Hakkuut keskeytettiin Rokansaarella

Puumalan Rokansaarta on kutsuttu Saimaan salaiseksi helmeksi ja Paratiisisaareksi. Keväällä ympäristöjärjestöjen tietoon tuli, että saaren yli 100-vuotiaisiin metsiin on suunniteltu hakkuita. Nyt hakkuut on keskeytetty Luonnonsuojeluliiton Etelä-Savon piirin valituksen jälkeen.

Lue lisää

Ennallistaminen on isänmaallinen teko

Ennallistaminen kannattaa meille suomalaisille. Siihen käytetty raha tulee takaisin maaseudun työpaikkoina, luontomatkailutuloina ja hiilinieluna, kirjoittaa Liisa Hulkko pääkirjoituksessaan.

Lue lisää

Lintuinfluenssa ei ole lintujen syy

Suomen luonnonsuojeluliiton toiminnanjohtaja Tapani Veistola muistuttaa, että lintuinfluenssa näyttää levinneen ihmisten pitämistä eläimistä luonnonlintuihin. Linnut ovat siksi uhreja eivätkä syyllisiä.

Lue lisää

Ennallistamisasetus nytkähti eteenpäin EU:ssa

”On strateginen voitto luonnolle, että asetus lopulta eteni. Vihreä siirtymä olisi voinut pysähtyä europarlamentin täysvastustukseen, mutta nyt päästään eteenpäin”, Luonnonsuojeluliiton toiminnanjohtaja Tapani Veistola sanoo.

Lue lisää

Olisiko mahdollista rakentaa kuin legoilla konsanaan?

Nopeassa yhteiskunnallisessa muutoksessa pitäisi rakennuskannan taipua moneen. Rakennusten pitäisi kestää aikaa, mutta kuitenkin muuntua nopeasti vaihtuvien tarpeiden mukaan. Onko mahdollista rakentaa niin, että rakennuksen korjaaminen, osien kierrättäminen ja mahdollinen purkaminen olisi helppoa?

Lue lisää

Kortit uusiksi

Luonnonsuojelija-lehti selvitti, millaisia ovat ammatit tulevaisuuden Suomessa, jos talouden keskiössä ovat ilmastokriisin ja luontokadon torjuminen. Ekologinen jälleenrakennus luo uudenlaista vihreää työtä samalla, kun vanhojen ammattien työnkuva muuttaa muotoaan.

Lue lisää

Pimeän perässä

Pimeydestä on tullut harvojen luksusta. Luonnonsuojelija-lehti kysyi tähtikuvaaja Tero Hiekkalinnalta, miten siitä pääsee nauttimaan.

Lue lisää

Viisi vinkkiä: luonto hellii ja hoivaa

Luonnossa on parasta se, että siitä voi nauttia ympäri vuoden. Suomen neljä vuodenaikaa takaavat, ettei luonto ole ikinä samanlainen, vaan alati muutoksessa. Luonto tarjoilee ihan tutkitustikin hyvinvointia niin mielelle kuin keholle. Miten sinä mieluiten nautit päivittäisen luontoannoksesi?

Lue lisää

Maailman kaunein saaristo

Osa saariston kauneutta ja monimuotoisuutta on myös se, että sää voi muuttua hetkessä. Merta oppii kuuntelemaan ja kunnioittamaan. Kun kiikkuu kiikkerässä veneessä aaltojen armoilla, tuntee itsensä hyvällä tavalla pieneksi, kirjoittaa Saara Kallio.

Lue lisää

Seitsemän Sipoon rakentamislupaa kaatui oikeudessa

”Nämä oikeuden päätökset osoittavat, että oli oikeusvaltion toimintaa rapauttava virhe poistaa viranomaisvalvonta kuntien rakentamiseen liittyviltä päätöksiltä. Kuntien lautakunnat voivat poliittisilla enemmistöpäätöksillä ohittaa valmistelevien viranhaltijoiden asiantuntijuuden ja tehtailla systemaattisesti lainvastaisia päätöksiä. Yleisen edun mukainen maankäyttöpäätösten laillisuusvalvonta on palautettava viranomaisten tehtäväksi”, Kajander sanoo.

Lue lisää

Kaikki kukat kukkikoot

"Sata vuotta sitten maatalousympäristöt olivat monipuolisia, ja niityt ja kedot kukkivat ja pörisivät. Nyt niitä on jäljellä enää vajaa prosentti. Noin neljäsosa Suomen uhanalaisista lajeista elää näillä katoavilla alueilla", kirjoittaa Liisa Hulkko Luonnonsuojelija-lehden pääkirjoituksessa.

Lue lisää
Ladataan

Valitettavasti hakusi ei tuottanut tuloksia.