Kirje EU-komissaareille oikeudenmukaisen siirtymän rahastosta

EU:n oikeudenmukaisen siirtymän rahastosta on mahdollista saada rahoitusta esimerkiksi turpeesta luopumisen vauhdittamiseen. Rahoitusta ollaan suuntaamassa vain Pohjois- ja Itä-Suomeen, vaikka vaikutukset energiantuotantoon ja työllisyyteen ovat merkittävät myös Etelä-Pohjanmaalla ja Keski-Suomessa. Suomen luonnonsuojeluliitto kirjoitti kirjeen komission varapuheenjohtaja Timmermanssille ja oikeudenmukaisen siirtymän rahastosta vastaavalle komissaari Ferreiralle.

Lue lisää

Retkeilijät palasivat Pallakselle

Lapin kesä on koittanut tuntureillakin. Suomen suosituimmassa kansallispuistossa, Pallas-Yllästunturillakin, retkeilijöiden määrä on nousussa koronakevään jälkeen. Luonnonsuojeluliiton viestintäpäällikkö Matti Nieminen kävi toteamassa asian paikan päällä.

Lue lisää

Kirje EU-komissiolle metsien hiilinielujen pienenemisestä

EU-jäsenmaiden suunnitelmat lisätä metsien hakkuita johtaisivat metsänielujen pienenemiseen 20 prosentilla seuraavan viiden vuoden aikana, varoittavat Luonnonsuojeluliitto ja Fern kirjeessään EU-komission varapuheenjohtajalle Frans Timmermanssille ja ympäristökomissaari Virginijus Sinkevièiukselle.

Lue lisää

Kevätvaltuusto huipentui luonnonkukkien päivään Orivedellä

Suomen luonnonsuojeluliiton valtuusto kokoontui Oriveden opistolla 13.–14. kesäkuuta. Koronakevät vauhditti valtuuston digiloikkaa ja noin puolet valtuutetuista osallistui kokoukseen etäyhteydellä ensimmäistä kertaa Luonnonsuojeluliiton historiassa. Myös sähköistä äänestystä kokeiltiin.

Lue lisää

Ilmastoelvytys alkoi ristiriitaisesti – rahaa jaetaan ympäristölle haitalliseen toimintaan moninverroin enemmän kuin ilmasto- ja luontoinvestointeihin

Marinin hallituksen neljäs lisätalousarvio vauhdittaa ilmastoinvestointeja ja yli 50 miljoonalla eurolla myös luonnonsuojelua. Sen sijaan kaivosten, sellutehtaiden liikenneyhteyksien ja lentokenttien mahdolliset tuet ovat Luonnonsuojeluliiton mielestä uusien kestävän elvytyksen kriteerien vastaisia. Haitallisten tukien karsiminen jäi budjettiriiheen.

Lue lisää
Ladataan

Valitettavasti hakusi ei tuottanut tuloksia.