Maakotkakamera – draamaa ja sattumia kotkan pesällä

Sattumalla oli sormensa pelissä Luonnonsuojeluliiton maakotkakameran onnistumisessa. Lopulta pesälle saatiin satelliittiseurannassa oleva kotka – vaikkakin aivan toinen kuin alunperin oli tarkoitus, kertoo pesäkameran vaiheista kotka-asiantuntija Risto Sulkava.Suomen luonnonsuojeluliiton…

Lue lisää

Ilmastonmuutos – maataloutemme pelastus vai tuho?

Ilmastonmuutos tekee Suomesta Euroopan vilja-aitan. Lämpimämpi ilmasto antaa paremmat sadot. Suomesta tulee viinimaakin. Samaan aikaan Etelä-Euroopan viljelyseudut palavat karrelle. Se lisää suomalaisen viljan, maidon ja juuston kysyntää maailmalla. Näin helposti kaikki ei taida kuitenkaan mennä, kirjoittaa Tapani Veistola.

Lue lisää

Suomi – aktiivinen vai passiivinen EU:n puheenjohtaja?

EU on koko maailman ympäristöpolitiikan veturi. Suomi taas on niitä jäsenmaita, jotka pitävät EU:n vauhtia yllä. Mutta miten käy maamme EU-puheenjohtajuuden aikana? Ajaako Suomi aktiivisesti ympäristön etua vai jääkö se vain passiiviseksi puheenvuorojen jakajaksi, kysyy erityisasiantuntija Tapani Veistola blogissa.

Lue lisää

Sudensuojelun pitkä vaellus

Monia luonnonsuojelijaksi itsensä kokevia on ihmetyttänyt Suomen luonnonsuojeluliiton myönteinen susiviestintä. Susikantahan ei ole juurikaan kasvanut. Eikö suojelijoiden pikemmin tulisi olla huolestuneita tilanteesta ja vaatia painokkaammin suurempaa susikantaa?

Lue lisää

Pesärauhaa linnuille

Kesäaikaan koirat on pidettävä tiukasti hinhassa, sillä vapaana juoksentelevat haukut voisivat häiritä lintujen pesintää. Avohakkuita tekeviä metsätyökoneita ei kuitenkaan tarvitse talutushihnassa pitää, vaan ne voivat vapaasti hakata lintujen pesämetsiä, kirjoittaa…

Lue lisää

Hallitus kuuli luonnon äänen

Eilen oli luonnonsuojelijan palkkapäivä. Luonnonsuojeluliitto sai uuteen hallitusohjelmaan monia pitkäaikaisia tavoitteitaan. Tämän takana on Luonnonsuojeluliiton, piirien, yhdistysten, jäsenten ja tukijoiden sekä koko ympäristöliikkeen pitkä työ – eikä se suinkaan lopu tähän, kirjoittaa erityisasiantuntija Tapani Veistola blogissa.

Lue lisää
Ladataan

Valitettavasti hakusi ei tuottanut tuloksia.