Kaikki lähtee siitä, miten me asumme, mitä me syömme ja miten me liikumme. Tee ne ekotoimet, joihin voit omassa elämässäsi vaikuttaa. Lähde mukaan paikallistoimintaan edistämään kestävää elämäntapaa omalla kotiseudullasi.

Ole oman elämäsi ekosankari

Vähennä ruuan, liikkumisen ja vaatteiden päästöjä. Keinot näihin ovat yleensä omissa käsissäsi. Valitse kasviksiin ja kausiruokaan painottuva ruokavalio ja vältä hävikkiruokaa. Liiku omin lihaksin ja julkisella liikenteellä, aina kun se on mahdollista. Tue kestävää vaateteollisuutta ja laadukkaita vaihtoehtoja, jotka kestävät ajan lisäksi ympäristötarkastelun. Välitä tietoa myös muille esimerkiksi sosiaalisen median kautta. 

Vaikuta asumisesi ympäristövaikutuksiin

Vaihda kotisi sähkö EKOenergia-merkittyyn uusiutuvaan sähköön. Kaupungeissa kaukolämmölle ei ole välttämättä vaihtoehtoja, mutta voit vaikuttaa oman taloyhtiösi kautta myös koko talon käytäntöihin ja energiatehokkuuteen. Suomen luonnonsuojeluliitto pyrkii vaikuttamaan päättäjiin, jotta uusia kannustimia energiatehokkuuden parantamiseksi kehitettäisiin.

Lähde retkelle

Lähde luontoretkelle ja ota mukaan myös läheisiäsi: läheisen luontosuhteen rakentaminen johtaa oman elinympäristön huolenpitoon ja suojeluun. Luonnonsuojeluliiton yhdistykset järjestävät retkiä ympäri maata. Lisäksi yhdistyksissä on erilaisia luontokerhoja ja perheretkiä.

Tutustu myös nuorisojärjestö Luonto-Liiton toimintaan. Siellä luonnonharrastusta, retkiä, leirejä ja muita mukavia tapahtumia järjestetään kaikenikäisille lapsille ja nuorille.

Tavoitteena muutos

Ilmastonmuutos ja luonnonvarojen ylikulutus ovat aikamme suuria haasteita, jotka pakottavat tarkastelemaan elämäntapaamme uusin silmin. Muutoksia täytyy tehdä yhteiskunnan tasolla. Jokainen voi tehdä valintoja myös omassa elämässään.

Lue lisää tavoitteistamme

Askelia eteenpäin

Globaalien ympäristöongelmien ratkaisemiseksi tarvitaan käytännön tekoja monella tasolla ja muutosta kulutuskulttuuriin. Luonnonsuojeluliiton työ keskittyy yhteiskunnallisten rakenteiden muuttamiseen ja luontokasvatukseen.

Tutustu toimintaamme