Vapautuva Hiitolanjoki tarvitsee metsäisiä rantoja

Vanhojen pienvesivoimaloiden patojen purku Suomessa on käynnistymässä. Etelä-Karjalan Hiitolanjoki on Suomessa ensimmäinen isompi joki, joka vapautetaan kokonaan vesivoimalapadoista. Luonnonsuojeluliiton mielestä Hiitolanjokea tulisi patojen purun ohella kunnostaa monipuolisesti, myös palauttamalla metsiä rannoille ja puuainesta jokeen.

Lue lisää

Vapauta Eurajoki – visiona meriyhteys Säkylän Pyhäjärveen

Satakunnassa melotaan 22.5.2021 vapaan Eurajoen puolesta. Melontatapahtumalla kiinnitetään huomiota uhanalaisen  joen arvokkaaseen luontoon ja joen tarjoamiin virkistysmahdollisuuksiin. Melonnan jälkeen järjestettävässä Vapautetaan Eurajoen virrat -paneelikeskustelussa asiantuntijaraati…

Lue lisää

Fortumin vesivoimaloista puuttuvat kalatiet

Fortum markkinoi puhtaana sähkönä vesivoimaa, joka hävittää vaelluskalakantoja Suomessa. On noloa, että Fortumin vesivoimaloissa Suomessa ei ole lainkaan varsinaisia kalateitä, saati ohitusuomia. Silti yhtiö on mukana rakentamassa uutta vesivoimalaa. Suomen luonnonsuojeluliitto vaatii, että Fortum lopettaa Sierilän vesivoimalahankkeen ja tekee ohitusuomat nykyisiin voimaloihinsa.

Lue lisää

Suomen luonnon päivästä tulee vakiintunut liputuspäivä

Yliopiston almanakkatoimisto ja sisäministeriö tiedottivat tänään 19.3.2021, että Suomen luonnon päivästä tulee vakiintunut liputuspäivä vuodesta 2023 alkaen. Siniristilippu on noussut salkoihin elokuun viimeisenä lauantaina jo neljän vuoden ajan, mutta nyt siitä tulee virallista. Suomi on ensimmäinen valtio, joka liputtaa luontonsa kunniaksi.

Lue lisää
Ladataan

Valitettavasti hakusi ei tuottanut tuloksia.