Kova luonto: Hallitusohjelma puntarissa

Miltä hallitusohjelma näyttää ilmaston ja luonnon kannalta? Onko tiedettä kuunneltu ja pysäyttääkö hallitusohjelma luontokadon ja ilmastokriisin etenemisen? Luonnonsuojeluliiton ilmastoasiantuntija Hanna Aho ja ympäristöpäällikkö Paloma Hannonen puntaroivat Suomen sitoumuksia ja hallitusohjelman sisältöä. Kuuntele mitkä ovat hallitusohjelman kolme heikointa ja kolme parasta kirjausta ilmaston ja luonnon näkökulmasta.

Lue lisää

Kova luonto: Vaalit on käyty, mutta miten käy luonnolle?

Vaalien tulokset ovat selvillä, ja uutta hallitusta lähtee tunnustelemaan kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo. Hallitustunnusteluissa punnitaan eri puolueiden todellinen tahto ympäristöasioissa. Kuuntele uusi podcast-jakso, jossa vaalitulosta puivat Luonnonsuojeluliiton suojeluasiantuntija Hanna Aho ja ympäristöpäällikkö Paloma Hannonen.

Lue lisää

Kova luonto: Elämä kantokyvyn rajoissa

Uusiutumattomista luonnonvaroista puhutaan paljon, mutta viime vuonna me suomalaiset kulutimme myös maapallon tuottamat uusiutuvat luonnonvarat loppuun jo maaliskuun aikana. Minkälaista elämämme olisi maapallon kantokyvyn rajoissa? Vieraana Luonnonsuojeluliiton hallituksen puheenjohtaja Hanna Halmeenpää, joka puntaroi jaksossa myös omaa kulutustaan.

Lue lisää

Kova luonto: Mikä on yritysten vastuu luontokadon torjunnassa?

Yritykset tuottavat meille kuluttajille palveluita ja tavaraa. Tähän kuluu luonnonvaroja ja toiminnasta aiheutuu luontohaittoja. Mikä merkitys luonnon monimuotoisuudella on elinkeinoelämälle ja mitä yritykset jo tekevät luontokadon pysäyttämiseksi? Aiheesta kanssamme keskustelemassa Mari Pantsar, joka on toteuttanut ympäristöministeriölle selvityksen elinkeinoelämästä ja luonnon monimuotoisuudesta.

Lue lisää

Kova luonto: Mikä on luonnon arvo?

Luonnosta on vihdoin opittu puhumaan pääomana. Nakerrammeko tällä hetkellä luontopääomaamme niin, että se hupenee vaarallisen vähiin? Ja kuka joutuu maksamaan, jos luontokatoa ei saada pysäytettyä? Kova luonto -podcastissa on kanssamme puhumassa rahasta ja luonnosta talouspolitiikan arviointineuvoston pääsihteeri Anni Huhtala.

Lue lisää

Kova luonto: Mikä on vihreää energiaa?

Kova luonto -podcastin vieraana on Sitran ilmasto- ja luontotiimin teemajohtaja Lasse Miettinen. Jakson kuunneltuasi tiedät, miten energiantuotanto vaikuttaa luontoon, ja onko olemassa täysin vihreää energiamuotoa. Entä miksi energiakriisi iski Suomeenkin?

Lue lisää

Kova luonto: Haitalliset tuet

Kova luonto -podcastin vieraana on ympäristöministeriön ilmastoyksikön johtaja Outi Honkatukia. Jakson kuunneltuasi tiedät, mitä ympäristölle haitalliset tuet ovat, miksi niitä on niin paljon ja miksi niiden poistaminen on osoittautunut poliitikoille hankalaksi.

Lue lisää
Ladataan

Valitettavasti hakusi ei tuottanut tuloksia.