Ympäristöasiat ovat unohtumassa kaivoslain uudistuksessa

Suomen luonnonsuojeluliitto vaatii ympäristöasioiden parantamista kaivoslain uudistuksen loppusuoralla. Tätä edellyttää myös Sanna Marinin hallitusohjelma. Liiton mielestä malminetsintä on kiellettävä luonnonsuojelualueilla, kaivoshankkeiden hyötyjen ja haittojen vertailu pitää lisätä lakiin sekä ympäristölupa yhdistää kaivoslupaan.

Lue lisää

Luonnonsuojeluliitto: Suden metsästystä ei tule kiirehtiä

Luonnonvarakeskus antoi tänään väliraportin susikannan suotuisan suojelutason viitearvojen määrittelystä. Työ on kuitenkin kesken ja valmistuu vasta vuoden päästä syksyllä. Luonnonsuojeluliiton mielestä suden kannanhoidollista metsästystä ei tule kiirehtiä työn keskeneräisyyden vuoksi. Susien mahdollisesti aiheuttamiin ongelmiin voidaan nytkin puuttua poikkeusluvilla, ellei muita ratkaisuja ole.

Lue lisää

Ympäristöjärjestöt: Ilmastopäätökset maaliin budjettiriihessä

Syyskuun budjettiriihi on hallitukselle ainutlaatuinen maalinteon paikka, muistuttavat Suomen luonnonsuojeluliitto, Greenpeace ja WWF. Päättämällä puuttuvista keinoista hiilineutraali Suomi 2035 -tavoitteen saavuttamiseksi hallitus voi nostaa Suomen pysyvästi ilmastoratkaisijoiden valokeilaan ennen Glasgow’n ilmastokokousta marraskuussa.

Lue lisää

Soolotalkoot-kesäkampanja innosti torjumaan haitallisia vieraslajeja

Vieraslajien torjuntaan keskittyvä Soolotalkoot-kampanja innosti suomalaisia ilmoittamaan vieraslajien kasvu- ja esiintymispaikoista sekä omaehtoisesti torjumaan haitallisia vieraslajeja. Kampanjan tavoitteena oli tarjota perinteisten ohjattujen vieraslajitalkoiden rinnalla mahdollisuus torjua vieraslajeja oman aikataulun ja sijainnin mukaan.

Lue lisää

Luonnonsuojeluliitto vaatii budjettiriihestä ilmastotekoja

Suomen luonnonsuojeluliitto on järkyttynyt ilmastotekojen viivästymisestä ja ympäristörahojen vähenemisestä budjettiesityksessä. Luonnonsuojeluliiton mielestä ilmastokriisi, luontokato ja vesien saaminen hyvään tilaan edellyttävät ehdottomasti lisää rahaa budjettiriihestä, Suomen kestävän kasvun ohjelmasta ja EU-rahastoista.

Lue lisää

Kemijoen viimeisten vapaiden virtojen puolesta soudetaan 6.–7.8.2021

Sierilän vesivoimalaitoshanke uhkaa hukuttaa Kemijoen viimeiset vapaat kosket ja uhanalaista luontoa patoaltaaseen. Luonnonsuojeluliiton Rovaniemen yhdistys järjestää hanketta vastustavan Sieriniemen siunaus -soututapahtuman 6.–7.8.2021. Kemijoki Oy:n suunnittelemaa uutta vesivoimalaa ei tarvita, ja nykyisiin voimalaitoksiin täytyy rakentaa luonnonmukaiset ohitusuomat.

Lue lisää

Luonnonsuojeluliitto vaatii ympäristötavoitteita EU:n metsästrategiaan

Suomen luonnonsuojeluliiton mielestä perjantaina julkistettavan EU:n metsästrategian täytyy toteuttaa ympäristö- ja ilmastotavoitteita. Se on tärkeää, koska EU:n ilmastopaketin muut osat eivät lupaa metsäluonnolle ja hiilinieluille riittävää turvaverkkoa. Metsästrategian kesäkuinen luonnos oli kuitenkin varsin heikko sisältäessään enimmäkseen ohjeita ja muita keinoja, jotka eivät ole oikeudellisesti sitovia.

Lue lisää
Ladataan

Valitettavasti hakusi ei tuottanut tuloksia.