Suomen luonnonsuojeluliiton viimeinen jättiputkien torjuntakesä käynnistyy Varsinais-Suomessa

Suomen luonnonsuojeluliiton maastotyöntekijät ovat torjuneet haitallista vieraskasvilajia jättiputkea 12 varsinaissuomalaisen kunnan alueella vuodesta 2019 lähtien. Jättiputkitiimi jatkaa torjuntaa ja maanomistajien neuvontaa vielä tulevan kesän ajan, jonka jälkeen kuntien ja yksityisten maanomistajien toivotaan jatkavan jättiputken torjuntatyötä pysyvän torjuntatuloksen saavuttamiseksi.

Lue lisää

Uusi raportti: valtion talousmetsistä löytynyt jo 1400 arvokasta luonnonmetsää – metsiin saatava välitön hakkuukielto

Tänään julkaistu raportti vyöryttää jälleen esiin uusia esimerkkejä valtion talousmetsissä sijaitsevista arvometsistä, jotka pitäisi asettaa välittömään hakkuukieltoon ja suojeluun. Metsiä kartoitti vapaaehtoisista koostuva Luonnonmetsä-työryhmä, joka on löytänyt valtion mailta luonnonmetsää jo yhteensä 58 000 hehtaaria. Alueiden suojelu edistäisi 10 prosentin tiukkaa suojelutavoitetta, johon Suomi on sitoutunut.

Lue lisää

Saimaannorppa kiinnostaa päiväkodeissa ja kouluissa – Suomen luonnonsuojeluliitto julkaisi vapaasti käytettävät norppaopetusmateriaalit

Suomen luonnonsuojeluliitto on julkaissut vapaasti hyödynnettävät saimaannorppa-aiheisten oppituntien materiaalipaketit. Valmiin ja ikäryhmittäin räätälöidyn aineiston avulla opettajat ja kasvattajat voivat itse pitää saimaannorppa-aiheisen oppitunnin. Oppilaitokset ja yleisöpaikat voivat myös saada liikuteltavan norppanäyttelyn maksutta käyttöönsä.

Lue lisää

Ympäristöjärjestöjen kysely: valtaosa puolueista ei ole sitoutunut riittäviin toimiin luontokadon pysäyttämiseksi

Vain kahden eduskuntapuolueen toimet olisivat riittäviä luontokadon ja ilmastokriisin pysäyttämiseksi. Puolueille vaikeimpia kysymyksiä ovat riittävän rahoituksen ja suojellun pinta-alan turvaaminen. Eniten kannatusta puolueilta saavat vapaaehtoisten suojeluohjelmien tekeminen pysyviksi ja niiden rahoituksen pitäminen vähintään ennallaan sekä hiilinielujen pelastaminen.

Lue lisää

Luonnonsuojeluliitto tyytyväinen porotalous-työryhmän raporttiin

Suomen luonnonsuojeluliitto on tyytyväinen Porotalouden tulevaisuustyöryhmän työskentelyyn ja loppuraporttiin Kohti kannattavaa, kestävää, ja kulttuurisesti merkittävää porotaloutta. Työryhmän tehtävänä oli arvioida hallitusohjelman tavoitteiden mukaisia porotalouden kehittämistarpeita, joilla ”edistetään porotalouden kehittymistä kannattavana, kestävänä ja kulttuurisesti merkittävänä elinkeinona”.

Lue lisää

Luonnonsuojeluliitto palkitsi Euroopan komission Suomen ympäristöpolitiikan kirittämisestä

Suomen luonnonsuojeluliitto jakoi vuotuiset tunnustuspalkintonsa joulun alla. Ympäristöpalkinnon sai Euroopan komissio, Ympäristöavauksesta palkittiin Luonnonmetsätyöryhmä ja Kultainen sulka -palkinto myönnettiin Saara Kankaarinnalle. Samalla liitto valitsi vuoden paikallisyhdistyksen ja vapaaehtoisen sekä jakoi mitaleja. Yksi mitaleista meni Hannele Pokalle.

Lue lisää
Ladataan

Valitettavasti hakusi ei tuottanut tuloksia.