Korvaamaton levähdyspaikka

"Olin todella helpottunut, kun pitkän lobbauksen jälkeen valtuuston päätös napsahti pöytään: alue jätettiin rakentamatta! Juhlistimme voittoa nostamalla lehtikuohumaljat Hasanniemessä", kertoo Luonnonsuojeluliiton Pohjois-Karjalan piirin toiminnanjohtaja Antti Saarelainen.

Lue lisää

Suden kiintiömetsästys torjuttiin

”On hienoa, että riistakeskus on tiukentanut linjaansa susiluvissa ja ottanut huomioon uutta oikeuskäytäntöä”, Suomen luonnonsuojeluliiton toiminnanjohtaja Tapani Veistola toteaa.

Lue lisää

Lähiluonto ei mene pois muodista

"Uskon, että tulevaisuudessa lähiluonto nähdään aarteena, jota ei saa hävittää. Jokainen metsä on terveysmetsä", kirjoittaa Liisa Hulkko pääkirjoituksessaan.

Lue lisää

Kaupunkiluonto turvapaikkana

Monet lajit ovat levittäytyneet urbaaniin ympäristöön ja kaupunkien virkistysmetsiin vanhojen puiden ja saalistusapajien perässä. Luonnonsuojelija-lehti esittelee kolme lajia, jotka kaupunkilainen voi tavata omassa lähiluonnossaan.

Lue lisää

Kenelle lähiluonto kuuluu?

"Muistan ensimmäisen vierailuni Helsingin Lammassaaren pitkospuilla. Olin pohjattoman iloinen, kun tarkkailin eteeni avautuvaa maisemaa lintutornista. Yletin tarkastelemaan kuvauksia alueen asukeista opastauluilta ja minulle avautui esteetön näköala ruovikon reunaan lintujen kevätpuuhiin. Minulle, joka käytän liikkumiseen pyörätuolia", kirjoittaa Ruusa Myllyaho kolmunissaan.

Lue lisää

Kuinka käy kuusen?

Kuusta istutetaan talousmetsiin enemmän kuin koskaan. Harva kuusi saa kuitenkaan kasvaa vanhaksi jättipuuksi, joka ylläpitää elämää oksiensa suojassa. Jouluna kuusi koristaa monen suomalaisen kotia, mutta muistammeko enää puiden kohtalonyhteyttä elämäämme? Entä miten kuusen käy kuumenevassa ilmastossa? Lue kolme näkökulmaa.

Lue lisää
Ladataan

Valitettavasti hakusi ei tuottanut tuloksia.