Viisi syytä laatia testamentti

Jokaisella aikuisella ihmisellä olisi hyvä olla testamentti, eikä koskaan ole liian aikaista huolehtia siitä, että oma jälki maailmaan on sellainen kuin on toivonutkin.

Lue lisää

Luonnonsuojeluliitto ja Lidl pölyttäjäniittyjen puolesta

Pölyttäjäkato on globaali ongelma, jolla on vaikutusta ruoantuotantoon ja kauppojen valikoimaan. Suomessa pölyttäjien määrän vähenemisen keskeisimpiä syitä on niiden elinympäristöjen hupeneminen. Kolmen pölyttäjäniittykohteen ylläpitoa tukeva Lidl kävi elokuussa 2023 tutustumassa Hyvinkään pölyttäjäniittyyn sekä sen konkreettiseen hoitotyöhön, kun niityllä järjestettiin lidliläisten niittytalkoot.

Lue lisää

A friendly reminder to clarify the position of WMO

This is a friendly reminder of the open letter we the Finnish Association for Nature Conservation sent to your predecessors on 21 April to ask the WMO to clarify to what extent the statements made by the Secretary General Petteri Taalas in the Finnish media are based on climate science and if they represent WMO’s position as a whole?

Lue lisää

Kaupallinen kalastaja Tapani Kontinen lopetti verkkokalastuksen auttaakseen saimaannorppaa

Suomen luonnonsuojeluliitto jakoi kalastajille maksutta yli sata norppaturvallista Saimaa-katiskaa Joroisissa lauantaina 17. kesäkuuta. Tapahtumaan saapui myös rantasalmelainen kaupallinen kalastaja Tapani Kontinen, joka oli tehnyt päätöksen luopua verkkokalastuksesta. Kontinen on huolissaan Saimaan ja saimaannorpan hyvinvoinnista. Luonnonsuojeluliiton saimaannorppa-asiantuntija Kaarina Tiainen haastatteli Kontista, joka kertoi tarkemmin merkittävän päätöksensä taustoista.

Lue lisää

Kuinka pelastaa EU:n hupenevat hiilinielut?

EU jäsenmaissa pohditaan käytännön keinoja, joilla hiilinieluja voidaan vahvistaa nieluasetuksen tavoitteiden saavuttamiseksi. Suomen luonnonsuojeluliiton yhdessä europarlamentaarikkojen Ville Niinistö (vihr.) ja Sirpa Pietikäinen (kok.) kanssa järjestämässä keskustelutilaisuudessa nousivat esiin sekä kansalliset että EU-tason toimet ja hiilen hinnoittelu maankäyttösektorilla.

Lue lisää

Luonnonsuojelujärjestöjen toimintakutsu Pohjoismaiden hallituksille – Pohjoismaat luontotekojen globaalina edelläkävijänä!

Pohjoismaiden suurimpien luonnonsuojelujärjestöjen puheenjohtajat ovat julkaisseet maidensa hallituksille sekä Pohjoismaiden neuvostolle ja ministerineuvostolle osoitetun yhteisen kirjeen. Siinä vedotaan nopean ja päättäväisen toiminnan puolesta luontokadon hidastamiseksi. Luonnonsuojelujärjestöt korostavat luonnon monimuotoisuuden heikkenemisen ja ilmastokriisin torjunnan yhteyttä toisiinsa.

Lue lisää

Uusi luonnonsuojelulaki voimaan – sen arvosana on 9

Suomi saa historiansa kolmannen luonnonsuojelulain. Sen numero säädöskokoelmassa on 9/2023. Sen voi hyvin antaa myös lain kouluarvosanaksi. Poliittisista kompromisseista huolimatta laki on nykyistä parempi, vaikka se ei vielä riitä pysäyttämään luontokatoa.

Lue lisää

Suomen luonnonsuojeluliiton 85 luontotekoa 85 vuodessa

Suomen luonnonsuojeluliitto perustettiin 27.5.1938. 85 vuoden aikana olemme parantaneet merkittävästi suomalaisen ja vähän myös muiden maiden ympäristön tilaa. Nämä 85 luontotekoa kertovat siitä, millaisen jäljen olemme jättäneet maailmaan. Ilman Luonnonsuojeluliittoa Suomi näyttäisi hyvin toisenlaiselta.

Lue lisää
Ladataan

Valitettavasti hakusi ei tuottanut tuloksia.