Artikkelit {{ categoryContext.title }}
5 Myyttiä Vesivoimasta
Vesivoiman ympäristöystävällisyydestä on eriäviä näkemyksiä. Liikkeellä on useita väittämiä, jotka eivät pidä paikkaansa. Tämän sivun tarkoituksena on murtaa väittämät ja esittää vesivoimakysymykset luonnon ehdot huomioiden.
Lue lisääVaikeatkin vieraskasvit torjutaan maanomistajan tahdolla ja oikeilla keinoilla
Vielä 1970-luvulla vierasperäisten ja herkästi leviävien kasvien vaaroja ei osattu ennakoida. Suomalaisten puutarhoissa kukkivat monet idän eksoottiset tuontilajit – niin korkealle kurkottavat jättiputket kuin siemenkotia poksauttelevat jättipalsamit. Molemmat ovat nykyään haitallisina vieraskasveina tunnettuja lajeja, joiden hävittämiseen suhtaudutaan yleisesti myönteisesti.
Lue lisääEsittelyssä Miehikkälän Savansuo
Savansuo on Miehikkälässä, Kymeenlaaksossa sijaitseva suo, joka ennallistetaan osana Luonnonsuojeluliiton soiden ennallistamistyötä. Savansuon ennallistaminen tehdään yhteistyössä Lumenen kanssa.
Lue lisääJäsenedut testauksessa: Yöt Eurohostellissa
Suomen luonnonsuojeluliiton jäsenet saavat Hostellijärjestön majoituksista mukavan alennuksen ja päätimme testata minkälaisen majoituskokemuksen Helsingin Katajanokassa sijaitseva Eurohostel tarjoaa.
Lue lisääLähiTapiolan ja Luonnonsuojeluliiton yhteistyö ammentaa luonnosta terveyttä ja hyvinvointia kaikille sopivilla harjoitteilla
Maailman mielenterveyspäivää vietetään lauantaina 10.10. Elämme edelleen hyvin poikkeuksellisia aikoja koronaviruspandemiasta johtuen ja monet kokevat elämänhallintaan liittyvien haasteiden lisänneen henkistä ja fyysistä väsymystä. Eristäytymisen keskellä retkeily lähiluonnossa…
Lue lisääJättipalsamin torjunta kotipihalla ja suuremmissa talkoissa
Jättipalsamin, Suomen ehkä tunnetuimman haitallisen vieraslajin, torjuntatyö on tuottanut loistavan rohkaisevia tuloksia ympäri maata. Luonnonsuojeluliiton VieKas LIFE -hanke kokosi tiiviin tietopaketin jättipalsamin torjunnasta ja talkoiden järjestämisestä.
Lue lisääHaitalliset vieraslajit ja vieraslajilaki – miten suomalaisten olisi hyvä toimia ja miksi?
Suomen luonnonsuojeluliiton VieKas LIFE -vieraslajihanke keräsi vieraslajeihin liittyviä kysymyksiä puutarha-aiheisilta keskustelupalstoilta ja virkamiehiltä ja haastatteli niiden pohjalta lainsäädäntöä valmistellutta lainsäädäntöneuvos Pekka Kemppaista Maa- ja metsätalousministeriöstä. Keskustelussa oli mukana myös ministeriössä korkeakouluharjoittelua tekevä Meri Mäkelä. Maa- ja metsätalousministeriö toimii vieraslajiasioissa vastuuministeriönä.
Lue lisääPerusta lahopuutarha
Lahopuu ei ole rumaa ja poistettavaa, vaan kaunista ja hyödyllistä! Luonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi on tärkeää, että lahopuuta säilytetään ja lisätään pihojen, puistojen ja puutarhojen hoidossa.
Lue lisääLuonto alkaa omalta pihalta
Oletko ajatellut, että lumoavan ja monimuotoisen puutarhan voi rakentaa suomalaisista luonnonkasveista? Luonnonkasvit ovat puutarhalajikkeita elinvoimaisempia, koska ne ovat sopeutuneet perintötekijöiltään sekä ilmastoon että kasvupaikan olosuhteisiin. Samalla autat pihapiirin…
Lue lisääPerusta pihaniitty
Niittyjen hoitaminen on huomattavasti helpompaa ja hauskempaa kuin nurmikon ylläpitäminen. Kukkien kukinta-aikaan riittää, että tarkkailet ja ihailet väriloistoa ja huumaavia tuoksuja. Lisäksi luonto kiittää, sillä niityn kukkaloistosta hyötyvät monenlaiset pörriäiset…
Lue lisääAuta lintuja ja lepakoita – ripusta pönttö!
Parasta lintujen ja muun luonnon suojelua on säilyttää luonto mahdollisimman monimuotoisena. Ihmisen lähiympäristössä luontoa voi kuitenkin monipuolistaa rakentamalla linnuille pesäpönttöjä ja lepakoille päiväpiiloja.
Lue lisääTunturien kasvit ja hyönteiset kärsivät ilmastonmuutoksen kourissa – osa lajeista häviää ilmaston lämmetessä kokonaan
Naali ja tunturipöllö ovat monille tuttuja arktisen luonnon uhanalaisia lajeja. Vaan miten käy pohjoisille kasveille ja hyönteisille ilmastonmuutoksen ja muiden ihmisen aiheuttamien uhkien edessä?
Lue lisääMuista pihan pörisijöitä ötökkäbaarilla
Parasta lintujen ja muun luonnon suojelua on säilyttää luonto mahdollisimman monimuotoisena. Ihmisen lähiympäristössä luontoa voi monipuolistaa rakentamalla linnuille pesäpönttöjä, lepakoille päiväpiiloja ja siilille talvipesiä sekä ruokkimalla lintuja talvella ja siiliä…
Lue lisääÄäni luonnolle – miten monimuotoisuutta suojellaan?
Luonnonsuojeluliitto ja eduskunnan luonto- ja ympäristöryhmä järjestävät Kansalaisinfossa tapahtuman luonnon monimuotoisuuden parantamisesta keskiviikkona 20. maaliskuuta.
Lue lisääValitettavasti hakusi ei tuottanut tuloksia.