Vesipuitedirektiivi pelastui – nyt on toimeenpanon aika

Nyt se on virallista: EU:n vesipuitedirektiiviä ei avata mahdollisille heikennyksille. Nyt päästään vuosien kiistelyn jälkeen tehostamaan vesien hyvään tilaan tähtäävän direktiivin toimeenpanoa jäsenmaissa. Tämä on suuri voitto ympäristöjärjestöille. Luonnonsuojeluliitto oli mukana puolustamassa vesipuitedirektiiviä, kirjoittaa erityisasiantuntija Tapani Veistola blogissa.

Lue lisää

Lohen suojelussa on aika ottaa seuraava askel

Itämeren lohen salakalastus on saatu kuriin. Suomi on ajanut asiaa pitkään – onnistuneesti. Nyt on aika ottaa seuraava askel ja turvata heikkoja lohikantoja, kuten Simojokea. Merellä tapahtuvaa sekakantakalastusta pitää rajoittaa, kirjoittaa erityisasiantuntija Tapani Veistola.

Lue lisää

Sekaisin luonnonkukista – Näin aloitin kasviharrastuksen

Kukkivien kasvien tunnistaminen on helppo, hauska ja ilmainen harrastus. Kasvit eivät lennä tai juokse karkuun, ja osaaminen karttuu vauhdilla! Luonnonsuojeluliiton toimituspäällikkö Liisa Hulkko kertoo, miten innostui tutkimaan kukkivia luonnonkasveja ja antaa vinkkejä kasviharrastuksen aloittamiseen.

Lue lisää

Vetoa uhanalaistuvan luonnon puolesta!

Tänään on kansainvälinen luonnon monimuotoisuuden päivä. Nyt on hyvä aika allekirjoittaa Luonnonsuojeluliiton luontovetoomus, jolla vaaditaan ympäristörahoituksen turvaamista koronakriisissä.

Lue lisää
Ladataan

Valitettavasti hakusi ei tuottanut tuloksia.