Nykyinen lainsäädäntö ei turvaa metsiä ylisuurilta hakkuilta

Korkein hallinto-oikeus on päättänyt vuosikirjaratkaisussaan, että Kemin biotuotetehtaan puuraaka-aineen hankinta ei ollut tehtaan ympäristöluvanvaraista toimintaa. Luonnonsuojeluliitto katsoo, että nykyinen lainsäädäntö ei riittävästi turvaa metsiä ja niiden hiilivarastoja ylisuurilta hakkuilta. Valtion pitää kehittää uusia ohjauskeinoja, joilla metsäluontoa sekä hiilinieluja ja -varastoja voidaan suojella.

Lue lisää

Ilmaston kuumeneminen näkyy jo Saamenmaalla

Ilmaston kuumeneminen näkyy ensimmäisenä arktisilla alueilla. Myös energiahankkeet ja metsähakkuut uhkaavat saamelaista kulttuuria. Luonnonsuojeluliiton mukaan vihreää siirtymää ei voi tehdä alkuperäiskansojen kustannuksella.

Lue lisää

Luonto hoitaa terveyttä – 5 faktaa luontoterveydestä

Suurimmalla osalla meistä on kokemusperäistä tietoa luonnon hyvinvointivaikutuksista. Kukapa ei olisi havainnut, että luonnossa kulkiessa huolet ja murheet pienenevät, stressaantunut olo helpottaa ja mieli virkistyy. Luonnossa oleilun jälkeen olo voi olla kuin uudestisyntynyt. Monia luonnon terveysvaikutuksia on todennettu myös tieteellisin tutkimuksin. 

Lue lisää

Vuosikymmenien kamppailu Sierilästä voitettiin

Kemijoki Oy on ilmoittanut luopuvansa Sierilän vesivoimalan suunnittelusta. Päätös tuo toivoa vaelluskalojen paluulle maamme suurimpaan jokeen. Kemijoen viimeisiä luonnonkauniita maisemia ei upoteta vesivoimalan patoaltaaseen. Miten tämä luonnonsuojeluvoitto saavutettiin?

Lue lisää

Luonnonsuojeluliitto palkitsi Luonnonperintösäätiön yksityisten luonnonsuojelualueiden edistämisestä

Suomen luonnonsuojeluliitto on jakanut vuotuiset tunnustuspalkintonsa. Ympäristöpalkinnon sai Luonnonperintösäätiö, Ympäristöavauksesta palkittiin Uskomattomat ympäristörikokset tv-sarja, ja Kultainen sulka -palkinto meni Helsingin Sanomien Piia Eloselle. Liitto valitsi myös vuoden vapaaehtoisen ja vuoden paikallisyhdistyksen sekä jakoi kaksi mitalia.

Lue lisää
Ladataan

Valitettavasti hakusi ei tuottanut tuloksia.