Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Luon­non­suo­je­lu­liit­to budjetista: Venäjän fossiilisten korvaaminen tuo tuplahyödyn

Luonnonsuojeluliiton mielestä ministeriöiden budjettiesityksissä on monia hyviä avauksia vihreän siirtymän hankkeisiin. Niillä voidaan vähentää riippuvuutta Venäjän fossiilisista polttoaineista, säästää rahaa ja ratkaista ympäristöongelmia.

Kuva: CC0

”Valtion rahoilla saadaan moninkertainen hyöty, kun satsataan Venäjän fossiilisten korvaamiseen, ekotehokkuuteen ja kiertotalouteen. Näin säästetään rahaa ja ympäristöä”, sanoo toiminnanjohtaja Tapani Veistola. ”Tällaisia vihreän siirtymän määrärahoja kannattaa budjettiriihessä vielä lisätä ympäristölle haitallisten tukien kustannuksella.”

Valtionvarainministeriön esityksessä ympäristöministeriön hallinnonalan määrärahat kuitenkin vähenisivät. Luonnonsuojeluliiton mielestä ympäristörahoitusta tulee lisätä eikä vähentää, koska ilmastokriisi ja luontokato eivät odota. Esimerkiksi metsiensuojelun rahoitusta tulisi lisätä viimeisten vanhojen luonnonmetsien suojelemiseksi hakkuilta.

Budjettiesityksessä on satsattu vihreän siirtymän hankkeiden luvituksen nopeuttamiseen. Hallinnon ja tuomioistuinten valmistelijoiden lisääminen on parempi keino kuin keinotekoiset määräajat ja ohituskaistat. Tehoa saataisiin lisää keskittämällä koko valtion ympäristöhallinto yhteen lupa- ja valvontavirastoon.

Lisätietoja:

  • Paloma Hannonen ympäristöpäällikkö, p. 050 5323 219, paloma.hannonen(a)sll.fi
  • Anna Ikonen, suojeluasiantuntija (energia ja ilmasto), p. 044 491 4269, anna.ikonen(a)sll.fi
  • Tapani Veistola, toiminnanjohtaja, p. 0400 615 530, tapani.veistola(a)sll.fi

Lisätietoja

Toiminnanjohtaja Tapani Veistola

Jaa sosiaalisessa mediassa