Yhdessä suojelemme suomalaisen luonnon

Suomen luonnonsuojeluliitto on maamme vanhin ja vaikuttavin ympäristöjärjestö, jolla on 150 paikallisyhdistystä ja tuhansia aktiiveja ympäri Suomen. Olemme suojelleet luontoa menestyksekkäästi jo vuodesta 1938.

Tule mukaan
Siirry sisältöön

Mitä teemme

Suojelutyömme tuottaa konkreettisia ratkaisuja ihmisen luontosuhteen, elinympäristöjen ja lajien ahdinkoon sekä kestävän kehityksen solmukohtiin.

Tavoitteet ja tulokset

Tietoa meistä

Luonnonsuojeluliiton vahvuus on paikallistuntemus, asiantuntemus sekä sitoutuminen pitkiin prosesseihin. Olemme koko ajan hereillä, koko maassa.

Paikallinen toiminta

Tule mukaan

Jäsenet, tukijat ja vapaaehtoiset tekevät Luonnonsuojeluliitosta Suomen vaikuttavimman järjestön. Liity norppajengiin!

Näin voit osallistua

Ajankohtaista

Kemiönsaaren kunta suojelee 30 % metsistä ja luopuu avohakkuista

Kemiönsaaressa Varsinais-Suomessa on saatu aikaan merkittävä suojeluvoitto Luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistyksen pitkän työn ansiosta. Kemiönsaaren kunta on päättänyt suojella 30 prosenttia kunnan metsäsuunnitelmaan liittyvästä metsämaasta. Lisäksi kunta luopuu avohakkuista metsätalousmaillaan ja siirtyy jatkuvaan kasvatukseen.

Lue lisää

Kova luonto: Elämä kantokyvyn rajoissa

Uusiutumattomista luonnonvaroista puhutaan paljon, mutta viime vuonna me suomalaiset kulutimme myös maapallon tuottamat uusiutuvat luonnonvarat loppuun jo maaliskuun aikana. Minkälaista elämämme olisi maapallon kantokyvyn rajoissa? Vieraana Luonnonsuojeluliiton hallituksen puheenjohtaja Hanna Halmeenpää, joka puntaroi jaksossa myös omaa kulutustaan.

Lue lisää

Uhkakuvat rakennusten energiatehokkuusdirektiivistä eivät pidä paikkaansa

Riippuvuutta fossiilisista polttoaineista ja energian tuhlausta täytyy vähentää ilmastosyistä, mutta rakennusten energiatehokkuuden parantamisesta kiittää loppukädessä myös kukkaro. Mediassa on maalailtu kuvaa pakkoremonteista, vaikka todelliset neuvottelut EU:n rakennusten energiatehokkuusdirektiivin päivityksestä vasta alkavat, kun käsittely päivityksen lopullisesta vaatimustasosta siirtyy kolmikantaneuvotteluihin.

Lue lisää

Kova luonto: Mikä on yritysten vastuu luontokadon torjunnassa?

Yritykset tuottavat meille kuluttajille palveluita ja tavaraa. Tähän kuluu luonnonvaroja ja toiminnasta aiheutuu luontohaittoja. Mikä merkitys luonnon monimuotoisuudella on elinkeinoelämälle ja mitä yritykset jo tekevät luontokadon pysäyttämiseksi? Aiheesta kanssamme keskustelemassa Mari Pantsar, joka on toteuttanut ympäristöministeriölle selvityksen elinkeinoelämästä ja luonnon monimuotoisuudesta.

Lue lisää

Marinin hallituksen loppuarvio 

Suomen luonnonsuojeluliitto on arvioinut, kuinka hyvin 10.12.2019 aloittanut Sanna Marinin hallitus on noudattanut omaa hallitusohjelmaansa. Hallitusohjelma on ollut ympäristön kannalta vuosituhannen paras. Sanojen sijaan merkitsevät kuitenkin teot. Onko hallitusohjelman hyvät kirjaukset siis toteutettu?

Lue lisää

Saimaannorppa kiinnostaa päiväkodeissa ja kouluissa – Suomen luonnonsuojeluliitto julkaisi vapaasti käytettävät norppaopetusmateriaalit

Suomen luonnonsuojeluliitto on julkaissut vapaasti hyödynnettävät saimaannorppa-aiheisten oppituntien materiaalipaketit. Valmiin ja ikäryhmittäin räätälöidyn aineiston avulla opettajat ja kasvattajat voivat itse pitää saimaannorppa-aiheisen oppitunnin. Oppilaitokset ja yleisöpaikat voivat myös saada liikuteltavan norppanäyttelyn maksutta käyttöönsä.

Lue lisää
Lue lisää uutisia

Tunne luontosi Lue Suomen Luontoa

Suomen Luonnon 16.3. ilmestyvässä numerossa tutkitaan metsäjäniksen ja rusakon risteytymistä, selvitetään miten kuvataan eläimiä niitä häiritsemättä ja lähdetään tutkimusaluksen mukaan Selkämerelle. Lehdessä tutustutaan simppujen omintakeiseen elämäntapaan, rannalla parveileviin hyppyhäntäisiin, keväthangella kuoriutuvaan hankikorriin ja Pohjois-Suomen varhaisimpiin kuuluvaan muuttolintuun taviokuurnaan. Tuoreessa numerossa tavataan lisäksi metsäaktivisti Ida Korhonen ja talviretkeillään Pohjois-Savossa Tiilikkajärven kansallispuistossa.

Tilaa nyt

Norppatuotteet Luontokaupasta

Suomen luonnonsuojeluliiton Luontokaupasta löydät monipuolisen valikoiman vastuullisesti valmistettuja norppatuotteita. Valitse suosikkisi itselle tai lahjaksi ja tue samalla Luonnonsuojeluliiton työtä monimuotoisen luonnon puolesta.

Suomen luonnonsuojeluliiton jäsenenä saat kaikista Luontokaupasta tehdyistä ostoksista 10% jäsenalennuksen. Alennus aktivoituu käyttämällä kassalla koodia JÄSEN.

Tutustu valikoimaan