Tärkeitä näkökulmia kaivosverouudistukseen

Kaivosteollisuuden legitimiteetti on kotimaassa entistäkin kovemmalla koetuksella, jos hallitus ei saa lupaamaansa kaivosveron asettamista maaliin tällä hallituskaudella. Hallituskauden ollessa loppusuoralla kaivosverouudistuksella on jo kova kiire. Blogissa esitellään Luontopaneelin, Finnwatchin, MaRan ja Luonnonsuojeluliiton näkökulmia kaivosveromalliin.

Lue lisää

Malminetsintä ei kuulu suojelualueille

Malminetsinnän ympäristövaikutuksia ei huomioida kaivoslain mukaisessa lupaharkinnassa. Kaikille hakijoille myönnettävien malminetsintälupien ympäristövaikutuksista tulisi olla huolissaan. Malminetsintälupia myönnetään Suomessa myös suojelualueille ja niiden läheisyyteen.

Lue lisää

Ei uutta patoa Kemijoelle

Sierilän vesivoimalahanke uhkaa äärimmäisen uhanalaiseksi luokiteltua luontotyyppiä. Suomen luonnonsuojeluliitto soutaa 22.-23. heinäkuuta puolustaakseen vapaata Kemijokea nyt jo kuudetta kertaa.

Lue lisää

Näkemykset itäisen Suomen elinvoimasta

Itä-Suomella on haasteita Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan jälkeisessä tilanteessa. Mahdollisia tukitoimia pohtiva kansliapäällikköryhmä teki kaikille avoimen kyselyn, johon Luonnonsuojeluliittokin osallistui.

Lue lisää
Ladataan

Valitettavasti hakusi ei tuottanut tuloksia.