Saimaannorppakanta rikkoi 400 yksilön rajan – suojelutyö on oikealla uralla ja nyt sitä pitää lisätä

Metsähallitus on tänään julkistanut saimaannorpan kanta-arvion talvikaudelta 2018–2019: norppia on nyt arviolta 410 yksilöä. Suojelun välitavoitteena ollut 400 saimaannorpan raja on siis virallisesti ylitetty. Kuuttejakin on arvioitu syntyneen tänä vuonna hyvissä pesimäolosuhteissa 88. Tämä luku perustuu kuitenkin vahvasti vain arvioihin, sillä pesälaskentaolosuhteet olivat huonot.

Lue lisää

Suomella on tilaisuus torjua trooppista metsäkatoa

Suomi ja EU ovat sitoutuneet pysäyttämään trooppisen metsäkadon, mutta toistaiseksi toimet ovat olleet riittämättömiä. Euroopan päättäjät voivat nyt osoittaa tukensa uudelle lainsäädännölle, jolla suitsia metsäkatoa aiheuttavien tuotteiden kysyntää EU:ssa.

Lue lisää

VieKas LIFE matkaraportti Slovenia 23.–28.9.2019: vieraslajitutkijoiden konferenssin tuliaiset Suomeen

VieKas LIFE vieraslajiasiantuntija Markus Seppälä osallistui 23.–28.9.2019 Ljubljanassa, Sloveniassa järjestettyihin kahteen kansainväliseen vieraslajikonferenssiin. Matkan tarkoitus oli tutustua ja osallistua kansainväliseen keskusteluun haitallisista vieraslajeista ja oppia uutta saman tavoitteen äärellä työskenteleviltä tutkijoilta ja asiantuntijoilta. Kansainvälinen tietojen vaihto ja yhteistyö on myös osa VieKas LIFE -hanketta.

Lue lisää

Ilmasto muuttuu – niin täytyy meidänkin

Miljoonat ihmiset ympäri maailmaa marssivat muutoksen puolesta kansainvälisessä ilmastolakossa. Suomen pohjoisimmassa ilmastomielenosoituksessa Rovaniemellä puhunut suojeluasiantuntija Hanna Aho haluaa 2020-luvun alun jäävän historian kirjoihin käännekohtana.

Lue lisää
Ladataan

Valitettavasti hakusi ei tuottanut tuloksia.