KHO: Ahmoja ei olisi saanut metsästää Natura-alueilla

Suomen luonnonsuojeluliiton Lapin piiri halusi saada ahman tappolupien laillisuudesta tuomioistuimen linjapäätöksen. Se valitti kahdesta ahman suojelua varten perustetuille Natura-alueille annetusta luvasta vuonna 2017. Pitkä oikeuskäsittely päättyi tänään korkeimman hallinto-oikeuden päätökseen: KHO katsoi, että poikkeuslupia ei olisi saanut myöntää ilman Natura-arviointia.

Lue lisää

Poikkeuksellinen kevät etenee – lähde mukaan Kevätseurantaan!

Kulunut talvi on ollut Etelä-Suomessa poikkeuksellisen lämmin, joten luvassa on todennäköisesti myös erityislaatuinen kevät. Eteläisessä Suomessa terminen talvi ei ole päässyt alkamaan lainkaan, joten kevään merkit ovat alkaneet tavanomaista aikaisemmin. Nyt on aika lähteä retkelle ja tutustua lähiympäristöösi, joka elää vuoden kiinnostavinta vaihetta!

Lue lisää

Lumene aloittaa yhteistyön Suomen luonnonsuojeluliiton Hiilipörssin kanssa ja luopuu samalla turpeen käytöstä tuotteissaan

Lumenen ja Hiilipörssin yhteistyössä on tarkoitus ennallistaa kahden vuoden aikana kymmeniä hehtaareja suota. Tällä tavalla autetaan luonnon monimuotoisuuden säilymistä ilmaston kannalta tärkeissä suoekosysteemeissä. Lumene päätti samalla luopua turpeen käytöstä tuotteissaan, koska yritys haluaa olla mukana tukemassa soidensuojelua.

Lue lisää

Kansainvälisessä ilmastolakossa katseet on kohdistettu kehysriiheen

Vuosi sitten maaliskuussa 1,5 miljoonaa nuorta ympäri maailmaa osallistui kansainväliseen ilmastolakkoon ja vaati maidensa hallituksilta ripeitä toimia ilmastokriisin torjumiseksi. Nyt on aikuisten vuoro osoittaa, etteivät lapset ja nuoret ole yksin, ja että ilmastokriisin torjunta ja nuorten tulevaisuus ovat yhteisiä huolenaiheita. Aikuiset, teidät on kutsuttu mukaan vaatimaan Suomen hallitukselta ilmastotekoja huhtikuun kehysriihessä. 

Lue lisää
Ladataan

Valitettavasti hakusi ei tuottanut tuloksia.