Suden suojelun ja metsästyksen reunaehdoista

Luonnonsuojeluliitto pitää tärkeänä, että suden metsästystä ei aloiteta ennen kuin suotuisan suojelun tason arvio on täysin valmis. Jos metsästyskokeilu aloitetaan, ja sen aikana suojelutaso heikkenee epäsuotuisaksi, kokeilu tulee keskeyttää.

Lue lisää

Juhannuskoivu ja joulukuusi edustavat Suomen metsien tilaa

Peukalonpaksuinen juhannuskoivu ja ranteen paksuinen joulukuusi edustavat suomalaisen metsäluonnon tyypillisimpiä puuyksilöitä. Luonnonsuojeluliiton entinen puheenjohtaja Heikki Simola tutki valtakunnan metsien inventoinnin tuloksia ja järkyttyi. Puolet Suomessa kasvavista puista on enintään peukalon paksuisia.

Lue lisää

Vesien hyvän tilan saavuttaminen vaatii Suomelta järeitä toimia

Suomen on jämäköitettävä vesienhoitoaan, jotta maamme voi saavuttaa tavoitteen puhtaista, vapaista ja monimuotoisista vesistä, arvioi Suomen luonnonsuojeluliitto. Luonnosuojeluliitto on julkaissut esitykset, joilla vesienhoitoa voitaisiin parantaa vesienhoitoalueilla. Niissä otetaan kantaa esimerkiksi purojen huomiointiin, kaavoituksen rooliin vesiensuojelussa sekä teollisuuden ja kaivosten kemikaalipäästöihin. Toimia muun muassa vesivoimaloiden, maatalouden ja metsätalouden ympäristöasioissa on kiirehdittävä, jotta vesien hyvä ekologinen tila voitaisiin saavuttaa vuoteen 2027 mennessä.

Lue lisää
Ladataan

Valitettavasti hakusi ei tuottanut tuloksia.