Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Jäsenedut testauksessa: Yöt Eurohostellissa

Kuva: Tapio Kujala

Suomen luonnonsuojeluliiton jäsenet saavat Hostellijärjestön majoituksista mukavan alennuksen ja päätimme testata minkälaisen majoituskokemuksen Helsingin Katajanokassa sijaitseva Eurohostel tarjoaa.

Teksti ja kuvat Tapio Kujala

 

Suomen luonnonsuojeluliiton jäsenet saavat Hostellijärjestön majoituksista mukavan alennuksen ja päätimme testata minkälaisen majoituskokemuksen Helsingin Katajanokassa sijaitseva Eurohostel tarjoaa.

Saavuimme hostelliin perjantai-iltana. Hämärässä rakennus ei kiinnittänyt ihmeemmin huomiota, mutta sisäänkäynti löytyi helposti valo-opasteiden ansiosta. Kadunvarrelle oli luotu viihtyisyyttä havuistutuksella. Seinän edustalla oli penkki – lähinnä kai tupakoitsijoille. Maisemat eivät siinä istuessa varmasti olleet ihan viihtyisimmästä päästä, koska kadun toisella puolella oli tietyömaa. Ehkä aurinkoisen ja kuuman kesäpäivän iltana penkillä olisi ihan mukava vilvoitella merellisessä tuulenvireessä.

Kuva: Tapio Kujala

Hostellijärjestö kantaa vastuuta ympäristöasioista ja on mm. kehittänyt Luonto-Liiton kanssa ekokriteeristön hostelleille. Yhteistyötä tehdään myös kansainvälisen Hostelling Internationalin kanssa ja heiltä löytyy omat laatu- ja ympäristöohjelmansa, jotka suomalaisetkin hostellit voivat halutessaan ottaa käyttöön.

Eurohostellissa ympäristöasioihin panostamisen havaitsi jo sisäänkirjautumisen yhteydessä, sillä matkustajakortti täytettiin pahvikuorisella kynällä. Eurohostel on toistaiseksi myös ainoa hostelli, joka on saanut Sustainable Travel Finland -merkin käyttöoikeuden. Lisää hostellin ympäristöasioista löytyy osoitteesta https://eurohostel.eu/fi/ekologinen-eurohostel

Hostellissa tuntui olevan leppoisa ja rauhallinen tunnelma. Varmasti korona-ajan matkustusrajoitukset ovat verottaneet paljon ulkomailta tulevia asiakkaita, jotka etsivät itselleen edullista perustason majoitusta.

Opiskelijoille, seikkailijoille sekä asuinmaansa tai -paikkakuntansa ulkopuolella työskenteleville hostelli tarjoaa erinomaiset puitteet. Sieltä löytyy kaikki tarvittavat peruspalvelut. Kaikki ylimääräinen on karsittu, jotta varsinainen majoitus olisi mahdollisimman edullinen. Lisäpalveluita on kuitenkin saatavilla, esimerkiksi televisiolla varustetun huoneen saa pienestä lisämaksusta.

Majoituspaikka tarjoaa kaupan päälle yhteisöllisyyden. Hostellissa on oleskelutiloja ja itsepalvelukeittiöitä ja -pyykkitupa. Muiden matkailijoiden kohtaaminen on sallittua juuri siinä mittakaavassa, mikä itselleen on luontevinta. Ruuhkaa ei tullut vastaan missään yhteistiloissa.

Kuva: Tapio Kujala

Sisustustyyli on pelkistettyä, mutta siistiä ja toimivaa. Eri kerroksissa on hyödynnetty omaa värimaailmansa – omassa kerroksessamme korostevärinä käytettiin punaista. Tyylikkäät ja helppolukuiset opaskyltit auttavat suunnistamaan tiloissa. Erityishuomiota herätti linnunlaulu kylpyhuoneessa. Käytävien lattiat on pinnoitettu pehmustemateriaalilla, joka vähentää muiden asiakkaiden kävelystä kuuluvaa ääntä. Ehkä pieni miinus täytyy antaa siitä, että jos joku toisessa huoneessa liikutteli huonekaluja, kantautui ääni omaankin huoneeseen. Tuolien jaloissa oli huopapalat, mutta ehkä sänkyihin kaivattaisiin tällaisia myös.

Hostellin yhteydessä sijaitsee myös Suburritos-niminen meksikolainen ravintola, joka tosin korona-aikana on auki vain aamiaisella. Buffet-tyylinen aamiainen täytti odotukset, tarjolla ei ollut ylimääräistä luksusta vaan monipuolinen perustason valikoima. Ruokaa oli tarjolla tarjoiluastioissa vain vähän ja sitä lisättiin ripeästi tarpeen mukaan, eli ravintola selvästi pyrki pitämään hävikin mahdollisimman vähäisenä.

Tutustu hostellitarjontaan: hostellit.fi

Lue lisää Luonnonsuojeluliiton jäseneduista: sll.fi/jasenelle

Jaa sosiaalisessa mediassa