EU-vaalit ovat ympäristövaalit

Kesäkuun alussa EU:n kansalaiset valitsevat uudet edustajat Euroopan parlamenttiin. Luonnonsuojeluliitto peräänkuuluttaa EU-vaalitavoitteissaan päätöksentekijöitä pitämään ilmastokriisin ja luontokadon pysäyttämisen päätöksenteon ytimessä.

Lue lisää

Löydä liito-orava lähiluonnosta

Tuttuja paikkoja uusin silmin katsoessasi saatat löytää liito-oravan papanoita muurahaispesästä tai liitävän nisäkkään tikankolosta. Mitä jos asentaisit linnunpöntön lisäksi pesäpaikan liito-oravalle?

Lue lisää

Kiitos paju! – Lähetä palautetta pajujen puolesta omaan kuntaasi

Aliarvostettu paju tulee näkyväksi ja arvostetuksi kerran vuodessa pääsiäisen alla. Keväisistä pajunkissoista iloitsevat niin lapset kuin luontokin. Pajut – ja erityisesti raita – ovat suomalaisen luonnon avainlajeja. Silti niitä pidetään edelleen roskapuina. Lähetä kuntaasi palautetta: haluamme lisää pajuja!

Lue lisää

Ikimetsien kanahaukka löysi turvapaikan kaupungista

Suomen vanhojen metsien kadotessa ja talousmetsien nuortuessa kaupunkien pirstaleinenkin luonto nousee arvoon arvaamattomaan. Metsätalouden ahtaalle ajama kanahaukka on löytänyt uuden kodin kaupunkien lähimetsistä. Kaupungeissa sen löytää usein sieltä, missä sepelkyyhky kujertaa.

Lue lisää

Nykyinen lainsäädäntö ei turvaa metsiä ylisuurilta hakkuilta

Korkein hallinto-oikeus on päättänyt vuosikirjaratkaisussaan, että Kemin biotuotetehtaan puuraaka-aineen hankinta ei ollut tehtaan ympäristöluvanvaraista toimintaa. Luonnonsuojeluliitto katsoo, että nykyinen lainsäädäntö ei riittävästi turvaa metsiä ja niiden hiilivarastoja ylisuurilta hakkuilta. Valtion pitää kehittää uusia ohjauskeinoja, joilla metsäluontoa sekä hiilinieluja ja -varastoja voidaan suojella.

Lue lisää

Ilmaston kuumeneminen näkyy jo Saamenmaalla

Ilmaston kuumeneminen näkyy ensimmäisenä arktisilla alueilla. Myös energiahankkeet ja metsähakkuut uhkaavat saamelaista kulttuuria. Luonnonsuojeluliiton mukaan vihreää siirtymää ei voi tehdä alkuperäiskansojen kustannuksella.

Lue lisää

Luonto hoitaa terveyttä – 5 faktaa luontoterveydestä

Suurimmalla osalla meistä on kokemusperäistä tietoa luonnon hyvinvointivaikutuksista. Kukapa ei olisi havainnut, että luonnossa kulkiessa huolet ja murheet pienenevät, stressaantunut olo helpottaa ja mieli virkistyy. Luonnossa oleilun jälkeen olo voi olla kuin uudestisyntynyt. Monia luonnon terveysvaikutuksia on todennettu myös tieteellisin tutkimuksin. 

Lue lisää
Ladataan

Valitettavasti hakusi ei tuottanut tuloksia.