Tee luontoteko

Luontokato on todellisuutta myös Suomessa. Se kiihtyy koko ajan, mutta suunta on vielä käännettävissä. Vain me suomalaiset voimme pelastaa luontomme ja pysäyttää luontokadon. Kampanjan aikana kerromme tapoja osallistua ja tehdä luontotekoja. Tule mukaan! Yhdessä suojelemme suomalaisen luonnon.

Tee luontoteko ja liity jäseneksi

Kuva: Jani Riekkinen

Siirry sisältöön

Arjen luontoteot

Jokainen ihminen voi osaltaan auttaa luonnon monimuotoisuuden vaalimisessa. Kokosimme tärkeimmät luontoteot, joita voit toteuttaa omassa elämässäsi aivan tavallisen arjen keskellä! Liity jäseneksi, huomioi lähiluontoa ja tee valintoja arjen keskellä.

Lue lisää

Politiikan luontoteot

Suomen tulevaisuuden isot linjat ratkaistaan politiikalla. Poliitikot ovatkin ratkaisevassa asemassa myös suomalaisen luontokadon pysäyttämisessä. Kokosimme kärjet valtakunnan politiikkaan seuraavien kymmenen vuoden ajalle.

Lue lisää

Yritysten luontoteot

Yritysten rooli yhteiskunnassamme on merkittävä. Sillä, miten yritykset toimivat ja millaisia asioita ne edistävät, on suuri vaikutus myös luontoon ja ympäristöön. Kokosimme kuusi tärkeintä yrityksen luontotekoa.

Lue lisää

Suomalainen luontokato

Suomi ei ole vain meidän ihmisten kotimaa. Jaamme metsämme hömötiaisten kanssa, virtojamme tarvitsee myös taimen, soillamme astelee meidän lisäksemme myös suokukko.

Lue lisää luontokadosta

Lahjoita luonnolle!

Lahjoittaminen on helppo ja nopea arjen luontoteko. Valitse itsellesi sopivin tapa olla mukana suojelemassa ainutlaatuinen luontomme.

Ryhdy kuukausilahjoittajaksi