Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Luon­non­suo­je­lu­liit­to palkitsi Luon­non­pe­rin­tö­sää­tiön yksityisten luon­non­suo­je­lua­luei­den edistämisestä

Suomen luonnonsuojeluliitto on jakanut vuotuiset tunnustuspalkintonsa. Ympäristöpalkinnon sai Luonnonperintösäätiö, Ympäristöavauksesta palkittiin Uskomattomat ympäristörikokset tv-sarja, ja Kultainen sulka -palkinto meni Helsingin Sanomien Piia Eloselle. Liitto valitsi myös vuoden vapaaehtoisen ja vuoden paikallisyhdistyksen sekä jakoi kaksi mitalia.

Ympäristöpalkinnon sai Luonnonperintösäätiö, Ympäristöavauksesta palkittiin Uskomattomat ympäristörikokset tv-sarja, ja Kultainen sulka -palkinto meni Helsingin Sanomien Piia Eloselle.

Suomen luonnonsuojeluliiton ympäristöpalkinnon vuonna 2023 sai Luonnonperintösäätiö. Säätiö edistää järkähtämättömästi suomalaista luonnonsuojelua ja luonnonalueiden säilymistä hankkimalla hallintaansa pääasiassa metsäalueita ja hakemalla niille pysyvän, lakisääteisen rauhoituksen.

“Suurin kiitos Luonnonperintösäätiön toiminnasta kuuluu lahjoittajille. Moni suomalainen on huomannut, että valtio huolehtii metsäluonnosta surkeasti, ja se näkyy yksityisten haluna osallistua konkreettisesti luonnonsuojelualueiden perustamiseen”, sanoo säätiön puheenjohtaja Matti Aalto.

Ympäristöavaus-palkinnon sai Uskomattomat ympäristörikokset tv-sarja. Ympäristörikos on rikollisuuden muoto, joka yleisyydestään huolimatta jää usein piiloon ja huomiotta. Siksi onkin ansiokasta, että oululainen NTRNZ media on tarttunut aiheeseen dokumenttiohjelman keinoin.

Kultainen sulka -palkinnon ansiokkaasta ympäristöjournalismista sai Helsingin Sanomien ympäristötuottaja, luontotoimittaja Piia Elonen.

Luonnonsuojeluliiton mitalit Satu Hassille ja Pertti Salolaiselle

Suomen luonnonsuojeluliitto myönsi myös kaksi mitalia merkittävästä elämäntyöstä luonnon- ja ympäristönsuojelun hyväksi. Mitalin saivat Vihreiden pitkäaikainen kansanedustaja, sähkövoimatekniikan lisensiaatti ja kirjailija Satu Hassi, sekä Kokoomuksen pitkäaikainen kansanedustaja, kauppatieteiden maisteri, ministeri Pertti Salolainen.

Vuoden vapaaehtoiseksi valittiin Kaija Helle, joka on yksi Luonnonsuojeluliiton Nokian yhdistyksen pitkäaikaisista ja kantavista voimista. Vuoden paikallisyhdistys on Keravan ympäristönsuojeluyhdistys, joka pienestä koostaan huolimatta on aktiivinen ja monipuolinen toimija. Vuoden nuoreksi luonnonsuojelijaksi valittiin Ida Korhonen. Hän on pelottomalla, rauhanomaisella ja asiantuntevalla toiminnallaan rohkaissut niin nuoria kuin varttuneempiakin luonnonsuojelijoita tekemään oman osansa ainutlaatuisen luontomme puolustamiseksi.

Luonnonsuojeluliiton Ympäristöpalkinto jaettiin ensimmäisen kerran jo yli 40 vuotta sitten. Suomen luonnonsuojeluliiton palkinnot ovat tunnustuksia, eikä niihin liity rahapalkintoa.

Lisätietoja:
Tapani Veistola, toiminnanjohtaja, p. 0400 615 530, tapani.veistola@sll.fi

Lisätietoja

Toiminnanjohtaja Tapani Veistola

Jaa sosiaalisessa mediassa