5 luontoharjoitetta hyvinvointiin

Koronakriisistä johtuva pitkään jatkunut poikkeustila on pannut arkemme uusiksi. Retkeily lähi­luonnossa on auttanut suomalaisia löytämään voimaa ja tasapainoa elämään rajoitteiden keskellä.

Lue lisää

Kaukana paha maailma

Kestää aina pari päivää laskeutua maisemaan. Kesällä tassuttelen kumisaappaissa tummanpuhuvien jättiläiskuusten ali pienelle, vanhaan vilja-aittaan vievälle polulle. Vasemmalle olemme jättäneet miniluonnonsuojelualueen, jossa kaatuneet ja pystyyn lahoavat puut saavat muuttua elämäksi rauhassa. Oikealla pilkistelee Oulujärvi koivikkoisen niityn takana.

Lue lisää

Uhkien ympäröimä

Markku Marttinen on seuraillut Kiskon Kirkkojärveä ja lähialueiden luontoa lähes 60 vuoden ajan. Järven kunto on viime aikoina parantunut, mutta siihen valuu edelleen pelloilta ravinteita ja lakkautetun kaivoksen jätealueelta metallipitoisia vesiä. Runsaassa rehevöitymisessä on kuitenkin jotain hyvääkin.

Lue lisää

Luonnon turvavyöt kuntoon

Meillä suomalaisilla on yksi selkeä teko, jonka toteuttamalla voimme näyttää, että välitämme ihmiskunnan tulevaisuudesta. Suomi on yksi maailman soisimmista maista. Meillä on myös kyseenalainen kunnia pitää maailman turpeenpolton kärkeä.

Lue lisää

Pienen sammalen suuri voima

Uhanalaisen lahokaviosammalen suojelua vaikeuttaa se, ettei sen levinneisyyttä tunneta kovin hyvin. Luontoharrastajien havainnot lajista ovatkin tutkijoille hyvin arvokkaita.

Lue lisää

Soidensuojelun elävä legenda

Rauno Ruuhijärven elämäntarina kietoutuu Suomen soidensuojelun ympärille. Ruuhijärvi, 90, on nähnyt Suomen luonnonsuojelusta kaiken – ja vaikuttanut vielä enemmän.

Lue lisää

Suo hoitaa vesiämme

Suomessa vettä sataa enemmän kuin haihtuu. Siitä alkaa veden pitkä matka maan kamaralla. Ennen kuin vesi saapuu järveen ja mökkirannalle, se suodattuu suon kautta. Jos suo on jäljellä.

Lue lisää
Ladataan

Valitettavasti hakusi ei tuottanut tuloksia.