Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Hallitus petti isoimman ym­pä­ris­tö­lu­pauk­sen­sa

Valtion vanhojen ja luonnontilaisten metsien suojelu oli Petteri Orpon hallitusohjelman suurin lupaus luonnonsuojelulle. Ilta-Sanomien julkaisemien tietojen mukaan kriteerit vanhoille metsille tulevat olemaan niin tiukat, että kriteerejä täyttäviä metsiä ei Etelä-Suomesta löydy ja paljon arvokkaita metsiä jää suojelematta.

Metsä.
Kuvituskuva: Paul Stevens

“Hallitusohjelmassa luvattiin suojella riippumattomat kansalliset kriteerit täyttävät valtion luonnontilaiset, vanhat metsät. Nyt julkaistujen tietojen mukaan vaikuttaa siltä, että hallitus on pettänyt isoimman ympäristölupauksensa. Tämä on todella huono uutinen maailman ympäristöpäivänä”, sanoo Luonnonsuojeluliiton toiminnanjohtaja Tapani Veistola.

“Luontokadon pysäyttämisen kannalta Orpon hallituksen päätökset näyttävät synkältä. Hallituksen päätösten myötä lukuisten arvokkaiden metsien hävittäminen voi edelleen jatkua. Tämä osoittaa räikeää välinpitämättömyyttä sekä luontoarvoja, että tiedepohjaista asiantuntijatietoa kohtaan”, sanoo monimuotoisuusasiantuntija Liisa Toopakka.

Jos vanhojen ja luonnontilaisten metsien kriteerit jäävät liian tiukoiksi, on hallituksen suojeltava valtion omia metsiä muilla tavoilla. Hallitus voi esimerkiksi tehdä erillisen suojelupäätöksen jo arvokkaiksi tunnistetuista valtion metsistä.

Lisätietoja

Monimuotoisuusasiantuntija Liisa Toopakka

  • +358 40 504 2989
  • liisa.toopakka(a)sll.fi

Jaa sosiaalisessa mediassa