Saimaalta löydetty suuri määrä norpille vaarallisia, kiellettyjä katiskoja – Luonnonsuojeluliitto pyytää sekä myyjiä että ostajia varmistamaan, ettei Saimaalla käytetä löysänieluisia katiskoja

Saimaalla tehdyssä kalastuksenvalvonnassa on tänä kesänä löydetty lukuisia norpille vaarallisia, löysänieluisia katiskoja. Saimaannorpan keskeisillä elinalueilla on ympäri vuoden kiellettyä kalastaa katiskalla, jonka nielu pääsee leviämään yli 15 senttimetrin. Kielto perustuu valtioneuvoston asetukseen.

Lue lisää

Verkkokalastus uhkaa saimaannorppaa loppukesällä – Luonnonsuojeluliitto jakoi 100 norppaturvallista katiskaa

Saimaannorpan kuuttien suojaksi asetetut verkkokalastusrajoitukset norppien keskeisillä elinalueilla päättyvät 30. kesäkuuta. Tämän takia heinäkuu on kuuttien elämän vaarallisinta aikaa. Suomen luonnonsuojeluliitto vetoaa kaikkiin Saimaalla kalastaviin, jotta he osallistuisivat kuuttien suojeluun ja jättäisivät verkot laskematta veteen myös kesäkuun jälkeen. Luonnonsuojeluliitto muistuttaa myös, että löysänieluiset katiskat ovat ympäri vuoden kiellettyjä saimaannorpan keskeisillä elinalueilla.

Lue lisää

Luonnonsuojeluliitto jakaa Savonlinnassa norppaturvallisia Saimaa-katiskoja

Saimaannorpan kuuttien suojaksi asetetut verkkokalastusrajoitukset Saimaalla päättyvät 30. kesäkuuta. Luonnonsuojeluliiton järjestämässä Vaihda verkot katiskaan -tapahtumassa Savonlinnassa kannustetaan Saimaalla kalastavia siirtymään norppaturvalliseen kalastukseen. Tapahtumassa liitto jakaa maksutta Saimaa-katiskoita, tietoa norppaturvallisesta kalastuksesta sekä Saimaa-katiskan rakennusohjeita. Tapahtumassa on jaossa myös nielurajoittimia, joiden avulla löysänieluisesta katiskasta saa norpalle turvallisen pyydyksen.

Lue lisää

Ympäristöjärjestöt: Vihreä elvytys lähti ristiriitaisesti liikkeelle

Marinin hallitus julistaa, että elvytystoimet valitaan niin, että ne tukevat ilmastotavoitteita ja luonnon monimuotoisuutta, mutta päätyy tukemaan jättisellutehdasta ja lentoliikennettä. Neljäs lisätalousarvio vauhdittaa kuitenkin liikenteen ja lämmityksen päästövähennyksiä sekä luonnonsuojelua ja ulkoilua. Ympäristöjärjestöt patistavat hallitusta parempiin näyttöihin elokuun budjettiriihessä.

Lue lisää
Ladataan

Valitettavasti hakusi ei tuottanut tuloksia.