Norppaturvallisen kalastuksen superpäivä Lappeenrannassa

Suomen luonnonsuojeluliitto jakoi maksutta norppaturvallisia katiskoja Saimaan alueen kalastajille Lappeenrannassa lauantaina 18. kesäkuuta. Katiskanjaon lisäksi Vaihda verkot katiskaan -tapahtumassa esiteltiin erilaisia norppaturvallisia pyydyksiä ja juteltiin kalastuksesta. Samana päivänä järjestetyssä Ylen Hyvin sanottu -keskustelussa riitti myös puhetta saimaannorpasta ja kalastuksesta.

Lue lisää

Pyhäjoelle voisi tehdä ydinvoimalan sijasta aurinkopuiston 

Luonnonsuojeluliitto vastusti Pyhäjoen Hanhikiven ydinvoimalaa kaikilla laillisilla keinoilla. Alueelle kannattaisi tehdä nyt aurinkovoimala, koska uusiutuvat energianlähteet ovat kestävämpi vaihtoehto kuin ydinvoima. Hanke toi esiin myös sen, kuinka vaarallista on sallia sellaisen hankkeen rakentamisen aloittaminen, minkä toteuttamiskelpoisuudesta ja luvista ei ole mitään varmuutta.

Lue lisää

Saimaannorppien pesiä lasketaan taas

Saimaannorppien pesälaskennat ajoittuvat yleensä huhtikuun alkuun. Hyvän ja lumisen talven sekä takapakkia ottaneen kevään takia Luonnonsuojeluliiton ryhmä pääsi etsimään merkkejä norpanpesistä vastuualueellaan Etelä-Saimaalla vasta huhtikuun lopulla. Heikentyneet jäät ja viime hetken reittimuutokset toivat oman jännityksensä laskentoihin, mutta lopulta alueelta löytyi sekä norppien avantoja että pesä.

Lue lisää

Lumen kaataminen mereen Helsingissä on askelta lähempänä loppua

Lumen kaataminen mereen Helsingin kantakaupungissa on Helsingin ”erikoisuus”. Lumen mukana Itämereen päätyy tonneittain roskaa ja mikromuovia. Nyt ely-keskus vaatii Helsinkiä hakemaan toiminnalle ympäristöluvan. Tärkeintä on saada asia kuntoon ensi talveksi, kirjoittaa toiminnanjohtaja Tapani Veistola.

Lue lisää
Ladataan

Valitettavasti hakusi ei tuottanut tuloksia.