Valkoposkihanhityöryhmän ehdotukset julki: Luonnonsuojeluliitto kannattaa lintupeltojen lisäämistä

Valkoposkihanhien aiheuttamien vahinkojen torjumista pohtinut työryhmä kertoi tänään työnsä tuloksista. Työryhmä tarjosi ratkaisuiksi monia keinoja, kuten lintujen karkottamista eri keinoin sekä vaihtoehtoisia ruokailupaikkoja eli lintupeltoja. Myös ampumista poikkeusluvalla esitetään yhdeksi karkoituskeinoksi, vaikka lajin yleinen metsästys ei ole nyt mahdollista.

Lue lisää

Turpeen poltto ei pääty itsestään

Päästöoikeuden tuleva hinta ei välttämättä yksinään riitä lopettamaan ilmastolle, luonnolle ja vesistöille haitallista turpeen polttoa. Työ- ja elinkeinoministeriön tilaaman selvityksen kaikki skenaariot sisälsivätkin myös turpeen veronkorotuksen. Suomen luonnonsuojeluliiton mielestä turpeen poltolle tulisi asettaa selkeä päättymispäivä. Liitto ajaa turpeen polton lopettamista viime viikolla julkaistulla Irti turpeesta -kansalaisaloitteella.

Lue lisää

Suomen luonnon päivänä myös runoillaan ja palkitaan

Suomen luonnon päivä on luonnon oma juhlapäivä, jota vietetään aina elokuun viimeisenä lauantaina. Luontoa juhlitaan jälleen ensi lauantaina 29. elokuuta. Suomen luonnonsuojeluliitto kannustaa kaikkia suomalaisia ulos ja nauttimaan loppukesäisen luonnon antimista.

Lue lisää
Ladataan

Valitettavasti hakusi ei tuottanut tuloksia.