Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Luon­non­suo­je­lu­liit­to vaatii aikalisää Aalistunturin hakkuisiin

Suomen luonnonsuojeluliitto ja sen Lapin piiri vaativat aikalisää Metsähallituksen hakkuisiin Kolarin Aalistunturissa. Hakkuiden keskeyttäminen on tarpeen metsien ja hiilinielujen suojelupäätöksiä sekä asian oikeuskäsittelyä varten.

Aalistunturille on ehdotettu kansallispuistoa. Kuva: Aalistunturi.fi

Suomen luonnonsuojeluliiton mielestä Metsähallituksen hakkuut Pohjois-Suomen kiistametsissä täytyy keskeyttää. Luonnonsuojeluliiton Lapin piiri on vaatinut Pohjois-Suomen hallinto-oikeutta pysäyttämään Metsähallituksen hakkuut Kolarin Aalistunturissa, Pellon Miekojärvellä ja Lounais-Lapin erämaan alueella.

“Asiasta on tehty valitus Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen. Valitus tulisi hyödyttömäksi, jos alueet hakattaisiin oikeuskäsittelyn aikana. Se veisi muutoksenhaun tekijöiltä oikeusturvan”, sanoo piirin puheenjohtaja Saara Laivamaa.

Piiri viittaa korkeimman hallinto-oikeuden aikaisempaan päätökseen samanlaisessa hakkuukiistassa Keski-Suomessa. Siinä korkein hallinto-oikeus kielsi metsänhakkuun sitä koskevan valituksen käsittelyn ajaksi, koska kohteen hakkaaminen olisi vaarantanut muutoksenhaun tarkoituksen.

Luonnontilaisia tai sen kaltaisia metsiä on Suomessa jäljellä enää kourallinen, ja ne sijaitsevat pääosin Metsähallituksen mailla. Luontokato ja metsien hiilinielujen romahdus vaativat toimia.

“Suomen pitää vahvistaa metsien hiilinieluja ja suojella vanhoja luonnonmetsiä. Tämä hallitus ehtisi vielä tekemään suojelupäätöksiä valtion maista, jos niitä ei sitä ennen hakata”, sanoo toiminnanjohtaja Tapani Veistola Suomen luonnonsuojeluliitosta.

 

Lisätietoja:

Saara Laivamaa, Suomen luonnonsuojeluliiton Lapin piirin puheenjohtaja, p. 046 810 7744
Tapani Veistola, Suomen luonnonsuojeluliiton toiminnanjohtaja, p. 0400 615 530

Lisätietoja

Toiminnanjohtaja Tapani Veistola

Jaa sosiaalisessa mediassa