Suomi – aktiivinen vai passiivinen EU:n puheenjohtaja?

EU on koko maailman ympäristöpolitiikan veturi. Suomi taas on niitä jäsenmaita, jotka pitävät EU:n vauhtia yllä. Mutta miten käy maamme EU-puheenjohtajuuden aikana? Ajaako Suomi aktiivisesti ympäristön etua vai jääkö se vain passiiviseksi puheenvuorojen jakajaksi, kysyy erityisasiantuntija Tapani Veistola blogissa.

Lue lisää

Sudensuojelun pitkä vaellus

Monia luonnonsuojelijaksi itsensä kokevia on ihmetyttänyt Suomen luonnonsuojeluliiton myönteinen susiviestintä. Susikantahan ei ole juurikaan kasvanut. Eikö suojelijoiden pikemmin tulisi olla huolestuneita tilanteesta ja vaatia painokkaammin suurempaa susikantaa?

Lue lisää

Pesärauhaa linnuille

Kesäaikaan koirat on pidettävä tiukasti hinhassa, sillä vapaana juoksentelevat haukut voisivat häiritä lintujen pesintää. Avohakkuita tekeviä metsätyökoneita ei kuitenkaan tarvitse talutushihnassa pitää, vaan ne voivat vapaasti hakata lintujen pesämetsiä, kirjoittaa…

Lue lisää

Hallitus kuuli luonnon äänen

Eilen oli luonnonsuojelijan palkkapäivä. Luonnonsuojeluliitto sai uuteen hallitusohjelmaan monia pitkäaikaisia tavoitteitaan. Tämän takana on Luonnonsuojeluliiton, piirien, yhdistysten, jäsenten ja tukijoiden sekä koko ympäristöliikkeen pitkä työ – eikä se suinkaan lopu tähän, kirjoittaa erityisasiantuntija Tapani Veistola blogissa.

Lue lisää
Ladataan

Valitettavasti hakusi ei tuottanut tuloksia.