Kaivokset ruotuun pykälillä!

Vaikka korona jyrää, jotkut asiat kuitenkin etenevät. Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) asetti helmikuun puolivälissä perinteisen ”laajapohjaisen työryhmän” uudistamaan kaivoslakia. Vaikka kaivoslaki uudistettiin vain kymmenisen vuotta sitten ja nykyinen on edellistä parempi, on lakiin silti jäänyt asioita, jotka on muutettava, kun tavoitellaan kestävää kaivostoimintaa, kirjoittaa suojelupäällikkö Jouni Nissinen blogissa.

Lue lisää

Ole kuin norppa – vältä suuria väkijoukkoja!

Koronavirus on saanut ihmiset miettimään, mitä tehdä, kun täytyy pysyä kotona ja erossa muista ihmisistä. Norppatiedottaja Hanne Kosonen listasi blogiinsa valikoiman norppa-aiheisia ohjelmia, musiikkia sekä puuhavinkkejä, joista riittää iloa niin isoille kuin pienillekin kotoileville norppafaneille.

Lue lisää

Luonnonsuojelu on keino hillitä kuumenemisen vaikutuksia

Kuudes sukupuuttoaalto, voimakkaampi ja nopeampi kuin mikään aiemmista, etenee täyttä vauhtia. Ihmisen toiminta kaventaa ja lopulta tuhoaa joka päivä lajien elinmahdollisuuksia. Suunta on vielä käännettävissä, ja yksi keino on suojelualueiden määrän lisääminen, kirjoittaa blogissa tiedottaja Oona Lohilahti.

Lue lisää

Onko Euroopan Green Deal täysosuma vai huti?

EU:ssa puhaltavat nyt ympäristölle myönteiset tuulet. Kansalaisten tuki ilmastotoimille ja ympäristön suojelulle on vahva, ja uuden komission vihreän kehityksen ohjelma lupailee hyvää moneen suuntaan. Mutta onko vauhti riittävä, kysyy suojeluasiantuntija Hanna Aho.

Lue lisää
Ladataan

Valitettavasti hakusi ei tuottanut tuloksia.