaminen, ekologia ja torjunta Tiina Tikkasen opastamana. Kuvaus, äänitys ja ohjaus Mia Holopainen.

Ilmoita keltamajavankaali laji.fi -tietokantaan

Voit tehdä ilmoituksen keltamajavankaalista nimettömänä laji.fi-tietokantaan älypuhelinkäyttöön suunnitellulla vieraslajihavaintojen ilmoituslomakkeella (alla). Voit valita lomakkeen asetuksista vaihtoehdon, millä voit lähettää havainnon ilman että yhteystietosi tulisivat julkisesti näkyviin. Palvelu on ilmainen ja kaikille avoin. Ilmoituksen käyttöönotto vaatii rekisteröitymisen laji.fi -käyttäjäksi. Rekisteröitymisen voi tehdä mm. Facebook- ja Google-tunnuksia käyttämällä.