Kyselyt: kalastusrajoitusten lisäämisellä norpan suojelemiseksi on vankka enemmistön tuki

Enemmistö suomalaisista ja Saimaalla mökkeilevistä ja kalastavista kannattaa saimaannorpan parempaa suojelua esimerkiksi jatkamalla verkkokalastusrajoituksia heinäkuuhun. Kalastusrajoitusten seuraavaa viisivuotiskautta valmistellaan parhaillaan. Laajemmille rajoituksille oli suomalaisten tuki myös edellisellä kerralla, kun rajoituksia tarkistettiin, mutta tuolloin kyselyjen tulokset ohitettiin. Tällä kertaa näin voida enää tehdä.

Lue lisää

Jättiputkien kimppuun koivutisleellä (VieKas LIFE)

Suomen luonnossa ja asuinalueilla leviää haitallisia vieraslajeja,  joiden torjuntaan tarvitaan tehokkaita ja luontoystävällisiä keinoja. Tietyistä puulajeista hidaspyrolyysitekniikan avulla tuotettujen nesteiden on todettu toimivan tehokkaasti leveälehtisten rikkakasvien…

Lue lisää

Lintujen pesiä tuhoavat kesähakkuut olisi aika kieltää

Kesähakkuut tuhoavat lintujen ja muiden eläinten pesintöjä. Luonnonsuojelujärjestöt ovat pitäneet niitä pitkään laittomina. Keskustelu asiasta etenee EU:ssa ja luonnonsuojelulain uudistuksessa. Luonnonsuojeluliiton mielestä Suomen tulee kieltää kesähakkuut parhaana pesimäaikana. 

Lue lisää

Ulkoilua luonnon kunniaksi

Suomen luonnon päivää kannusti ulkoilemaan eri puolilla Suomea. Korona asetti rajoituksia juhlinnalle, mutta ulkona retkeilyä se ei sentään estänyt.

Lue lisää
Ladataan

Valitettavasti hakusi ei tuottanut tuloksia.