Ennallistaminen on isänmaallinen teko
Ennallistaminen kannattaa meille suomalaisille. Siihen käytetty raha tulee takaisin maaseudun työpaikkoina, luontomatkailutuloina ja hiilinieluna, kirjoittaa Liisa Hulkko pääkirjoituksessaan.
Lue lisääSaavutettavuustyökalut
Suomi on soiden maa. Alun perin jopa kolmannes maastamme on ollut suota. Silti eteläisistä soista vain 3,7 % on suojeltu. Luonnonsuojeluliitto haluaa lopettaa turpeenpolton ja turhien metsäojitusten tukemisen ja suojella viimeiset luonnontilaiset suot.
Lue lisää suotavoitteistaLuonnonsuojeluliitossa tehdään jatkuvasti töitä soiden pelastamiseksi. Kymmeniä soita on saatu turvaan turpeenotolta. Pitkäjänteinen vaikuttamistyö on tuottanut tulosta, mutta vielä on paljon tehtävää. Ojitetut suot odottavat ennallistajiaan.
Tutustu toimintaammeJokainen voi toimia suoluonnon ja puhtaampien vesistöjen puolesta. Helppo tapa on lahjoittaa soidensuojelutyölle. Voit myös esimerkiksi allekirjoittaa suovetoomuksemme tai osallistua ennallistamistalkoisiimme.
Katso mitä sinä voit tehdäUhkaako kotiseutusi soita turpeenotto? Seuraavat ohjeet opastavat soidensuojelun aakkosiin. Kysy neuvoa Suomen luonnonsuojeluliitosta!
Lue artikkeliMiksi turpeen kaivamisesta tulisi vähitellen luopua ja mitä haittaa turvetuotannosta ympäristölle on? Vastaamme yleisimpiin kysymyksiin turvetuotannosta.
Lue lisääSoiden mittava ojittaminen metsänkasvatuskäyttöön on yksi suomalaisen metsätalouden isoista virheistä. Onneksi vanhoja virheitä voidaan korjata ennallistamalla. Se lisää suoluonnon monimuotoisuutta, parantaa vesistöjen tilaa ja turvaa suomalaisten soiden hiilivarastoja. Luonnonsuojeluliitto ennallistaa soita yksi kerrallaan. Lue lisää ja lahjoita ennallistustyöhömme.
Lue lisääKuva: Mikkoto / Ikkuna Suomen luontoon
Ennallistaminen kannattaa meille suomalaisille. Siihen käytetty raha tulee takaisin maaseudun työpaikkoina, luontomatkailutuloina ja hiilinieluna, kirjoittaa Liisa Hulkko pääkirjoituksessaan.
Lue lisääTalousvaliokunta ehdottaa eduskuntaa hylkäämään Suomen luonnonsuojeluliiton alulle paneman Irti turpeesta -kansalaisaloitteen. Siinä vaadittiin, että turpeen polton kieltämiseksi säädetään vastaavanlainen laki kuin kivihiilelle.
Lue lisääLuonnonsuojelulaki eteni tänään ympäristövaliokunnasta kohti eduskunnan täysistuntoa. Suomen luonnonsuojeluliitto arvostelee lakiin viime hetkillä tulleita, keskustan ja opposition tekemiä heikennyksiä.
Lue lisääSuomen tulee kannattaa EU:n luonnon tilan parantamiseen tähtäävää asetusta sekä sen sisältämiä tavoitteita selkeästi. Luontokadon pysäyttäminen on elinehto ja riittäviin toimiin on ryhdyttävä kiireesti.
Lue lisääLuonnonsuojeluliiton mielestä pääministeri Marinin hallituksen viimeisessä budjettiriihessä on pidettävä kiinni ilmastopolitiikan vaikuttavuudesta ja varmistettava viimeisten luonnonmetsien suojelu.
Lue lisääLuonnonsuojeluliiton kunniapuheenjohtaja, professori Rauno Ruuhijärvi on menehtyi 91-vuotiaana Vantaalla. Loppuun saakka virkeänä toiminut Ruuhijärvi jättää suuren aukon luonnonsuojelun toimijoiden kenttään ja suuren kiitollisuuden hänen työstään luonnon puolesta.
Lue lisääSuomen luonnonsuojeluliitto lausui työ- ja elinkeinoministeriölle oikeudenmukaisen siirtymän rahaston (JTF) ohjelmaehdotukseen, jonka avulla on varmistettava, että vihreä siirtymä onnistuu sosiaalisesti oikeudenmukaisesti. Rahoitusta ei kuitenkaan tulisi käyttää puunkorjuun lisäämiseen, uusiin turvetuotteisiin tai puun polttoon. Sen sijaan soiden ennallistamisten rahoitusta olisi tullut vahvistaa ja selkeyttää.
Lue lisääPresidentti Urho Kekkonen nimitti Pekka Nuortevan Helsingin yliopiston ympäristönsuojelun professoriksi vuonna 1974. Helsinkiläisestä sivistyssuvusta polveutuneen Nuortevan elämäntapaan kuuluivat ahkera työnteko, kaupunkiasunto kivitalossa ja kesähuvila, jossa saattoi harrastaa ja tutkia luontoa. Hän aloitti entomologina ja oli läpi elämänsä tuottelias tiedemies. Nuorteva jäi yliopistosta eläkkeelle vuonna 1992 – täysinpalvelleena, kuten termi kuuluu.
Lue lisääSuomen Luonnonsuojeluliiton yli 160 paikallisyhdistystä järjestävät vuosittain satoja tapahtumia ympäri Suomen. Tutustu toimintaamme paikkakunnallasi.
Tapahtumakalenteri