Padot räjähtelivät vapaiden vesien elokuvaillassa

"Mieleenpainuvin oli se padon räjäyttäminen ja tuhoaminen, koska sitä samaa pitäisi tehdä myös täälläpäin!" Näin arvioi yksi panelisti Aina vapaita ja virtaavia – elokuvailta jokien ja vaelluskalojen puolustamisesta -tapahtumaa Helsingissä 16.11.2018.

Lue lisää

Sulfaattipäästöt vesiin aiheuttavat vaaroja

MMT Helvi Heinonen-Tanski puntaroi sulfaattien vaikutuksia sisävesiimme. Hän on väitellyt tohtoriksi ympäristömikrobiologiasta ja opettanut sitä yliopistossa. Kuinka käy Kallaveden – ja mitä voimme oppia Ison veden takaa? Tervetuloa vesikemian oppitunnille!

Lue lisää

Ole luonnonvoima

Kun toimiston seinät tuntuvat puristavilta eikä mielessä ole tilaa asioille eikä ihmisille, on aika antaa metsän hoitaa, kirjoittaa Paloma Hannonen.

Lue lisää

Pintaa syvemmälle Kyyjärvellä

Vesistölähettiläs -blogissa seurataan, kuinka Luonnonsuojeluliiton uusi vesistölähettilästoiminta käynnistyy ja kehittyy. Bloggaajana on Anita Pätynen, joka työskentelee vesistölähettiläänä Saarijärven reitillä Keski-Suomessa.

Lue lisää

Kemikaalikuormituksen vähentäminen tulevaisuuden tärkeimpiä tavoitteita

Kertakäyttömuovien kulutuksen vähentäminen on syystäkin herättänyt viime aikoina keskustelua. Keväällä vietettiin muovitonta maaliskuuta, ja olemme jo vuodenvaihteesta lähtien nähneet EU-tasonkin toimia. Paikallistason toimien ja henkilökohtaisen muovinkulutuksen vähentämisen lisäksi olisi saatava koko muovi- ja kemianteollisuus kuriin säätelyllä ja lainsäädännöllä.

Lue lisää
Ladataan

Valitettavasti hakusi ei tuottanut tuloksia.