Elämä energiamurroksen jälkeen

Fossiilisten polttoaineiden polttaminen ja ylikulutus ovat johtaneet vakaviin seurauksiin: ilmasto kuumenee ja luonto on ajettu ahtaalle. Tilanteen korjaaminen vaatii energiajärjestelmän ja elintapojen muuttamista. Luonnonsuojelija hahmotteli, minkälaista elämä voisi olla Suomessa 2050-luvulla, jos energiamurros etenisi hallitusti.

Lue lisää

Ympäristölle merkittävät lait taitekohdassa

Suomen eduskunnassa on  vireillä historiallisen paljon ympäristön kannalta tärkeitä lakialoitteita. Keskeistä on, ehditäänkö ne hyväksyä ennen kevään 2023 vaaleja ja uutta hallitusta vai raukeavatko ne vallanvaihdokseen.

Lue lisää

Kolme lupausta uuteen vuoteen

Luonnonsuojelija-lehti esittelee kolme uuden vuoden lupausta. Tärkeää on tehdä päätöksiä, jotka muuttavat enemmän arkea kuin yksittäisiä juhlapäiviä. Ota siis joulu iisisti, mutta tee muutoksia jotka todella vaikuttavat. Samalla säästyy rahaa, kunto kohenee ja olo kevenee.

Lue lisää

Erämaan ytimessä

Palokkaan rauha säilyi, kunnes malminetsintäyhtiöt kiinnostuivat siitä. Alun perin lähistöltä löydettiin uraania, mutta nyttemmin kulta ja koboltti kiinnostavat. Kun talviset tieurat ja isot kairauskoneet ilmestyivät melkein paratiisina pitämääni maisemaan, olen pysynyt poissa talvisaikaan, mutta käynyt kesäisin katsomassa etsinnästä johtuvia arpia.

Lue lisää

Energiakriisi yllätti Euroopan kuin talvi autoilijat

Energiaa on säästynyt tänä syksynä helposti jo seitsemän prosenttia. Pystymme paljon parempaankin. Tehdään energiansäästöstä trendikästä. Vaaditaan päättäjiltämme enemmän. Vaaditaan, että Suomi ei riko juuri laadittua ilmastolakia.

Lue lisää

Arvosta luontoa, jätä asioita tekemättä

Kun ei osta ja touhota koko ajan jotain, ei kuluta luonnonvaroja eikä tuota niiltä osin haitallisia ympäristövaikutuksia. Joutilaisuus sinällään ei ole pääpyrkimys, vaan mielekäs toiminta ja elämä", sanoo kirjailija, Luonnonsuojeluliiton vuoden 2021 Kultainen sulka -palkinnon saaja Kaarina Davis.

Lue lisää

Viisi vinkkiä luonnonsuojeluun somessa

Sosiaalinen media on oivallinen paikka vaikuttaa ympäristöasioihin. Somessa sana on vapaa jokaiselle eikä vaikuttaminen ole aika- tai paikkasidonnaista, kirjoittaa some-vaikuttaja Ami Värtö.

Lue lisää

Kaikki on kaupan – Kolia myöten

Suomea vaivaa kaivosbuumi, joka tuntuu nojaavan totuudenjälkeisen ajan periaatteisiin. Jos oikein kovasti toistetaan, että Suomessa kaivosteollisuus on kestävää, niin ehkä se sellaiseksi myös muuttuu. Mieleen tulevat Eppu Normaalin kappaleen sanat ”millään muilla mailla kuin Suomella se ei oo riskiä vailla”.

Lue lisää
Ladataan

Valitettavasti hakusi ei tuottanut tuloksia.