Suuretkin virrat vapaiksi vaelluskalojen kulkea

Toiminnanjohtaja Tapani Veistola puhui Vaelluskaladelegaation seminaarissa Eduskunnassa 1.12.2022. Luonnonsuojeluliitolle on tärkeää, että vaelluskalojen kulku ja virtavesien ympäristövirtaama turvataan kaikissa joissa – myös suurissa, kuten Kemijoessa.

Lue lisää

Metsäenergia ei ole ratkaisu ilmasto- ja energiakriisiin

Tutkijat ovat jo vuosia muistuttaneet, että puun poltolla on haitallisia ilmasto- ja ympäristövaikutuksia. Nyt Euroopan lainsäätäjät ovat heränneet muutoksen tarpeeseen. Myös suomalaisten päättäjien on aika herätä metsiemme rajallisuuteen, kirjoittavat Luonnonsuojeluliiton suojeluasiantuntijat Päivi Tikkakoski ja Hanna Aho.

Lue lisää

Tärkeitä näkökulmia kaivosverouudistukseen

Kaivosteollisuuden legitimiteetti on kotimaassa entistäkin kovemmalla koetuksella, jos hallitus ei saa lupaamaansa kaivosveron asettamista maaliin tällä hallituskaudella. Hallituskauden ollessa loppusuoralla kaivosverouudistuksella on jo kova kiire. Blogissa esitellään Luontopaneelin, Finnwatchin, MaRan ja Luonnonsuojeluliiton näkökulmia kaivosveromalliin.

Lue lisää

Malminetsintä ei kuulu suojelualueille

Malminetsinnän ympäristövaikutuksia ei huomioida kaivoslain mukaisessa lupaharkinnassa. Kaikille hakijoille myönnettävien malminetsintälupien ympäristövaikutuksista tulisi olla huolissaan. Malminetsintälupia myönnetään Suomessa myös suojelualueille ja niiden läheisyyteen.

Lue lisää

Vaadimme: miljardi luonnonsuojelulle!

Luontokadon pysäyttämistä on lykätty liian pitkään. Viivyttelylle ei ole enää sijaa ja tehokkaat suojelutoimet vaativat rahaa. SLL vaatii seuraavaan hallitusohjelmaan tuntuvaa luonnonsuojelun rahoituksen lisäämistä.

Lue lisää

Kolme tärkeää oikeusvoittoa ympäristölle – Mitä Finnpulpista, Soklista ja BASFista voidaan oppia?

Luonnonsuojeluliiton piirit ja yhdistykset ovat saavuttaneet viime aikoina ympäristönsuojelunäkökulmasta merkittäviä oikeusvoittoja. Tuomioistuimet ovat kumonneet Kuopioon suunnitellun Finnpulpin sellutehtaan, Lappiin aiotun Soklin kaivoksen ja Harjavaltaan jo rakennetun BASFin akkutehtaan luvat. Mitä näistä tapauksista voidaan oppia tulevia hankkeita ajatellen?

Lue lisää
Ladataan

Valitettavasti hakusi ei tuottanut tuloksia.