Espoo hakkasi rajusti suojelumetsää

Espoon kaupunki hakkasi vuodenvaihteessa jopa satoja kuusia neljän hehtaarin alueella Träskändan luonnonsuojelualueella. Espoon ympäristöyhdistys on tehnyt hakkuista poliisille tutkintapyynnön.

Lue lisää

Suuri yleisö tuo vastuun

Sosiaalisen median vastuullisuusvaikuttaja Outi Pyy kokee velvollisuudekseen ottaa osaa yhteiskunnalliseen keskusteluun ja muistuttaa äänestämisen tärkeydestä.

Lue lisää

Nostetaan luonto päärooliin

Luonnonsuojelua on pidetty sivuasiana verrattuna politiikan ydinalueisiin, kuten talouteen. Luonto on puheissa pehmeää, talous kovaa. Pötyä. Talouspolitiikalla ei tee mitään, jos elämän elinehdot eivät ole kunnossa.

Lue lisää

Luonnon luotsaajat

Luonnonsuojeluliiton tuore puheenjohtaja Hanna Halmeenpää ja toiminnanjohtaja Tapani Veistola kutsuvat suomalaiset mukaan luonnonsuojelutyöhön. Edessä on vaalikevät, jonka aikana luonnon puolustajien ääni pitäisi saada kuuluviin.

Lue lisää

Luontokato tuntuu arjessa

Suomen luonnonsuojeluliitto puuttuu luontokatoon myös Suomen rajojen ulkopuolella. Madagaskarilla suojelutyön ratkaisut hyödyttävät niin luontoa kuin ihmistäkin.

Lue lisää

Aalistunturin puolustajat torjuvat väärää tietoa

Metsähallitus käynnisti tammikuussa hakkuut kansallispuistoksi esitetyllä Aalistunturin alueella Länsi-Lapissa. Luonnonsuojeluliiton Lapin piiri ja Muonion ja Kolarin Luonto ry ovat tehneet hakkuista toimenpidekieltohakemukset. Niiden käsittelyt ovat yhä kesken. Siitä huolimatta Metsähallitus ryhtyi hakkuisiin.

Lue lisää

Rantametsän sylissä

Kieluan metsiä on 2000-luvulla kansallispuiston laajennuspyrkimyksistä huolimatta, tai niistä johtuen, varsin säälimättä hakattu. Järven ympäristössä on silti yhä hengästyttävän upeita valtion luonnonmetsiä. Ne ovat edelleen suojelematta.

Lue lisää

Seitsemän vinkkiä kevätretkille

Kevät on retkeilyn kulta-aikaa. Helsingissä asuva Mirja Reijonen, 79, on retkien järjestämisen konkari. Nyt Reijonen kertoo, miten hän itse saa eniten irti kevätretkeilystä. Ota vinkit haltuun ja suuntaa kevätluontoon!

Lue lisää

Suomen luontovelka erääntyy

Olemme eläneet velaksi. Tilit on pian tasattava tai taloudeltamme katoaa pohja. Luontovelka maksetaan talouspolitiikkaa korjaamalla. Askelmerkkejä ovat luonnonsuojelun riittävä rahoitus ja luonnolle haitallisista tuista luopuminen.

Lue lisää

Apurahaperusteena luonnonsuojelu

Suomen Luonnonsuojelun Säätiön apurahoilla on tuettu lähes kuuttasataa luonnon- ja ympäristönsuojeluun liittyvää hanketta tutkimuksen, valistuksen ja taiteen aloilla. Lisäksi lahjoitusvaroin on perustettu muutamia luonnonsuojelualueita. Koko historiansa aikana säätiö on jakanut yhteensä 1,13 miljoonaa euroa.

Lue lisää

Elämä energiamurroksen jälkeen

Fossiilisten polttoaineiden polttaminen ja ylikulutus ovat johtaneet vakaviin seurauksiin: ilmasto kuumenee ja luonto on ajettu ahtaalle. Tilanteen korjaaminen vaatii energiajärjestelmän ja elintapojen muuttamista. Luonnonsuojelija hahmotteli, minkälaista elämä voisi olla Suomessa 2050-luvulla, jos energiamurros etenisi hallitusti.

Lue lisää
Ladataan

Valitettavasti hakusi ei tuottanut tuloksia.